Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen

Mitkä ovat yrityksen pakolliset ja vapaaehtoiset vakuutukset?

Yritystoimintaan tarvittavat vakuutukset riippuvat paljon siitä, mikä on yrityksesi toimiala. Riskit vaihtelevat melkoisesti vaikkapa kauneudenhoitoalan ja purkutyön välillä. On olemassa myös toimialoja, joihin laki vaatii tietyn pakollisen vakuutuksen.

Yrittäjän pakolliset vakuutukset

YEL eli yrittäjän eläkevakuutus on lakisääteinen vakuutus jokaiselle yrittäjälle. Yrittäjänä huolehdit itse omasta eläketurvastasi. Se turvaa sinulle eläkkeen, mutta myös sosiaaliturvasi yrittäjänä. YEL on paljon muutakin kuin eläkevakuutus: se antaa turvaa erilaisissa elämäntilanteissa kuten sairastuessa, perheen kasvaessa tai työttömyydessä.

YEL on otettava siitä ajankohdasta alkaen, kun yrittäjätoimintasi täyttää lain piiriin kuulumisen ehdot, kuitenkin viimeistään puolen vuoden kuluessa siitä, kun aloitat yritystoiminnan. Turva välittää vakuutusyhtiö Elon YEL-vakuutuksia ja autamme sinua mielellämme eläkevakuuttamiseen liittyvissä kysymyksissä.

Jos yrityksessä on muitakin työntekijöitä kuin sinä, tarvitset ainakin lakisääteisen työeläkevakuutuksen (TyEL), työttömyysvakuutuksen ja työtapaturmavakuutuksen. Toimialasta ja sen työehtosopimuksesta riippuen myös ryhmähenkivakuutus saattaa olla pakollinen.

Turvan asiantuntija auttaa sinua niin henkilökohtaisen kuin yrityksesi vakuutusturvan kartoittamisessa. Päällekkäistä turvaa ei kannata ottaa.

Yrityksen vapaaehtoiset vakuutukset

Tyypillisimpiä vapaaehtoisia yritysvakuutuksia ovat erilaiset omaisuuteen ja toimintaan liittyvät vakuutukset. Omaisuusvakuutuksista yleisiä ovat kiinteistöjen ja erilaisten laitteiden vakuutukset. Turvan asiantuntija auttaa sinua kartoittamaan, mitkä vakuutukset ovat tarkoituksenmukaisia.

Toimintaan liittyvillä vakuutuksilla varaudutaan erilaisiin liiketoiminnan häiriöihin. Toiminnan vakuutuksia ovat muun muassa keskeytysvakuutus, vastuuvakuutus sekä kuljetusvakuutus. Keskeytysvakuutus turvaa, jos vaikkapa tuotantokoneen rikkoutuminen keskeyttää tuotannon. Laitteen rikkoutumisen korvaa omaisuusvakuutus.

Uusin tulokas yritysvakuuttamisen palettiin on kybervakuutus, joka tuo turvaa tietoturvaloukkauksista aiheutuneisiin kustannuksiin.

Vapaaehtoisissa vakuutuksissa on runsaasti erilaisia vaihtoehtoja. Turvan asiantuntijan kanssa kartoitat helposti juuri sinulle oikein mitoitetun turvan, jossa huomioidaan myös sinun ja perheesi muut vakuutukset.

Haluatko kuulla lisää? Ota yhteyttä, niin katsotaan yrityksesi vakuutusasiat kerralla kuntoon. Voit tutustua yrityksen vakuutuksiin täällä.

Lue lisää yrityksen vakuuttamisesta

Yrittäjäasiakkaan edut

Kun yrityksesi on vakuutettu Turvassa, saat alennusta myös henkilökohtaisista vakuutuksistasi.

Tutustu etuihin

Yrittäjän pakolliset ja vapaaehtoiset vakuutukset

Yritystoimintaan tarvittavat vakuutukset riippuvat paljon siitä, mikä on yrityksesi toimiala.

Lue yrittäjän vakuutuksista

Yritysasiakkaan verkkopalvelu

Turvan maksuttomassa verkkopalvelussa näet yrityksen vakuutukset ja voit hoitaa niihin liittyviä asioita.

Yritysten verkkopalvelu