Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Lapsen lääkärikäynnit vaivattomasti – maksat vain omavastuun

Suorakorvauskortin avulla pystyt tarpeen tullen kätevästi asioimaan lääkärissä omaa rahaa käyttämättä, kunhan vakuutuksen mahdollinen omavastuu on maksettu. Tämän jälkeen kaikki hoituu hoitolaitoksen ja Turvan välillä. Näytät vain TaskuTurvassa olevaa suorakorvauskorttia lääkäriaseman kassalla. Sinun ei siis tarvitse sitoa rahojasi lääkärimaksuun eikä tehdä vahinkoilmoitusta. Voit keskittyä sairaan lapsesi hoitamiseen.

Suorakorvauskortti on käytössäsi silloin kun lapsellasi on Junioriturva Plus -vakuutus tai uuden terveysvakuutustuotteen sairauden hoitoturva.

Lataa TaskuTurva ja ota suorakorvauskortti käyttöön

Lataa TaskuTurva. TaskuTurvasta löydät toimintaohjeet suorakorvauskortin käyttämiseksi ja näet jos sinulla on vielä omavastuuta maksamatta. Kunhan omavastuuosuus on maksettu, pääset käyttämään korttia hoitolaitoksessa.


Mihin suorakorvauskorttia voi käyttää?

Suorakorvausta voi käyttää lääkärikäynteihin aina 1.500 euroon asti. Suorakorvausta ei kuitenkaan voi käyttää niissä lääkärikäynneissä, jotka kuuluvat rajoitusehtojen piiriin. Löydät mahdolliset rajoitusehdot suorakorvauskortilta.

Mihin vakuutustuotteisiin kuuluu suorakorvauskortti?

Suorakorvauskortti-ominaisuus on käytettävissä Turva Henkilö- sopimuksen Junioriturva Plus -vakuutuksessa ja uuden terveysvakuutustuotteen sairauden hoitoturvassa. Uuden terveystuotteen tapaturmavakuutuksessa kortti on käytössä silloin, kun sinulla on myös sairauden hoitoturva Turvasta.

Millä lääkäriasemilla suorakorvauskorttia voi käyttää?

Suorakorvauskortti käy kaikissa hoitolaitoksissa, joiden kanssa teemme yhteistyötä. Niitä ovat Pihlajalinnan, Pikkujätin, Terveystalon ja Mehiläisen toimipaikat ympäri Suomen.

Milloin suorakorvauskortin saa käyttöönsä?

Voit käyttää suorakorvausta, jos mahdollinen omavastuu on maksettu. Näet ajantasaisen omavastuutiedon suorakorvauskortilta.

Jos et ole maksanut vielä omavastuuosuutta, maksa lääkärikäynti itse ja voit tehdä vahinkoilmoituksen TaskuTurvan kautta. Jos lapsellasi on Junioriturva Plus -vakuutus, niputa useat lääkärikulut ja lääkekulut yhteen, jotta yhteissumma ylittää omavastuun ja hae korvauksia sen jälkeen. Jos sinulla on uuden terveystuotteen sairauden hoitoturva, voit hakea korvauksia sitä mukaa, kun kuluja ilmaantuu. Voit käyttää TaskuTurvaa sitten. kun omavastuu on kokonaan maksettu.

Kenellä suorakorvauskortti näkyy?

Jos lapsellasi on Turva henkilö-sopimuksen Junioriturva Plus vakuutus, näkyy suorakorvauskortti vakuutuksenottajalla. Alaikäisen lapsen suorakorvauskortin saa näkymään myös esimerkiksi toisen vanhemman TaskuTurvassa tekemällä valtakirjan. Voit tehdä valtakirjan verkkopalvelussamme. Kun vakuutettu on täysi-ikäinen, näkyy suorakorvauskortti vain hänellä itsellään.

Kun lapsellasi on terveysvakuutustuotteen sairauden hoitoturva, näkyy suorakorvauskortit vain vakuutuksenottajalla. Kun lapsesta tulee täysikäinen ja vakuutuksenottajana on vanhempi, ei suorakorvauskortti näy tällöin kenelläkään. Lapsen täysi-ikäistyessä vakuutuksenottajaa voi vaihtaa ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme.

Käykö suorakorvaus myös lääkekuluihin?

Suorakorvaus toimii vain lääkärikäynteihin ja -hoitoihin. Tällä hetkellä suorakorvausta ei voi käyttää lääkekuluihin.

Haluatko tietää lisää TaskuTurvasta? Tutustu TaskuTurvan muihin etuihin.

Tutustu TaskuTurvaan

Lapsivakuutuksella nopeasti hoitoon!

Kun lapsi sairastaa, on tärkeää, että apu löytyy nopeasti ja hoito voidaan aloittaa viipymättä. Vakuutus mahdollistaa nopean hoitoon pääsyn, sillä se korvaa myös yksityisellä lääkäriasemalla annetun hoidon.

Tutustu lapsivakuutukseen