Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Aiheutin vahinkoa toiselle tai toisen omaisuudelle

Kotivakuutukseen kuuluvasta vastuuvakuutuksesta voidaan korvata omaisuus- ja henkilövahinkoja, jotka olet aiheuttanut perheesi ulkopuoliselle taholle omalla huolimattomuudellasi ja jotka olet lain mukaan velvollinen korvaamaan.

Toimi näin

 1. 1. Selvitä tiedot

  Ota ylös vahinkoa kärsineen yhteystiedot (nimi, osoite, puhelinnumero ja henkilötunnus).

 2. 2. Tee vahinkoilmoitus

  Voit soittaa korvauspalveluumme 01019 5108 tai ilmoittaa vahingosta verkon kautta. Saat vahinkoasiasi nopeimmin vireille, kun lähetät vahinkoilmoituksen selvityksineen meille viestin liitteenä verkkopalvelun kautta.

  Kun ilmoitat vahingosta verkossa, l ataa ja tallenna oheinen PDF-dokumentti omalle koneellesi, esimerkiksi työpöydälle. Avaa PDF koneeltasi ja täytä lomake. Tarkista, että olet täyttänyt kaikki tarvittavat kohdat ja tallenna PDF.

  Kirjaudu verkkopalveluun . Valitse Viestit-osiossa Asiani koskee -> Vahinkoa tai korvausta -> Oikeusturva ja vastuu . Kirjoita otsikko sekä lyhyt viesti ja liitä viestiin täyttämäsi vahinkoilmoituslomake sekä asiaa koskevat asiakirjat, joista voidaan todeta, mikä vahinko on sattunut, kuka vahingon on aiheuttanut ja selvitys vahingon määrästä.

  Vastuuvahinkoilmoitus

 3. 3. Huomio nämä

  Varaudu siihen, että vahinkotarkastaja tarkastaa vahingon.

  Henkilövahingoissa tarvitsemme lääkärinlausunnot vahinkoon liittyviltä lääkärikäynneiltä.

Usein kysyttyä

Vastuuvakuutuksen piiriin kuuluvat kaikki perheenjäsenet, jotka ovat kirjoilla vakuutetussa taloudessa.

Vastuuvakuutuksesta ei korvata esimerkiksi moottoriajoneuvolla aiheutettuja liikennevahinkoja tai ansiotoiminnassa aiheutettuja vahinkoja. Vakuutuksesta ei korvata myöskään tahallaan aiheutettuja vahinkoja, poikkeuksena kuitenkin alle 12-vuotiaan lapsen aiheuttamat vahingot.

Voit tarkistaa vakuutuksesi sisällön ja mahdollisen omavastuun TaskuTurvasta tai verkkopalvelusta.

Vai etsitkö näitä: