Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Ilmoita vahingosta

Mietityttääkö, missä vahinkoilmoituksesi menee? Katso ajantasaiset tiedot vahinkojen käsittelyajoista.

Katso ohjeet vahinkotilanteisiin

Luethan ohjeet huolella ennen kuin kirjaudut verkkopalveluumme tekemään vahinkoilmoitusta. Aina vahinkoilmoitusta ei tarvitse tehdä, sillä jotkin vahinkotilanteet voit hoitaa nopeasti ja helposti suoraan kumppaneillamme.

Anmäla en skada på svenska.


Hätäpalvelumme palvelee sinua 24 h vuoden jokaisena päivänä numerossa 01019 5111

  1. auton jättäessä tielle teknisen vian takia
  2. kodin omaisuusvahingoissa, joissa tarvitaan pikaista apua, esimerkiksi palo- tai vesivahingoissa
  3. ulkomaan matkoilla numerossa +358 1019 5111, kun tarvitset apua ulkomailla tapaturman tai sairastumisen vuoksi. Suomenkielinen matkahätäpalvelu auttaa sinua esimerkiksi oikean hoitolaitoksen löytämisessä, ulkomaan hoitolaitosten maksusitoumusasioissa tai matkasi uudelleen järjestämisessä.

Näet verkon kautta ilmoittamasi vahingot verkkopalvelussamme Korvaus- ja vahinkoasiat -sivulla. Kirjaudu verkkopalveluun.

Löydät korvauspäätöksen verkkopalvelustasi vahingon tiedoista Korvaus- ja vahinkoasiat –osiosta. Riippuen vakuutuksesta korvauspäätös voidaan lähettää myös verkkoviestillä tai postilla.

Jos olet jo tehnyt vahinkoilmoituksen ja haluat lisätä siihen uusia kuluja, valitse verkkopalvelussa Korvaus- ja vahinkoasiat -> Hae korvausta -> valitse, mistä vahingosta on kyse ja lomakkeella voit valita, että kyse on jo ilmoitetusta vahingosta.

Tositteita ei tarvitse toimittaa, jos niitä ei erikseen pyydetä käsittelyymme.

Jos haluat valtuuttaa toisen henkilön hoitamaan vakuutus- tai korvausasioitasi Turvan kanssa, sinun pitää antaa hänelle valtakirja. Katso lisää valtakirjasta tästä.


Kun teet vahinkoilmoituksen, ethän liitä mukaan kuitteja tai tapahtumaan liittyviä asiakirjoja. Säilytä ne kuitenkin itselläsi. Jos tarvitsemme niitä, otamme sinuun yhteyttä.

Ajoneuvoille sattuneista vaurioista saamme kuvat vauriotarkastuksessa, joten niitä ei myöskään tarvitse lähettää meille. Ohjaamme sinut oikeaan paikkaan vauriotarkastukseen, kun olet tehnyt vahinkoilmoituksen.

Jos sinulla on lisätietopyyntö

Löydät ohjeet liitteiden toimittamiseen täältä.


Kun vahinko sattuu, voit tehdä vahinkoilmoituksen ja hakea korvausta sinulle aiheutuneista kustannuksista samalla lomakkeella. Vahinkoilmoituksen voit tehdä, vaikka kuluja ei olisi tapaukseen liittyen vielä syntynyt. Kulujen aiheutuessa voit liittää kustannukset jo ilmoitettuun vahinkotapahtumaan tekemällä korvaushakemuksen.

Korvaushakemuksen voit tehdä Turvan verkkopalvelussa Korvaus- ja vahinkoasiat -osiossa painamalla Hae korvausta -painiketta. Kun kyse on jatkokuluista, voit valita hakemuksella, että kulut liittyvät aiempaan ilmoitettuun vahinkoon. Tällöin lomakkeelle tulee täyttää ainoastaan tiedot kustannuksista.


TaskuTurva-mobiilisovellus auttaa myös vahinkotilanteissa

TaskuTurvasta löydät toimintaohjeet, luotettavan hoitolaitoksen matkalla ja lähimmän autokorjaamon. Kun sinulla on matkavakuutus tai ammattiliittosi on vakuuttanut sinut matkavakuutuksella, reissujasi turvaava matkavakuutuskortti löytyy TaskuTurvasta. Voit myös tarkistaa oman turvasi, kysyä meiltä neuvoa ja hakea korvausta. Lue lisää TaskuTurva -sovelluksesta.

Lataa TaskuTurva