Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Liiton jäsenen lapsen sairastuminen tai tapaturma matkalla

Matkustajavakuutuksesta korvataan vapaa-ajan matkalla sattuneen tapaturman ja sairastumisen aiheuttamia hoitokuluja, kuten lääkärinpalkkioita ja lääkärin määräämiä hoitoja, tutkimuksia ja lääkkeitä.

Toimi näin

 1. 1. Varaa aika lääkäriin

  Varaa aika lääkärin vastaanotolle Pihlajalinnaan . Voit asioida myös Terveystalossa tai muissa hoitolaitoksissa. Vakuutus korvaa myös etälääkärin vastaanoton.

 2. 2. Lääkärikulut

  Yksittäiset lääkärikäynnit, laboratorio-, ultraääni- ja röntgentutkimukset tulee ensin maksaa itse. Muista ottaa yksityiselle hoitolaitokselle mukaan lapsen Kela-kortti.

 3. 3. Ilmoita vahingosta

  Ilmoita vahingosta ja hae korvausta täyttämällä vahinkoilmoitus.

 4. 4. Maksusitoumus

  Kalliimpiin toimenpiteisiin ja magneettitutkimuksiin voit saada meiltä maksusitoumuksen. Tapaturmavamman hoitamiseksi maksusitoumus voidaan myöntää myös fysikaaliseen hoitoon. Hoitava lääkäri lähettää turvaan tällöin maksusitoumuspyynnön. Saat päätöksen muutaman arkipäivän kuluessa.

 5. 5. Vahingon käsittely

  Jos olet lähettänyt hakemuksen, voit rauhassa odottaa päätöstä. Pyydämme sinulta lisätietoja, jos sellaisia tarvitsemme. Korvauspäätöksen toimitamme verkkopalveluun tai tekstiviestillä. Voit tarkistaa ajantasaiset käsittelyaikamme täältä .

 1. 1. Etsi hoitolaitos

  TaskuTurva –mobiilisovelluksestamme näet matkakohteesi hoitolaitoskumppanit. Voit myös hakeutua matkanjärjestäjäsi suosittelemaan hoitolaitokseen. Hoitolaitoksessa näytettävä matkavakuutuskortti löytyy myös TaskuTurvasta . 2. 2. Matkahätäpalvelu

  Jos matkustatte yleisimpien turistikohteiden ulkopuolella tai Yhdysvalloissa tai lapsellesi on sattunut matkallasi vakava tapaturma tai sairastuminen, ota yhteyttä SOS matkahätäpalveluun +358 1019 5111 . Hätäpalvelu auttaa erityisesti vakavissa sairaus- tai tapaturmatapauksissa tai jos kaipaat apua hoidon saamiseksi. SOS matkahätäpalvelu palvelee suomen kielellä 24 h vuorokaudessa vuoden jokaisena päivänä.

 3. 3. Jatkokulut Suomessa

  Matkan jälkeen Suomessa aiheutuvat hoitokulut tulee maksaa ensin itse. Tee korvaushakemus aiheutuneita kuluista. Kalliimpiin toimenpiteisiin ja magneettitutkimuksiin voit saada meiltä maksusitoumuksen. Tapaturmavamman hoitamiseksi maksusitoumus voidaan myöntää myös fysikaaliseen hoitoon. Hoitava lääkäri lähettää turvaan tällöin maksusitoumuspyynnön. Saat päätöksen muutaman arkipäivän kuluessa.

Usein kysyttyä

Matkavakuutus korvaa myös etälääkärin vastaanoton. Etälääkäripalveluista saat tarkempaa tietoa hoitolaitosten sivuilta.

TaskuTurva-mobiilisovelluksesta löydät ulkomaan hoitolaitoshaun, josta voit katsoa sopivan hoitolaitoksen lähelläsi. Voit myös soittaa matkahätäpalveluun SOS Internationaliin. Suomenkielinen hätäpalvelu palvelee sinua ympäri vuorokauden jokaisena viikonpäivänä numerossa +358 1019 5111 .

Kun teet vahinkoilmoituksen, ethän liitä mukaan kuitteja tai tapahtumaan liittyviä asiakirjoja . Säilytä ne kuitenkin itselläsi vuoden ajan. Jos tarvitsemme niitä, otamme sinuun yhteyttä.

Vai etsitkö näitä?

Verkkopalvelu

Verkkopalvelussa tarkastelet vakuutustesi tietoja ja laskujasi, ilmoitat vahingosta tai viestittelet kanssamme.

Kohti kestäviä valintoja

Haluamme sitoutua ympäristötyöhön, jolla on vaikutusta.

Mutkattomasti paras vakuutusyhtiö!

Suomen tyytyväisimmät asiakkaat Turvassa jo 12. kerran.

Olethan jo ladannut TaskuTurva -mobiilisovelluksen?

TaskuTurvan avulla voit tarkastella vakuutuksiasi ja hoitaa vakuutusasioitasi. Sieltä löydät myös vakuutuksiin liittyvät suorakorvauskortit ja voit viestitellä kanssamme. Tutustu TaskuTurvaan .