Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen

Kodinkone, laite tai esine rikkoutui

Voit hakea korvausta kodinkoneiden sekä rakennusten kiinteiden järjestelmien, esimerkiksi lvisa-laitteiden tai kodin irtaimistoon kuuluvien esineiden rikkoutumisvahingoista laajan tason kotivakuutuksesta. Huomioithan, että kotivakuutuksesta ei korvata takuunalaisia vikoja. Jos laitteen takuu on voimassa ja laite on rikkoutunut itsestään ilman ulkopuolista tekijää, olethan yhteydessä laitteen myyjään tai maahantuojaan asian selvittämiseksi.

Toimi näin

 1. 1. Selvitä tiedot

  Selvitä esineen merkki, malli, käyttöönottovuosi sekä uuden vastaavan hinta. Jos olet jo korjauttanut esineen, ilmoita korjauskulut ja säilytä korjauskuitti. Jos olet hankkinut esineen käytettynä, ilmoita sen alkuperäinen käyttöönottovuosi ja hinta, jonka maksoit siitä käytettynä.

 2. 2. Säilytä esineet ja tositteet

  Säilytä kaikki vahinkoon liittyvät tositteet. Älä hävitä rikkoutunutta esinettä, ennen kuin olet saanut korvauspäätöksen.

 3. 3. Tee vahinkoilmoitus

  Ilmoita vahingosta Turvan verkkopalvelussa. Vahinkoilmoitukselle ei tarvitse liittää kuitteja tai tapahtumaan liittyviä asiakirjoja. Jos tarvitsemme niitä, otamme sinuun yhteyttä.

  Kirjaudu verkkopalveluun

 4. 4. Vahingon käsittely

  Jos olet lähettänyt hakemuksen, voit rauhassa odottaa päätöstä. Pyydämme sinulta lisätietoja, jos sellaisia tarvitsemme. Korvauspäätöksen toimitamme verkkopalveluun tai tekstiviestillä. Voit tarkistaa ajantasaiset käsittelyaikamme täältä.

Suliko pakasteet pakastinrikon yhteydessä?

Katso toimintaohjeet tästä.

Usein kysyttyä

Vakuutus ei välttämättä korvaa uutta vastaavaa esinettä, mutta voi auttaa vahingon kustannuksissa.

Korvauksen määrään vaikuttaa esineen ikä sekä vakuutuksen omavastuu.

Voit tarkistaa vakuutuksesi sisällön ja mahdollisen omavastuun TaskuTurvasta tai verkkopalvelusta.

Lataa TaskuTurva Kirjaudu verkkopalveluun

Vai etsitkö näitä: