Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Lapsen lääkärikäynnit vaivattomasti – maksat vain omavastuun

Suorakorvauskortin avulla pystyt tarpeen tullen kätevästi asioimaan lääkärissä omaa rahaa käyttämättä, kunhan vakuutuksen mahdollinen omavastuu on maksettu. Tämän jälkeen kaikki hoituu hoitolaitoksen ja Turvan välillä. Näytät vain TaskuTurvassa olevaa suorakorvauskorttia lääkäriaseman kassalla. Sinun ei siis tarvitse sitoa rahojasi lääkärimaksuun eikä tehdä vahinkoilmoitusta. Voit keskittyä sairaan lapsesi hoitamiseen.

Suorakorvauskortti on käytössäsi silloin kun lapsellasi on terveysvakuutustuotteen sairauden hoitoturva.

Lataa TaskuTurva ja ota suorakorvauskortti käyttöön

Lataa TaskuTurva. TaskuTurvasta löydät toimintaohjeet suorakorvauskortin käyttämiseksi ja näet jos sinulla on vielä omavastuuta maksamatta. Kunhan omavastuuosuus on maksettu, pääset käyttämään korttia hoitolaitoksessa.


Mihin suorakorvauskorttia voi käyttää?

Suorakorvausta voi käyttää lääkärikäynteihin aina 1.500 euroon asti. Suorakorvausta ei kuitenkaan voi käyttää niissä lääkärikäynneissä, jotka kuuluvat rajoitusehtojen piiriin. Löydät mahdolliset rajoitusehdot suorakorvauskortilta, jos olet vakuutuksenottaja.

Mihin vakuutustuotteisiin kuuluu suorakorvauskortti?

Suorakorvauskortti-ominaisuus on käytettävissä terveysvakuutustuotteen sairauden hoitoturvassa. Tapaturmavakuutuksessa kortti on käytössä silloin, kun sinulla on myös sairauden hoitoturva Turvasta.

Millä lääkäriasemilla suorakorvauskorttia voi käyttää?

Suorakorvauskortti käy kaikissa hoitolaitoksissa, joiden kanssa teemme yhteistyötä. Niitä ovat Pihlajalinnan, Pikkujätin, Terveystalon ja Mehiläisen toimipaikat ympäri Suomen.

Milloin suorakorvauskortin saa käyttöönsä?

Voit käyttää suorakorvausta, jos mahdollinen omavastuu on maksettu. Näet ajantasaisen omavastuutiedon suorakorvauskortilta.

Jos et ole maksanut vielä omavastuuosuutta, maksa lääkärikäynti itse ja voit tehdä vahinkoilmoituksen TaskuTurvan kautta. Voit hakea korvauksia sitä mukaa, kun kuluja ilmaantuu. Voit käyttää TaskuTurvaa sitten, kun omavastuu on kokonaan maksettu.

Kenellä suorakorvauskortti näkyy?

Jos lapsellasi on terveysvakuutustuotteen sairauden hoitoturva, suorakorvauskortti näkyy vakuutuksenottajalla. Alaikäisen lapsen suorakorvauskortin saa näkymään myös esimerkiksi toisen vanhemman TaskuTurvassa tekemällä valtakirjan. Voit tehdä valtakirjan verkkopalvelussamme.

Kun vakuutettu tulee täysi-ikäiseksi, näkyy suorakorvauskortti vain hänellä itsellään. Samalla se poistuu vanhemman TaskuTurvasta.

Käykö suorakorvaus myös lääkekuluihin?

Suorakorvaus toimii vain lääkärikäynteihin ja -hoitoihin. Tällä hetkellä suorakorvausta ei voi käyttää lääkekuluihin.

Haluatko tietää lisää TaskuTurvasta? Tutustu TaskuTurvan muihin etuihin.

Tutustu TaskuTurvaan

Lapsivakuutuksella nopeasti hoitoon!

Kun lapsi sairastaa, on tärkeää, että apu löytyy nopeasti ja hoito voidaan aloittaa viipymättä. Vakuutus mahdollistaa nopean hoitoon pääsyn, sillä se korvaa myös yksityisellä lääkäriasemalla annetun hoidon.

Tutustu lapsivakuutukseen