Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

5 vinkkiä yrittäjälle ensimmäisen työntekijän palkkaamiseen

Mitä kaikkea ensimmäisen työntekijän palkkaamisessa on tärkeä ottaa huomioon? Lue kumppanimme Elon kanssa laaditut viisi vinkkiä rekrytointia pohtivalle yrittäjälle.

Ensimmäisen työntekijän palkkaaminen on jännittävä ja merkittävä virstanpylväs yritykselle. Se luo mahdollisuuksia yritystoiminnan kasvattamiseen ja työkuorman jakamiseen, mutta tuo samalla mukanaan myös uudenlaista vastuuta. Kokosimme tiiviit vinkit siihen, miten ensimmäisen työntekijän palkkaamista kannattaa valmistella.

1. Mieti, millaista tekijää tarvitset

Sopivan työntekijän etsintään kannattaa paneutua huolella. Aloita pohtimalla, millaista kokemusta, osaamista ja asennetta kaipaat yritykseesi lisää juuri nyt tai tulevaisuuden suunnitelmien toteuttamiseksi. Kun tiedät mitä olet etsimässä, onnistut myös paremmin luomaan hakijan näkökulmasta selkeän ja kiinnostavan työpaikkailmoituksen.

Tarvitsetko täysipäiväistä työpanosta vai osa-aikaista apua? Olisiko tiettyjä tehtäviä mahdollista ulkoistaa tai hyödyntää muiden yrittäjien palveluita? Voisitko hyötyä työttömän työnhakijan palkkaamiseen saatavan palkkatuen tarjoamista mahdollisuuksista?

2. Arvioi huolella palkkaamisesta koituvat hyödyt ja kustannukset

Arvioi huolellisesti, millaisia kuluja palkkaamisesta seuraa ja milloin työntekijän palkkaaminen on yritykselle kannattavaa: ota huomioon, että kulut ovat yleensä noin 1,5-kertaiset työntekijän palkkaan nähden. Varaudu kattamaan nämä kulut ainakin kolmeksi kuukaudeksi eteenpäin. Huomioi mahdollisimman kattavasti myös muut mahdolliset kustannukset, kuten rekrytointiin ja työvälineiden hankkimiseen liittyvät kulut. Elon palkkalaskuri on yrittäjälle kätevä työkalu TyEL-maksujen ja muiden palkkaamiseen liittyvien kulujen arviointiin.

3. Tutustu palkkaamiseen liittyviin pakollisiin kuluihin

Palkan lisäksi palkkaamisen kokonaiskuluihin kuuluvat lakisääteinen työeläkevakuutusmaksu (TyEL) , sairausvakuutusmaksu, työttömyysvakuutusmaksu sekä maksu tapaturma- ja ryhmähenkivakuutuksesta. Näistä TyEL-maksu sekä työttömyysvakuutusmaksu jaetaan työnantajan ja työntekijän kesken, eli työntekijän palkasta pidätetään hänen maksuosuutensa.

Turvan kautta saat myös Elon TyEL-vakuutukset. Varaa aika asiantuntijamme kanssa : autamme sinua mitoittamaan sopivan vakuutusratkaisun juuri sinun tilanteesi ja tarpeidesi mukaiseksi, jotta voit itse keskittyä yrityksesi ydintoimintaan ja muihin palkkaamiseen liittyviin yksityiskohtiin.

4. Hoida rekrytointi huolella

Määrittele ensin tarkasti avoinna olevan työpaikan toimenkuva ja suunnittele aikataulu rekrytoinnille. Kun työpaikkailmoitus on laadittu toimenkuvan pohjalta, julkaise ilmoitus niissä kanavissa, joista myös tuleva työntekijäsi saattaisi löytyä. Hyödynnä luovasti myös toimialasi verkostoja ja yrityksesi omia sosiaalisen median kanavia.

Kun hakuaika on päättynyt, perehdy saapuneisiin hakemuksiin ja valitse houkuttelevimmat ehdokkaat haastatteluun. Valmistaudu kertomaan haastatteluissa lisää yrityksestäsi ja avoimesta tehtävästä. Kun joukosta on löytynyt ja valittu paras vaihtoehto, muista kiittää muita hakijoita kiinnostuksesta tarjoamaasi paikkaa kohtaan ja ilmoittaa heille, että he eivät tulleet valituksi tähän tehtävään.

5. Ymmärrä uusi roolisi esihenkilönä ja velvoitteesi työnantajana

Ensimmäisen työntekijän palkkaaminen muuttaa myös omaa rooliasi yrityksessä. Sinun on valmistauduttava esihenkilön tehtäviin ja varattava niiden hoitamiseen myös aikaa. On tärkeää perehdyttää uusi työntekijä huolella, sekä ohjata ja tukea häntä kaikissa tilanteissa. Muistathan huolehtia myös omasta jaksamisesta ja hyvinvoinnista.

Työnantajan pitää tuntea myös työlainsäädännön perusteet, kuten alan palkkaukseen, työsopimusasioihin, pakollisiin vakuutuksiin ja työterveyshuoltoon liittyvät asiat. Palkkaus- ja työsopimusasioissa apua ja neuvontaa voit saada esimerkiksi tilitoimistostasi, ja työterveyshuollon osalta voit pyytää tarjouksen julkiselta tai yksityiseltä palveluntuottajalta.

Vakuutuksiin liittyvissä asioissa voit huoletta nojata Turvan yritysvakuuttamisen asiantuntemukseen ja palveluun, jonka laadusta todisteena meillä on vakuutusalan tyytyväisimmät yritysasiakkaat.

Artikkeli tehty yhteistyössä Elon kanssa.

Lue lisää yrityksen vakuuttamisesta

YEL on yrittäjän turva eri tilanteissa

YEL-vakuutus turvaa yrittäjän toimeentuloa eläkkeelle jäädessä, mutta myös monipuolisesti erilaisissa muutostilanteissa jo työuran aikana.

Yrittäjän pakolliset ja vapaaehtoiset vakuutukset

Yritystoimintaan tarvittavat vakuutukset riippuvat paljon siitä, mikä on yrityksesi toimiala.

Yritysasiakkaan verkkopalvelu

Turvan maksuttomassa verkkopalvelussa näet yrityksen vakuutukset ja voit hoitaa niihin liittyviä asioita.