Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen

Venevahinko

Venevakuutuksesta korvataan veneen kuljetus-, varkaus- tai ilkivaltavahinkoja, karilleajo-, yhteentörmäys-, myrsky- ja palovahinkoja sekä veneen käyttämisestä toiselle aiheutuneita vahinkoja vakuutuksen laajuuden mukaan.

Toimi näin

 1. 1. Ilmoita vahingosta korvauspalveluumme

  Voit soittaa korvauspalveluumme 01019 5108 tai ilmoittaa vahingosta verkon kautta. Saat vahinkoasiasi nopeimmin vireille, kun lähetät vahinkoilmoituksen selvityksineen meille viestin liitteenä verkkopalvelun kautta.

  Kun ilmoitat vahingosta verkossa, lataa ja tallenna oheinen PDF-dokumentti omalle koneellesi, esimerkiksi työpöydälle. Avaa PDF koneeltasi ja täytä lomake. Tarkista, että olet täyttänyt kaikki tarvittavat kohdat ja tallenna PDF.

  Kirjaudu verkkopalveluun. Valitse Viestit-osiossa Asiani koskee -> Vahinkoa tai korvausta -> Vene. Kirjoita otsikko sekä lyhyt viesti ja liitä viestiin täyttämäsi vahinkoilmoituslomake sekä asiaa koskevat asiakirjat, joista voidaan todeta, mikä vahinko on sattunut, kuka vahingon on aiheuttanut ja selvitys vahingon määrästä.

  Venevahinko (pdf)

 2. 2. Olemme sinuun yhteydessä

  Kun olet tehnyt ilmoituksen, saat meiltä tarkemmat ja tapaukseen yksilöidyt ohjeet.

  Turvalle on annettava mahdollisuus tarkastaa vahingoittunut vakuutettu omaisuus ennen sen korjaamista tai hävittämistä. Turva osallistuu vahingon syyn selvittämiseen ja antaa perustellun korvauspäätöksen tarpeellisten tutkimusten jälkeen. Venevahinkojen tarkastuksen suorittaa Turvan oma vahinkotarkastaja tai Suomen Vahinkotarkastus SVT Oy.

Usein kysyttyä

Voit tarkistaa vakuutuksesi sisällön ja mahdollisen omavastuun TaskuTurvasta tai verkkopalvelusta.

Lataa TaskuTurva Kirjaudu verkkopalveluun

Varkaus- tai ilkivalta- sekä palovahingosta tulee ilmoittaa viranomaisille. Poliisille ilmoitettu varastettu tai vahingoittunut omaisuus tulee vastata vakuutuksesta haettavaa omaisuutta. Poliisin tutkintapöytäkirja ja/tai pelastuslaitoksen onnettomuusselostus tulee toimittaa Turvaan vahinkokäsittelyä varten.

Vahingoittunut käyttöomaisuus ja harrastevälineet käsitellään irtaimiston vakuutuksesta, mutta niistä ei tarvitse tehdä erillistä ilmoitusta.

Soutuvene kuuluu kodin irtaimistovakuutukseen. Korvaus haetaan kodin vakuutuksesta.

Jos olet aiheuttanut veneelläsi vahinkoa toisen omaisuudelle, katso toimintaohjeet vastuuvahingosta ilmoittamiseen.

Vai etsitkö näitä: