Lähdössä matkalle

Oletko lähdössä matkalle? Hoida vakuutusasiasi kuntoon!

Matkalle lähtiessä on hyvä varmistua, että matkavakuutusasiat ovat kunnossa. Matkustajavakuutus voi olla sinun itsesi ottama tai ammattiliiton sinulle ottama jäsenvakuutus. Tarkista alla olevasta listasta, kuinka laajasti liittosi on vakuuttanut sinut matkalla.

Matkatavarat sisältyvät usein koti-irtaimistovakuutuksen yhteyteen. Tämän voit varmistaa helposti meiltä esimerkiksi soittamalla numeroon 01019 5110 tai kirjautumalla verkkopalveluun. On hyvä huomata, että matkatavaravakuutus on mahdollista ottaa myös ilman omavastuuta, jolloin pienemmätkin vahingot sisältyvät vakuutukseen.

Miksi ilman vakuutusta ei kannata matkustaa?

Matkustajavakuutus korvaa lääkäri- ja lääkekuluja, matkan peruuntumis- ja keskeytymiskuluja sekä kotiinkuljetuksen. Matkustajavakuutus on erittäin edullinen vakuutus siihen nähden, kuinka kattavan turvan se antaa. Pelkästään sairaanhoidon kustannukset ulkomailla voivat aiheuttaa ison laskun – puhumattakaan ambulanssilennosta, joka voi maksaa kymmeniätuhansia euroja.

Monesti unohdamme, että myös Suomessa voi sattua ja tapahtua. Ottamalla vakuutuksen varmistat helpon ja nopean hoitoon pääsyn myös kotimaan matkoilla. Useimmat vakuutuksemme ovatkin voimassa, kun olet 50 kilometrin päässä kotoa. Lue lisää jatkuvasta matkavakuutuksesta.

Tarkista nämä ennen matkaa


Toimi näin

 1. Varmista matkavakuutuksesi sisältö ja korvattavuus sekä omavastuiden suuruus esimerkiksi soittamalla numeroon 010195110 tai kirjautumalla verkkopalveluun. Mikäli sinulla ei vielä ole matkavakuutusta, voit ostaa sen kätevästi verkosta.

  Osta tästä

 2. Ota matkalle mukaan matkavakuutuskorttisi. Mikäli kortti on kadonnut, pyydä väliaikainen todistus. Matkavakuutustodistuksen voit pyytää helpoiten oheisella lomakkeella. Toimitamme todistuksen noin vuorokauden sisällä sähköpostiisi.

 3. Jos matkustat maahan, jota varten tarvitset viisumitodistuksen, voit tilata sen helposti oheisella lomakkeella. Toimitamme todistuksen noin vuorokauden sisällä sähköpostiisi.

 4. Oletko lähdössä autolla ulkomaille? Katso, mitä sinun on hyvä tietää, kun suunnittelet ulkomaan automatkaa ja tilaa vihreä kortti.

 5. Varaa riittävästi aikaa lentokentälle menoon mikäli matkustat lentämällä, kaikki vakuutukset eivät valitettavasti korvaa matkalta myöhästymistä. Voit tarkistaa suositusajankohdat lentokentän nettisivuilta.

 6. Jos tarvitset matkalla apua tai vaikka vain tiedon lähimmästä suositellusta hoitolaitoksesta, soita SOS hätäpalveluumme, joka palvelee suomeksi 24/7 numerossa +358 1019 5111. Hätäpalvelu auttaa sinua myös silloin, kun matkavakuutuskorttisi on hukkunut matkalla ja tarvitset hoitoa.

 7. Sattuiko sinulle vahinko matkalla? Lue toimintaohjeet turva.fi/ilmoitavahingosta-sivulta. Voit hakea korvausta joko heti tai vasta matkasi jälkeen kirjautumalla verkkopalveluun. Sitä kautta saat korvauksen nopeiten suoraan tilillesi.

 8. Jos maksat vahinkoon liittyviä kustannuksia matkalla itse, ota talteen kuitit.

 9. Jos lentosi on myöhässä ja se aiheuttaa sinulle ylimääräisiä kustannuksia, haethan ensisijaisesti korvausta kyseiseltä lentoyhtiöltä tai matkanjärjestäjältä.

Tilaa matkavakuutus- tai viisumitodistus