Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Turvallisuus ja käyttöehdot

Asioi turvallisesti kanssamme. Täältä löydät hyödyllistä tietoa verkkoasiointiin ja turvallisuuteen liittyen. Voit esimerkiksi lukea miten käsittelemme henkilötietoja tai tutustua verkkopalveluidemme käyttöehtoihin.

Digitaalisten palveluiden käyttöehdot uudistuivat 02.10.2022 alkaen. Tutustu uudistuneisiin käyttöehtoihin Verkkoturvallisuus -osiossa.

Verkkoturvallisuus

Yhteytesi verkkopalveluun suljetaan verkkokaupassa automaattisesti 30 minuutin kuluttua, jos verkkopalvelua ei käytetä ja olet unohtanut lopettaa istunnon.

Palvelemme myös sähköpostitse. Turvan sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi(at)turva.fi. Jos asiasi on kiireellinen, kannattaa soittaa tai kirjautua verkkopalveluun ja lähettää viesti asiakaspalveluumme siellä.

Avoimen sähköpostin luottamuksellisuutta ei voida taata. Avoimessa tietoverkossa on vältettävä arkaluontoisten tai muuten luottamuksellisten tietojen lähettämistä.

Lähetämme asiakkaan pankki- ja vakuutussalaisuuden piiriin kuuluvia tietoja sähköpostitse vain asiakkaan suostumuksella. Tällaisten asioiden käsittelyyn suosittelemme kirjautumista verkkopalveluun, jolloin viestintä on suojattua.

Ne Turvan nettipalvelut, joissa kysytään tarkempia henkilötietoja, kuten henkilötunnusta, ovat SSL-salattuja.

Asiakas vastaa antamiensa tietojen oikeellisuudesta sekä viestin perille saapumisesta.

Turva lähettää henkilöasiakkailleen sähköpostitse markkinointiviestejä vain, jos asiakas on antanut tähän suostumuksen.


Phishing tarkoittaa käytäntöä, missä lähettäjä tekeytyy muun tahon edustajaksi ja yrittää valheellisen identiteetin turvin kalastaa asiakkaalta tietoja, esimerkiksi luottokortin numeroa. Sähköpostiviestissä saatetaan kehottaa asiakasta kirjautumaan Internet-sivulle, missä tietoja pyydetään antamaan.

Suosittelemme, että kirjaudut verkkopalvelun turva.fi-sivuilla olevan "Kirjaudu sisään" -linkin kautta. Jos käytät omaa kotikonettasi ja olet varma, että kukaan epäluotettava taho ei pääse tietoihisi käsiksi, voit tallentaa sisäänkirjautumissivun osoitteen suosikkeihisi.

Älä vastaa viesteihin, joiden alkuperästä et ole täysin varma. Älä missään tapauksessa anna pankki- tai vakuutusasiointiisi liittyvää tietoa sähköpostissa tai Internetissä. Tällaiset sähköpostit saattavat näyttää siltä, että ne tulisivat Turvan osoitteesta, mutta lähettäjä on voinut muokata lähettäjäkentän näyttämään Turvan sähköpostiosoitteelta. Ole tarkkana siis myös viestin sisällön suhteen ja mieti, minkälaisia viestejä yleensä saat Turvasta.

Turva ei koskaan pyydä sähköpostitse verkkopalvelun tai korttien tunnuslukuja eikä muita henkilökohtaisia tietojasi. Verkkopankkitunnuksia käytetään vain Turvan verkkopalveluun sisäänkirjautumiseen tai tapahtuman vahvistamiseen. Tunnuslukuja käytetään myös asiakkaan tunnistamiseen puhelinpalvelussa. Silloin pankille annetaan vain osa käyttäjätunnuksesta ja yksi kertakäyttöinen salasana, jota ei sen jälkeen pysty asiakas eikä Turva käyttämään.

Jos olet epävarma saamasi viestin lähettäjästä tai epäilet antaneesi tietoja väärälle taholle, soita heti Turvaan numeroon 01019 5110.

Turva suhtautuu erittäin vakavasti tietoturvaan. Pyrimme suojaamaan kaikkia palveluitamme, asiakkaitamme ja asiakkaittemme tietoja asianmukaisella tavalla. Tietoturvan tarkastaminen Turvan palveluissa on laaja-alaista ja prosessi on jatkuva.

Otamme vastaan tietoturvaan liittyviä ilmoituksia sähköpostitse osoitteessa asiakaspalvelu(at)turva.fi. Jotta voisimme käsitellä tähän osoitteeseen tulleita viestejä haavoittuvuuksista tai tietoturvaongelmista tehokkaasti, on olennaista että ongelman raportoija ilmoittaa meille ainakin seuraavat asiat:

 • Osoite jossa haavoittuvuus on havaittu
 • Tapa jolla haavoittuvuus voidaan todentaa
 • Ilmoittajan yhteystiedot (sähköpostiosoite)
 • Muut haavoittuvuuteen liittyvät tärkeät tiedot (esim. kuvaruutukaappaukset)

Pyrimme olemaan haavoittuvuuden raportoijaan yhteydessä mahdollisimman pian raportin vastaanottamisen jälkeen ja ylläpitämään kommunikaatiota havainnon selvittämisen ajan. Turva eskaloi tarvittaessa asian viestintäviraston CERT-FI toimintoon tai muihin viranomaisiin. Toivomme että raportoija ei julkista tai paljasta raportoituja havaintoja kolmansille osapuolille.

Haluamme korostaa, että asiakaspalvelu(at)turva.fi -osoitteessa otamme vastaan tietoturvaan ja haavoittuvuuksiin liittyviä havaintoja ja raportteja. Osoitteesta ei saa tietoturvaneuvontaa.

Turvan palveluita ei saa testata luvatta tai lainvastaisin keinoin (rikoslain 38 luku, §5-§8). Lainvastaisiksi keinoiksi lasketaan muun muassa sellaiset toimet joissa asiakkaidemme tiedot vaarantuvat tai palveluittemme jatkuvuus vaarantuu. Mahdolliset väärinkäytökset tutkitaan aina.

Sivut käyttävät SSL-salaustekniikkaa (Secure Socket Layer) kaikkialla, täten suojaamme istuntosi alusta asti. SSL-salaus on hyvin turvallinen suojaustekniikka, joka mahdollistaa suojatun yhteyden käyttäjän selaimen ja Turvan palvelimen välille. Suojaus turvaa verkon yli lähetettävän tiedon niin, että ulkopuoliset henkilöt eivät saa kaapattua luottamuksellisia tietoja. SSL-salaus on yleensä selaimissa oletusarvoisesti päällä.

Salatun yhteyden muodostumisen havaitsee yleensä “lukkokuvakkeesta”, joka ilmestyy ala- tai yläpalkkiin. Uusimmissa selaimissa lukkokuvaketta ei ole, vaan osoitekenttä muuttuu vihreäksi, kun yhteys on salattu. Osoitteen alku on suojatussa yhteydessä muodossa https://

Käyttöehdot

Näiden Internet-sivujen julkaisija on Keskinäinen Vakuutusyhtiö Turva (jäljempänä Turva), osoite: Järvensivuntie 3, 33100 Tampere.

Turvan avointen Internet-sivujen käyttämistä koskevat nämä käyttöehdot, joihin kehotamme tutustumaan ennen sivuilla vierailemista.


Näiden Internet-sivujen omistusoikeus, tekijänoikeus sekä muut immateriaalioikeudet kuuluvat Turvalle, ellei erikseen toisin ole ilmoitettu. Sivujen sisällön tai ulkoasun kopioiminen, levittäminen, muuttaminen tai minkäänlainen kaupallinen hyödyntäminen ilman Turvan erikseen kirjallisesti antamaa lupaa on kielletty. Tietojen säilyttäminen omalla tietokoneella tai tulostaminen henkilökohtaista käyttöä varten on sallittua.


Näillä Internet-sivuilla esitettyjä tietoja ei voida pitää Turvaa sitovana tarjouksena, kehotuksena, sitoumuksena tai muuna velvoitteena, ellei erikseen ole toisin ilmoitettu.

Tarkempaa tietoa tarjottavista tuotteista ja palveluista saa puhelimitse tai asioimalla henkilökohtaisesti Turvan toimipisteessä.

Internet-sivuilla julkaistut tekstit, kuvat, äänitiedostot, animaatiot, laskimet ja muut tiedostot saattavat sisältää teknisiä tai sisällöllisiä virheitä, eikä Turva vastaa niiden toimivuudesta tai virheettömyydestä. Sivuilla voi olla linkkejä muihin kuin Turvan palveluihin. Turva ei vastaa tällaisten ulkopuolisten palveluntarjoajien palvelujen sisällöstä, saatavuudesta, tietojen oikeellisuudesta taikka omistus- tai tekijänoikeuksista. Turva ei vastaa Internet-sivujen oikeudettomasta muuttamisesta aiheutuneista vahingoista.

Turva ei vastaa kuluista, menetyksestä tai muusta vahingosta, joka aiheutuu näiden Internet-sivujen käyttämisestä taikka käyttömahdollisuuden tai tietojen menetyksestä tämän palvelun käytön yhteydessä.


Sivujen käyttäjä vastaa Internet-sivujen kautta antamiensa tietojen oikeellisuudesta ja perille saapumisesta.


Nämä Internet-sivut ja niillä olevat tiedot on suunnattu Suomen markkinoille ja Suomessa asuville sekä Suomessa sijaitsevien riskien vakuuttamiseen, ellei erikseen ole muuta sovittu tai ilmoitettu. Turvalla on oikeus muuttaa Internet-sivujen sisältöä tai käyttöehtoja taikka lakkauttaa palvelu. Turvalla on oikeus keskeyttää palvelun tarjoaminen huolto- ja päivitystoimenpiteiden ajaksi.


Turvan ja Internet-sivujen käyttäjän väliseen suhteeseen sovelletaan Suomen lakia.

Tekniset vaatimukset

Turvan verkkopalvelut toimivat parhaiten uusimmilla selainversioilla.

Sivustolla saattaa esiintyä ongelmia vanhoilla selainversioilla.


Käytämme Turvan verkkosivuilla evästeitä. Jotta sivut ja palvelut toimivat oikealla tavalla, tulee sinun sallia evästeiden käyttö selaimessasi.


JavaScript on ohjelmointikieli, jota käytetään aputoimintojen kuten virheilmoitusten ja kirjoituskenttien hallintaan sekä syötettyjen tietojen tarkastamiseen. Palvelun käyttäminen edellyttää selaimen JavaScript-tukea.


On mahdollista, että käyttämäsi www-sivut tallentuvat tietokoneen muistiin tai kovalevylle. Tämä tarkoittaa sitä, että muilla samaa tietokonetta käyttävillä on mahdollisuus hakea ja lukea kyseiset sivut. Vältät tämän, kun tyhjennät selaimesi välimuistin suljettuasi yhteyden verkkopalveluun.

Digitaalisten palvelujen käyttöehdot

Näitä käyttöehtoja (jäljempänä ”Käyttöehdot”) sovelletaan asiointiin Keskinäinen Vakuutusyhtiö Turvan digitaalisissa palveluissa (jäljempänä ”Digitaaliset palvelut”) ja verkkopalveluissa (jäljempänä ”Verkkopalvelut”). Digitaalisilla palveluilla tarkoitetaan tässä yhteydessä Turvan tarjoamia palvelualustoja, kuten osto- ja korvaussovelluksia, mobiilipalvelua, sähköisen allekirjoituksen palvelua, chat-viestintää ja puhelinpalvelua. Verkkopalveluilla tarkoitetaan tässä yhteydessä Turvan tarjoamia tunnistautumista edellyttäviä sähköisiä palveluita, kuten henkilö- tai yritysasiakkaan verkkopalvelu ja mobiilisovellukset.

Digitaalisista palveluista ja Verkkopalveluista käytetään yhdessä määritelmää Palvelut.

Jos Palvelussa on omat erilliset ehtonsa, Palveluun sovelletaan ensisijaisesti omia erillisiä ehtojaan ja toissijaisesti näitä Käyttöehtoja. Palvelujen käyttäjästä käytetään määritelmää Asiakas. Palvelut ovat suunnattu ja tarkoitettu käytettäväksi Suomen markkinoilla ja/tai Asiakkaille, joiden kotipaikka on Suomessa, ellei erikseen ole muuta sovittu tai ilmoitettu.


Palvelut järjestää ja tarjoaa Keskinäinen Vakuutusyhtiö Turva (jäljempänä ”Turva”).


Palveluissa tai niiden kautta voidaan tarjota ja välittää myös kolmansien osapuolten palveluja.

Kolmansien osapuolten palvelut tarjotaan ja välitetään sellaisenaan ja sitoumuksetta. Turva ei vastaa kolmansien osapuolten tuottaman tiedon tai palvelun sisällöstä, saatavuudesta tai toimivuudesta eikä vahingosta, joka niiden käytöstä mahdollisesti aiheutuu. Turva ei ole osallinen Asiakkaan ja kolmansien osapuolten välisissä sopimuksissa eikä vastaa näiden sopimusten ja niiden ehtojen täyttämisestä.


Asiakkaan tulee tutustua huolellisesti näihin Käyttöehtoihin ennen Palvelujen käyttämistä. Palveluita käyttämällä Asiakas sitoutuu noudattamaan näitä Käyttöehtoja. Palvelujen käyttö ei ole sallittua, jos Asiakas ei hyväksy Käyttöehtoja.

Verkkopalvelun käyttö edellyttää, että Asiakas hyväksyy nämä käyttöehdot ja/tai Verkkopalvelua erikseen koskevat käyttö- tai sopimusehdot kirjautuessaan ensimmäisen kerran Verkkopalveluun. Verkkopalvelua voi käyttää täysi-ikäinen ja täysivaltainen henkilö Verkkopalvelusta riippuen joko yksityishenkilönä tai yhteisön puolesta.


Turva tarjoaa Asiakkaalle mahdollisuuden hoitaa palveluvalikoimaan kuuluvia vakuutusasioitaan digitaalisten palveluiden välityksellä. Palvelut sisältävät sähköisiä asiointi- ja muita palveluja, kuten vakuutuksen osto ja korvauksen haku. Palvelujen käyttäminen voi edellyttää erillistä sopimusta.

Eri laitteilla ja eri Palveluja käytettäessä Palvelut voivat sisällöltään ja toiminnoiltaan erota toisistaan. Palvelut saattavat poiketa palveluvalikoimaltaan ja ominaisuuksiltaan myös muissa Turvan palvelukanavissa tarjolla olevista palveluista ja tuotteista. Turvalla on oikeus tehdä palveluvalikoimaan, Palvelujen sisältöön ja toimintaan sekä Palvelujen käytön edellytyksenä oleviin teknisiin tai muihin vaatimuksiin muutoksia.


6.1 Tunnistautuminen Verkkopalveluun
Verkkopalvelun käyttäminen edellyttää Asiakkaan tunnistamista. Turva tunnistaa Asiakkaan hyväksymillään pankki- tai muilla tunnisteilla. Verkkopalveluun voi olla mahdollista kirjautua myöhemmin vaihtoehtoisilla tavoilla, esimerkiksi Asiakkaan luomalla pin-koodilla tai käyttöönottamalla kasvontunnistuksella.

Asiakkaan tunnistaminen yllä kerrotulla tavalla vastaa hänen henkilöllisyytensä todentamista viranomaisen myöntämästä henkilöllisyystodistuksesta. Asiakas vastaa kaikista toimista, jotka on tehty Verkkopalvelussa tunnistautuneena, mukaan lukien Asiakkaan puolesta toimineen tahon toimet.

Asiakas vastaa tunnistautumistietojen säilyttämisestä erillään ja huolellisesti siten, etteivät ne joudu sivullisen haltuun. Asiakas vastaa tunnistautumistietojen avulla tehdyistä oikeustoimista siihen asti, kunnes tunnusten myöntäjä on saanut ilmoituksen tunnistautumistietojen joutumisesta ulkopuolisen haltuun ja tunnukset myöntäneellä on ollut kohtuullinen aika estää palvelujen käyttö. Asiakas vastaa vahingoista, joita tunnistautumistietojen luvaton käyttö mahdollisesti aiheuttaa Turvalle, asiakkaalle tai sivulliselle siihen asti, kunnes tunnusten myöntäjä on saanut edellä mainitun ilmoituksen ja estänyt tunnusten käytön. Jos tunnisteita on käytetty Verkkopalvelussa oikeudettomasti tai Asiakkaalla on syytä olettaa niiden joutuneen sivullisen haltuun, on tästä ilmoitettava heti myös Turvalle.

Jos asiakas on säilyttänyt tunnistautumistietojaan huolimattomasti tai muutoin menettelyllään myötävaikuttanut tunnistautumistietojen joutumiseen sivullisen haltuun, Asiakas vastaa Turvalle aiheutuneesta vahingosta.

6.2 Valtuudet
Asiakas voi hoitaa Palvelujen välityksellä Turvan palveluvalikoimaan kuuluvia asioita myös toisen henkilön tai yrityksen puolesta, jos toinen henkilö tai yritys on antanut tähän nimenomaisen valtakirjan. Turva määrittelee palvelukohtaisesti erikseen, voidaanko Palvelua käyttää valtakirjan nojalla, ja mitä toimenpiteitä Asiakas voi tehdä Palvelussa valtakirjan nojalla toisen puolesta. Asiakkaan käyttämiin soveltuviin Palveluihin aktivoidaan tiedot niistä valtuuttajista, joiden osalta Turvalle on toimitettu kirjallinen valtakirja.

Valtuutuksen päättymisestä tulee ilmoittaa viipymättä Turvalle.

Valtuutetun menettely samaistetaan valtuuttajan menettelyyn, ja valtuuttaja vastaa kaikista toimista ja viesteistä, jotka on tehty tai lähetetty valtuutuksen nojalla niin kauan kuin valtuutusta ei ole asianmukaisesti lakkautettu.

6.3 Laitteet, ohjelmat ja tietoliikenneyhteydet
Asiakas vastaa siitä, että hänellä on Palvelujen käytön edellyttämät laitteet, ohjelmat ja tietoliikenneyhteydet. Asiakas vastaa niiden turvallisuudesta, toimivuudesta sekä yhteensopivuudesta Palveluihin samoin kuin ylläpito-, käyttö- ja tietoliikennekustannuksista. Turva ei takaa, että Palveluja voidaan käyttää Asiakkaan laitteilla.

Osapuolet vastaavat omalta osaltaan tietoturvan asianmukaisesta järjestämisestä. Turva ei vastaa yleisessä tietoverkossa tai Asiakkaan omistamassa, hallitsemassa tai sopimuksen nojalla käyttämässä tietoverkossa tiedon häviämisen tai muuttumisen Asiakkaalle aiheuttamasta vahingosta. Turva ei myöskään vastaa vahingosta, joka Asiakkaalle aiheutuu toteutuneista tietoturvariskeistä.

Turvalla on oikeus muuttaa Palvelujen käyttöön tarvittavien laitteiden ja ohjelmien vaatimuksia tai muuta Palvelujen toimintaa.

6.4 Palvelusta kieltäytyminen ja Palvelun keskeyttäminen
Turvalla on oikeus kieltäytyä Palvelun tarjoamisesta tai keskeyttää Palvelun tarjoaminen taikka jättää Asiakkaan toimeksianto, hakemus tai muu viesti käsittelemättä, jos

 • Asiakkaan käyttämät laitteet, ohjelmat tai tietoliikenneyhteydet vaarantavat tietojärjestelmien toimivuuden tai Palvelun turvallisuuden taikka tietoturvallisuuden varmistaminen muutoin vaatii sitä
 • on syytä epäillä, että Palvelua käytetään tavalla, josta voi seurata vahinkoa osapuolille taikka sivulliselle
 • Asiakas ei noudata näitä ehtoja
 • Asiakas on ilmoittanut, että tunnisteita on käytetty Palvelussa oikeudettomasti tai että ne oletettavasti ovat joutuneet sivullisen haltuun taikka on muutoin syytä epäillä, että Palvelua käytetään luvattomasti tai väärin
 • toinen henkilö tai yritys on peruuttanut Asiakkaalle antamansa valtuutuksen
 • se katsotaan tarpeelliseksi liiketaloudellisista syistä tai se johtuu ylivoimaisesta esteestä taikka muusta Turvasta riippumattomasta tai vakavasta syystä
 • on syytä epäillä, että Palvelua käytetään lainvastaiseen toimintaan tai
 • lainsäädäntö tai viranomaismääräykset siihen velvoittavat.

Turvalla on lisäksi oikeus keskeyttää Palvelun tarjoaminen huollon, päivitysten, ylläpidon, häiriöiden ja muiden vastaavien syiden vuoksi.

Turva ei vastaa vahingosta, joka Asiakkaalle aiheutuu Palvelusta kieltäytymisestä tai Palvelun keskeyttämisestä.

6.5 Palvelujen käyttöajat
Palvelut ovat käytettävissä palvelukohtaisten palveluaikojen mukaisesti, pois lukien huollosta, päivityksistä, ylläpidosta, häiriöistä ja muista vastaavista syistä johtuvat katkokset.

Turva ei takaa, että Palvelut ovat Asiakkaan käytössä keskeytyksittä eikä vastaa vahingosta, joka Asiakkaalle aiheutuu mahdollisesta käyttökatkoksesta tai keskeytyksestä.

Asiakkaan pyytämien toimien toteuttamiseen Turva varaa kohtuullisen ajan ottaen huomioon mitä kyseisen sopimuksen tai Palvelun ehdoissa mahdollisesti määrätään. Turva ei takaa sitä, että toimeksiannot, hakemukset tai muut viestit käsitellään Asiakkaan viestissään määrittelemällä tavalla ja ajassa, eikä vastaa Asiakkaalle tästä mahdollisesti aiheutuvasta vahingosta.

6.6 Turvan vastuunrajoitukset
Palveluissa esitettyä tietoa ei voida pitää Turvaa sitovana tarjouksena, kehotuksena, sitoumuksena tai muuna velvoittavana ilmaisuna, ellei erikseen ole toisin ilmoitettu. Kunkin Palvelun sisältö määräytyy asianomaista palvelua tai tuotetta koskevien ehtojen mukaan.

Palvelujen tietosisällön oikeellisuus on pyritty varmistamaan huolellisesti, mutta Turva ei kuitenkaan vastaa tietojen virheettömyydestä eikä niiden käyttöön liittyvistä vahingoista.

Tehdessään uusia sopimuksia Palvelujen avulla Asiakkaan tulee ennen sopimuksen tekemistä tutustua asianomaisen tuotteen tai palvelun esitteisiin, tuoteoppaisiin, palvelu- tai tuotekohtaisiin ehtoihin ja muuhun informaatioon, jota Turva pitää Asiakkaan saatavilla Verkkopalvelussa tai verkkosivuillaan. Vahvistaessaan tutustuneensa informaatioon Asiakkaan katsotaan saaneen tiedon tarjolla olevasta informaatiosta. Jos nämä Käyttöehdot ovat ristiriidassa palvelukohtaisten ehtojen kanssa, määräytyy sopimuksen sisältö palvelukohtaisten ehtojen perusteella.

Asiakkaan ei koskaan tule tehdä asunnon vuokrasopimusta perustuen ainoastaan Palvelussa esitettyyn aineistoon, hankkimatta itse tarpeelliseksi katsomiaan lisätietoja ja tarkastamatta ennen vuokrasopimuksen tekemistä vuokranantajan edustajalta Palvelussa esitetyn aineiston paikkansapitävyyttä.

Sen lisäksi mitä muualla näissä sopimusehdoissa on määrätty Turvan vastuun rajoittamisesta:

 • Turva ei vastaa Asiakkaalle aiheutuvasta välillisestä tai epäsuorasta vahingosta
 • Turva ei vastaa vahingosta, joka aiheutuu ylivoimaisesta esteestä tai vastaavasta syystä aiheutuvasta sen toiminnan kohtuuttomasta vaikeutumisesta. Tällainen este voi olla esimerkiksi viranomaisen toimenpide, Turvasta riippumaton häiriö sähköisessä viestinnässä tai sähkönsaannissa tai työtaistelutoimenpide
 • Turva ei vastaa tiedostojen tuhoutumisesta tai muuttumisesta eikä niiden uudelleen luomisen aiheuttamista kustannuksista, eikä Palvelujen tietosisällön oikeudettomasta muuttamisesta aiheutuneesta vahingosta
 • Turva ei vastaa Palvelujen toimivuudesta eikä vahingosta, joka aiheutuu Palvelusta kieltäytymisestä, Palvelun keskeyttämisestä tai käyttökatkoksesta taikka siitä, ettei Palvelun käyttö onnistu Asiakkaan laitteella
 • Turva ei vastaa kolmansien osapuolten tuottaman tiedon tai palvelun sisällöstä, saatavuudesta tai toimivuudesta eikä vahingosta, joka niiden käytöstä mahdollisesti aiheutuu. Turva ei ole osallinen Asiakkaan ja kolmansien osapuolten välisissä sopimuksissa eikä vastaa näiden sopimusten ja niiden ehtojen täyttämisestä

6.7 Asiakkaan vastuu ja toimeksiannot
Asiakas vastaa Palvelujen kautta antamiensa tietojen oikeellisuudesta ja ajantasaisuudesta. Turvalla ei ole velvollisuutta tarkastaa tai täydentää annettuja tietoja, ja toimet voidaan toteuttaa annettujen tietojen perusteella. Turva ei vastaa vahingosta, joka Asiakkaalle aiheutuu siitä, että annetuissa tiedoissa on virheitä tai puutteita.

Asiakas vastaa Palvelujen kautta lähettämiensä tietojen ja toimeksiantojen perille tulosta siihen asti, kunnes on saanut Turvalta kuittauksen tietojen perille tulosta, elleivät pakottavat lain säännökset toisin määrää.

Asiakkaan Palvelujen avulla tekemät oikeustoimet, toimeksiannot, tahdonilmaisut ja ilmoitukset sitovat Asiakasta.

6.8 Asiakkaan huomautukset
Asiakkaan pitää tehdä mahdolliset Palvelua tai toimeksiannon suorittamista koskevat huomautukset Turvalle viipymättä ja viimeistään yhden (1) kuukauden kuluessa siitä, kun Asiakas on havainnut tai hänen olisi pitänyt havaita huomautuksen peruste. Jos huomautusta ei tehdä tämän ajan kuluessa, katsotaan Asiakkaan hyväksyneen toimenpiteen.


Sähköpostit kulkevat Turvan ja Asiakkaan välillä avoimessa verkossa. Lähetetyissä sähköpostiviesteissä ei ole vakuutus- tai korvaustietoja, mutta ne kertovat, että Asiakkaalla on asiakassuhde Turvan kanssa. Tämä tieto kuuluu vakuutussalaisuuden piiriin. Asiakas hyväksyy tämän käyttäessään Palveluita.

Jos Asiakas haluaa lähettää Turvalle suojattuja tai asiakkuuteen liittyviä tietoja, Turva suosittelee viestin lähettämistä Verkkopalvelun kautta, muussa suojatussa yhteydessä tai postitse.

Asiakas on velvollinen seuraamaan Turvan Palveluihin lähettämiä ja Palveluihin liittyviä muilla tavoin, kuten postitse, tekstiviestitse tai sähköpostilla, lähetettyjä viestejä ja ilmoituksia. Palveluun lähetetystä viestistä voidaan lähettää Asiakkaalle erillinen heräte sähköpostilla tai tekstiviestillä.

Turvan lähettämän ilmoituksen katsotaan tulleen Asiakkaan tietoon viimeistään seitsemäntenä (7) päivänä siitä, kun se on toimitettu Asiakkaalle.


Turvalla on oikeus muuttaa näitä Käyttöehtoja, Palveluja koskevia erityisiä ehtoja ja mahdollisten maksullisten Palvelujen hinnoittelua.

Ehtojen muutoksesta ilmoitetaan Asiakkaalle Verkkopalvelussa tai Turvan verkkosivuilla viimeistään yhtä (1) kuukautta ennen muutoksen voimaantuloa. Asiakkaan katsotaan vastaanottaneen Turvan ilmoituksen viimeistään seitsemäntenä (7) päivänä siitä, kun ilmoitus on toimitettu Asiakkaalle Verkkopalveluun tai Asiakkaan saataville verkkosivuille.

Asiakkaan katsotaan hyväksyneen ehtojen muutoksen, kun muutoksesta on ilmoitettu edellä mainitulla tavalla ja Asiakas käyttää Palveluita muutoksen jälkeen. Jos Asiakas ei hyväksy muutettuja ehtoja, hänen tulee hänen lopettaa Palvelujen käyttäminen.

Muutettuja ehtoja sovelletaan myös ennen niiden voimaantuloa käyttöönotettuihin Palveluihin.


Turva huolehtii asiakkaidensa yksityisyyden suojan toteutumisesta ja käsittelee henkilötietoja voimassa olevien säädösten sekä hyvän tiedonhallinta- ja tiedonkäsittelytavan mukaisesti ja Turvan tietosuojaselosteissa sekä verkkosivuilla kerrotuin tavoin.

Turva voi tallentaa Asiakkaan verkkopalveluyhteydenottoja ja verkkoasiointia koskevia tietoja sekä toimeksiantoja, viestejä ja puheluita. Tietoja käsitellään muun muassa asiakassuhteen hoitamista varten, asioinnin todentamiseksi, Palvelujen kehittämiseksi ja markkinointiin.

Turva kerää, käsittelee ja analysoi Palvelujen käyttöä, liikennettä, tapahtumia ja muuta asiointia koskevia tietoja.

Asiakkaan on suositeltavaa tutustua henkilötietojen tarkempaan käsittelyyn Turvan tietosuojaselosteista ja verkkosivujen tietosuojaosiosta: https://www.turva.fi/henkiloasiakkaat/ota-yhteytta/asioi-verkossa/turvallisuus-ja-kayttoehdot/henkilotietojen-kasittely Tietosuojaselosteita saa myös pyydettäessä postitse tai sähköpostitse osoitteesta: tietosuoja(at)turva.fi. Lisätietoja evästeistä on saatavilla myös Turvan verkkosivuilta.


10.1 Immateriaalioikeudet
Palvelujen, niiden sisältö ja ulkoasu mukaan lukien, tekijänoikeudet, tavaramerkit ja muut immateriaalioikeudet kuuluvat Turvalle tai kolmannelle osapuolelle.

Asiakas saa tallentaa ja tulostaa Palvelujen sisältämää aineistoa ainoastaan Asiakkaan omaa käyttöä varten. Aineiston kopioiminen, levittäminen, muuttaminen, verkkosivujen linkittäminen ja kaikenlainen kaupallinen hyödyntäminen tai julkaiseminen ilman Turvan tai muun oikeudenomistajan erikseen kirjallisesti antamaa lupaa on kielletty.

10.2 Ylivoimainen este
Sopijapuoli ei vastaa vahingosta, jos se voi osoittaa, että sille kuuluva velvoite on jäänyt täyttämättä ylivoimaisen esteen vuoksi. Ylivoimaisella esteellä tarkoitetaan epätavallista ja ennalta-arvaamatonta syytä, johon sopijapuoli ei ole voinut vaikuttaa ja jonka seurauksia se ei kaikkea huolellisuutta noudattaen olisi voinut välttää. Turva ei vastaa myöskään vahingosta, jos näihin Käyttöehtoihin perustuvien velvoitteiden täyttäminen olisi vastoin muualla laissa säädettyjä Turvan velvollisuuksia.

Sopijapuoli on velvollinen ilmoittamaan toiselle sopijapuolelle niin pian kuin se on mahdollista sitä kohdanneesta ylivoimaisesta esteestä. Turva voi ilmoittaa ylivoimaisesta esteestä esimerkiksi verkkosivuillaan tai valtakunnallisessa päivälehdessä.

10.3 Asiakaspalvelu ja tuomioistuimen ulkopuoliset oikaisukeinot
Palveluihin ja näihin Käyttöehtoihin liittyvissä kysymyksissä Asiakkaan tulee ottaa ensisijaisesti yhteyttä Turvan asiakaspalveluun.

Kuluttaja-asiakas voi saattaa Palveluita tai näitä Käyttöehtoja koskevan erimielisyyden kuluttajariitalautakunnan (KRIL, www.kuluttajariita.fi) käsiteltäväksi. Palveluita koskevissa asioissa erimielisyyden voi saattaa myös Vakuutus- ja rahoitusneuvonnan (Fine, www.fine.fi) käsiteltäväksi.

Vakuutuksenantajien toimintaa valvova viranomainen on Finanssivalvonta (www.finanssivalvonta.fi).

10.4 Sovellettava laki ja oikeuspaikka
Näihin Käyttöehtoihin sovelletaan Suomen lakia.

Näistä Käyttöehdoista aiheutuvat riitaisuudet käsitellään Pirkanmaan käräjäoikeudessa tai sen Suomessa sijaitsevan paikkakunnan käräjäoikeudessa, jonka tuomiopiirissä Asiakkaalla on kotipaikka, vakituinen asuinpaikka tai toimipaikka. Jollei Asiakkaalla ole koti-, asuin- tai toimipaikkaa Suomessa, riitaisuudet käsitellään Pirkanmaan käräjäoikeudessa.