Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Tapaturma

Tapaturmalla tarkoitetaan ulkoisesta tekijästä johtuvaa äkillistä ja odottamatonta tapahtumaa, joka aiheuttaa kehoon vamman. Suurimpaan osaan tapaturmavakuutuksiamme sisältyy suorakorvauskortti, jonka avulla voit asioida lääkärissä. Täytä ensin vahinkoilmoitus, niin saat suorakorvauskortin käyttöösi.

Suorakorvauskortti

Löydät suorakorvauskorttisi TaskuTurva-sovelluksesta . Tarkista TaskuTurvasta, mihin voit suorakorvauskorttiasi käyttää.

Toimi näin

 1. 1. Tee vahinkoilmoitus

  Tee tapaturmasta vahinkoilmoitus verkkopalvelussamme.

 2. 2. Lataa TaskuTurva-sovellus

  TaskuTurvasta löydät vakuutukseesi sisältyvän suorakorvauskortin ja ohjeet sen käyttämiseen. TaskuTurvasta näet myös, mihin voit käyttää suorakorvauskorttia.

 3. 3. Varaa aika lääkärille

  Varaa aika lääkärin vastaanotolle Pihlajalinnaan . Voit halutessasi hakeutua myös Terveystaloon tai muihin hoitolaitoksiin. Vakuutus korvaa myös etälääkärin vastaanoton. Muista ottaa lääkäriasemalle mukaan Kela-korttisi.

 4. 4. Maksusitoumus

  Kalliimpiin toimenpiteisiin ja magneettitutkimuksiin voit saada meiltä maksusitoumuksen. Tapaturmavakuutuksesta maksusitoumus voidaan myöntää myös fysikaaliseen hoitoon. Hoitava lääkäri lähettää Turvaan tällöin maksusitoumuspyynnön. Saat päätöksen muutaman arkipäivän kuluessa.

 5. 5. Jatkokulut

  Voit ilmoittaa tapaturman jatkohoidon kuluista verkkopalvelussa. Kun olet valinnut tapaturman vahinkopäivän verkkopalvelussa, näet aikaisemmin ilmoittamasi vahingot ja voit lisätä niihin kuluja.

 6. 6. Vahingon käsittely

  Jos olet lähettänyt hakemuksen, voit rauhassa odottaa päätöstä. Pyydämme sinulta lisätietoja, jos sellaisia tarvitsemme. Korvauspäätöksen toimitamme verkkopalveluun tai tekstiviestillä. Voit tarkistaa ajantasaiset käsittelyaikamme täältä .

Kun teet vahinkoilmoituksen, ethän liitä mukaan kuitteja tai tapahtumaan liittyviä asiakirjoja . Säilytä ne kuitenkin itselläsi vuoden ajan. Jos tarvitsemme niitä, otamme sinuun yhteyttä.

Usein kysyttyä

Kun teet vahinkoilmoituksen, ethän liitä mukaan kuitteja tai tapahtumaan liittyviä asiakirjoja . Säilytä ne kuitenkin itselläsi vuoden ajan. Jos tarvitsemme niitä, otamme sinuun yhteyttä.

Tapaturmavakuutuksesta korvataan tapaturman aiheuttamia hoitokuluja, kuten lääkärinpalkkioita ja lääkärin määräämiä hoitoja, tutkimuksia ja lääkkeitä. Vakuutukseen saattaa sisältyä myös korvaus pysyvästä lääketieteellisestä haitasta ja tapaturmaisesta kuolemasta. Tutustu tarkemmin tapaturmavakuutukseen .

Vakuutusturvastasi riippuen löydät TaskuTurva-sovelluksesta suorakorvauskortteja. Niiden avulla pystyt tarpeen tullen kätevästi asioimaan yhteistyökumppaneillamme, kun vakuutuksen mahdollinen omavastuu on maksettu. Kumppani laskuttaa tällöin suoraan Turvaa. Lue lisää TaskuTurvasta .

 • Mikäli sinulla on Turvassa sekä tapaturma- että sairauskuluvakuutus, sinulla on suorakorvauskortti molempiin vakuutuksiin ja voit käyttää niitä kaikilla lääkärikäynneilläsi Pihajalinnassa, Terveystalossa tai muissa hoitolaitoksissa. Sairauskuluvakuutuksen omavastuu tulee olla maksettuna ennen suorakorvauskortin käyttöä. Löydät tarkemmat ohjeet suorakorvauskortin käyttöön TaskuTurva-sovelluksesta .

 • Jos sinulla on pelkkä tapaturmavakuutus, suorakorvauskorttisi käy Pihlajalinnassa, kun kyse on tapaturman hoitoon liittyvästä ensikäynnistä.

Jos lapsellasi on terveysvakuutustuotteen sairauden hoitoturva, suorakorvauskortti näkyy vakuutuksenottajalla. Alaikäisen lapsen suorakorvauskortin saa näkymään myös esimerkiksi toisen vanhemman TaskuTurvassa tekemällä valtakirjan. Voit tehdä valtakirjan verkkopalvelussamme .

Kun vakuutettu tulee täysi-ikäiseksi, näkyy suorakorvauskortti vain hänellä itsellään. Samalla se poistuu vanhemman TaskuTurvasta.



Jos kyse on tapaturmasta, tarvitsemme vahinkoilmoituksen. Voit tehdä sen verkkopalvelun kautta, vaikka sinulle ei olisikaan vielä aiheutunut kuluja. Päätöksen maksusitoumuksesta saat tekstiviestillä tai verkkoviestinä parissa päivässä.

Kyllä. Vakuutus korvaa myös etävastaanoton. Suorakorvauskortilla voit asioida Pihlajalinnassa. Voit asioida myös Terveystalossa . Jos käytössäsi ei ole suorakorvauskorttia, sinun tulee maksaa käynti itse ja hakea korvausta jälkikäteen.

Kun olet lähettänyt hakemuksen, voit rauhassa odottaa korvauspäätöstämme. Lisätietoja pyydämme kyllä, jos sellaisia tarvitsemme. Korvauspäätöksen toimitamme verkkopalveluun tai tekstiviestillä.

Voit katsoa tämänhetkiset vahinkokäsittelyajat täältä .

Jos liittosi tapaturmavakuutukseen sisältyy suorakorvauskortti, löydät sen TaskuTurvasta. Sieltä löydät myös toimintaohjeet vahinkotilanteessa.

Pysyvän haitan korvausta voi hakea aikaisintaan vuoden kuluttua tapaturman sattumisesta. Sen käsittelemiseksi tarvitsemme vamman hoitoon liittyvät hoitokertomukset ja tutkimuslausunnot, sekä lääkärin tekemän tuoreen tilakuvauksen vamman aiheuttamasta toiminnallisesta haitasta. Tilakuvaus voi olla hoitokertomuksella tai lääkärinlausunnolla. Tarkempien ohjeiden saamiseksi voit tarvittaessa olla yhteydessä korvauspalveluihin.