Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen

Sairastuminen tai tapaturma matkalla

Matkustajavakuutus korvaa sekä kotimaan että ulkomaan matkalla sattuneen tapaturman tai sairastumisen aiheuttamia hoitokuluja.

Toimi näin

 1. 1. Etsi hoitolaitos

  TaskuTurva –mobiilisovelluksestamme näet matkakohteesi hoitolaitoskumppanit. Voit myös hakeutua matkanjärjestäjäsi suosittelemaan hoitolaitokseen. Myös matkavakuutustodistuksesi löydät TaskuTurvasta.

  Lataa TaskuTurva
 2. 2. Matkahätäpalvelu

  Jos matkustat yleisimpien turistikohteiden ulkopuolella tai Yhdysvalloissa ja sinulle tai lapsellesi on sattunut matkallasi vakava tapaturma tai sairastuminen, ota yhteyttä SOS matkahätäpalveluun +358 1019 5111. Hätäpalvelu auttaa erityisesti vakavissa sairaus- tai tapaturmatapauksissa tai jos kaipaat apua hoidon saamiseksi. SOS matkahätäpalvelu palvelee suomen kielellä 24 h vuorokaudessa vuoden jokaisena päivänä.

 3. 3. Hae korvausta

  Jos olet maksanut itse hoitokuluja, voit hakea niistä korvausta verkkopalvelussa.

  Kirjaudu verkkopalveluun

 4. 4. Maksusitoumus

  Mikäli sinulle aiheutuu jatkohoitokuluja Suomessa, tulee yksittäiset lääkärikäynnit maksaa itse ja hakea korvausta jälkikäteen Turvan verkkopalvelussa. Kalliimpiin toimenpiteisiin ja magneettitutkimuksiin voit saada meiltä maksusitoumuksen. Hoitava lääkäri lähettää Turvaan tällöin maksusitoumuspyynnön. Saat päätöksen muutaman arkipäivän kuluessa.

 5. 5. Vahingon käsittely

  Jos olet lähettänyt hakemuksen, voit rauhassa odottaa päätöstä. Pyydämme sinulta lisätietoja, jos sellaisia tarvitsemme. Korvauspäätöksen toimitamme verkkopalveluun tai tekstiviestillä. Voit tarkistaa ajantasaiset käsittelyaikamme täältä.

Toimi näin

 1. 1. Varaa lääkäriaika

  Varaa aika lääkärin vastaanotolle Pihlajalinnaan. Voit asioida myös Terveystalossa tai muissa hoitolaitoksissa. Vakuutus korvaa myös etälääkärin vastaanoton.

 2. 2. Lääkärikulut

  Jos olet hakeutunut lääkäriin, yksittäiset lääkärikäynnit, laboratorio-, ultraääni-, ja röntgentutkimukset tulee maksaa ensin itse. Muista ottaa yksityiselle hoitolaitokselle mukaan Kela-korttisi.

 3. 3. Tee vahinkoilmoitus

  Tee vahinkoilmoitus aiheutuneista kuluista Turvan verkkopalvelussa.

  Kirjaudu verkkopalveluun
 4. 4. Maksusitoumus

  Kalliimpiin toimenpiteisiin ja magneettitutkimuksiin voit saada meiltä maksusitoumuksen. Tapaturmavamman hoitamiseksi maksusitoumus voidaan myöntää myös fysikaaliseen hoitoon. Hoitava lääkäri lähettää Turvaan tällöin maksusitoumuspyynnön. Saat päätöksen muutaman arkipäivän kuluessa.

 5. 5. Vahingon käsittely

  Jos olet lähettänyt hakemuksen, voit rauhassa odottaa päätöstä. Pyydämme sinulta lisätietoja, jos sellaisia tarvitsemme. Korvauspäätöksen toimitamme verkkopalveluun tai tekstiviestillä. Voit tarkistaa ajantasaiset käsittelyaikamme täältä.

Usein kysyttyä

Kun teet vahinkoilmoituksen, ethän liitä mukaan kuitteja tai tapahtumaan liittyviä asiakirjoja. Säilytä ne kuitenkin itselläsi vuoden ajan. Jos tarvitsemme niitä, otamme sinuun yhteyttä.

Matkustajavakuutuksesta korvataan matkalla sattuneen tapaturman ja sairastumisen aiheuttamia hoitokuluja, kuten lääkärinpalkkioita ja lääkärin määräämiä hoitoja, tutkimuksia ja lääkkeitä. Tutustu tarkemmin matkavakuutukseen.

Onko sinulla matkustajavakuutus liittosi kautta? Voit tarkistaa matkustajavakuutuksen sisällön liitollesi räätälöidyltä sivulta. Siirry jäsenvakuutukset-sivulle ja valitse oma liittosi.

Kun olet lähettänyt hakemuksen, voit rauhassa odottaa korvauspäätöstämme. Lisätietoja pyydämme kyllä, jos sellaisia tarvitsemme. Korvauspäätöksen toimitamme verkkopalveluun tai tekstiviestillä.

Voit katsoa tämänhetkiset vahinkokäsittelyajat täältä.

Jos matkasi keskeytyy vakavan matkasairauden tai tapaturman vuoksi, lue ohjeita täältä.

Jos kyse on tapaturmasta, tarvitsemme vahinkoilmoituksen. Voit tehdä sen verkkopalvelun kautta, vaikka sinulle ei olisikaan vielä aiheutunut kuluja. Päätöksen maksusitoumuksesta saat tekstiviestillä tai verkkoviestinä parissa päivässä.

Kirjaudu verkkopalveluun

Vai etsitkö näitä: