Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Sairastuminen

Sairauden hoitoturvasta korvataan sairaudesta aiheutuneita tutkimus- ja hoitokuluja sekä lääkekuluja. Sairauden hoitoturva ei korvaa matkakuluja eikä kuluja, jotka ovat aiheutuneet fysioterapiasta. Huomioithan mahdolliset rajoitusehdot vakuutuksessasi. Saat suorakorvauskortin käyttöösi TaskuTurva-mobiilisovellukseen, kun kalenterivuoden omavastuusi on maksettu. Itse maksamistasi kuluista voit hakea korvausta verkkopalvelussa.

Toimi näin

Sairastuitko matkalla? Jos sairastuminen sattui kotimaan (yli 50 km kotoa) tai ulkomaan matkalla, tutustu toimintaohjeisiin tästä .

 1. 1. Varaa lääkäriaika

  Varaa aika lääkärin vastaanotolle Pihlajalinnaan . Voit halutessasi hakeutua myös Terveystaloon tai muihin hoitolaitoksiin. Vakuutus korvaa myös etälääkärin vastaanoton. Muista ottaa yksityiselle lääkäriasemalle mukaan Kela-kortti.

 2. 2. Hae korvausta lääkärikuluista

  Jos asioit lääkärissä ensimmäistä kertaa kalenterivuoden aikana, tee vahinkoilmoitus verkkopalvelussa ja hae korvausta kuluista. Lääkärikulut tulee maksaa ensin itse, kunnes kalenterivuoden omavastuu on täyttynyt.

 3. 3. Suorakorvauskortti

  Saat suorakorvauskortin käyttöösi, kun omavastuusi on täyttynyt ja olet tehnyt ensimmäisestä lääkärikäynnistä vahinkoilmoituksen. Löydät suorakorvauskortin ja toimintaohjeet sen käyttämiseen TaskuTurva-mobiilisovelluksesta.

 4. 4. Maksusitoumus

  Kalliimpiin tutkimuksiin ja toimenpiteisiin voit saada meiltä maksusitoumuksen. Hoitava lääkäri lähettää Turvaan tällöin maksusitoumuspyynnön. Saat päätöksen muutaman arkipäivän kuluessa.

 5. 5. Vahingon käsittely

  Jos olet lähettänyt hakemuksen, voit rauhassa odottaa päätöstä. Pyydämme sinulta lisätietoja, jos sellaisia tarvitsemme. Korvauspäätöksen toimitamme verkkopalveluun tai tekstiviestillä. Voit tarkistaa ajantasaiset käsittelyaikamme täältä .

 6. 6. Itse maksetut kulut

  Itse maksamistasi kuluista voit hakea korvausta verkkopalvelussa .

Kun teet vahinkoilmoituksen, ethän liitä mukaan kuitteja tai tapahtumaan liittyviä asiakirjoja . Säilytä ne kuitenkin itselläsi vuoden ajan. Jos tarvitsemme niitä, otamme sinuun yhteyttä.

Usein kysyttyä

Kun teet vahinkoilmoituksen, ethän liitä mukaan kuitteja tai tapahtumaan liittyviä asiakirjoja . Säilytä ne kuitenkin itselläsi vuoden ajan. Jos tarvitsemme niitä, otamme sinuun yhteyttä.

Vakuutusturvastasi riippuen löydät TaskuTurva-sovelluksesta suorakorvauskortteja. Niiden avulla pystyt tarpeen tullen kätevästi asioimaan yhteistyökumppaneillamme, kun vakuutuksen mahdollinen omavastuu on maksettu. Kumppani laskuttaa tällöin suoraan Turvaa. Lue lisää TaskuTurvasta .

 • Mikäli sinulla on Turvassa sekä tapaturma- että sairauskuluvakuutus, sinulla on suorakorvauskortti molempiin vakuutuksiin ja voit käyttää niitä kaikilla lääkärikäynneilläsi Pihajalinnassa, Terveystalossa tai muissa hoitolaitoksissa. Sairauskuluvakuutuksen omavastuu tulee olla maksettuna ennen suorakorvauskortin käyttöä. Löydät tarkemmat ohjeet suorakorvauskortin käyttöön TaskuTurva-sovelluksesta .

 • Jos sinulla on pelkkä tapaturmavakuutus, suorakorvauskorttisi käy Pihlajalinnassa, kun kyse on tapaturman hoitoon liittyvästä ensikäynnistä.

Jos lapsellasi on terveysvakuutustuotteen sairauden hoitoturva, suorakorvauskortti näkyy vakuutuksenottajalla. Alaikäisen lapsen suorakorvauskortin saa näkymään myös esimerkiksi toisen vanhemman TaskuTurvassa tekemällä valtakirjan. Voit tehdä valtakirjan verkkopalvelussamme .

Kun vakuutettu tulee täysi-ikäiseksi, näkyy suorakorvauskortti vain hänellä itsellään. Samalla se poistuu vanhemman TaskuTurvasta.Sairauskuluvakuutuksesta korvataan sairauden aiheuttamia hoitokuluja, kuten lääkärinpalkkioita ja lääkärin määräämiä hoitoja, tutkimuksia ja lääkkeitä. Vakuutuksesta ei korvata esimerkiksi matkakuluja, perusvoiteita tai fysioterapiasta aiheutuneita kuluja. Tutustu tarkemmin sairauskuluvakuutukseen .

Kyllä. Vakuutus korvaa myös etävastaanoton. Suorakorvauskortilla voit asioida Pihlajalinnassa. Voit asioida myös Terveystalossa . Jos käytössäsi ei ole suorakorvauskorttia, sinun tulee maksaa käynti itse ja hakea korvausta jälkikäteen.

Kun olet lähettänyt hakemuksen, voit rauhassa odottaa korvauspäätöstämme. Lisätietoja pyydämme kyllä, jos sellaisia tarvitsemme. Korvauspäätöksen toimitamme verkkopalveluun tai tekstiviestillä.

Voit katsoa tämänhetkiset vahinkokäsittelyajat täältä .

Voit hakea korvausta itse maksamistasi kuluista (esimerkiksi lääkekuluista) verkkopalvelussamme .

Näet vakuutuksesi omavastuun TaskuTurvasta-sovelluksesta . Omavastuu peritään kerran kalenterivuodessa vuoden ensimmäisistä kuluista, Maksa ne ensin itse ja hae korvausta verkkopalvelussa . Tämän jälkeen saat käyttöösi TaskuTurvan suorakorvauskortin.

Vai etsitkö näitä: