Mitä teen, jos myöhästyn matkaltani?

Huolellisestikin valmisteltu matkasuunnitelma saattaa pettää itsestä riippumattomista syistä. Lentokentälle matkalla olevaan linja-autoon saattaa iskeä moottorivika tai lento myöhästyy teknisistä syistä, eikä jatkoyhteyksiin enää ehditä. Miten tällöin tulee toimia, ja mitä vakuutus korvaa?

Varatulta matkaosuudelta myöhästyminen voidaan korvata matkavakuutuksesta, jos kulkuneuvon matka viivästyy pakottavasta syystä. Julkisilla kulkiessa pakottavia syitä ovat esimerkiksi sääesteet, tekniset viat tai rikolliset teot. Myös omalle autolle tai vuokra-autolle sattuva liikennevahinko on korvattava myöhästymisen syy, jos se estää matkan jatkamisen.

Vakuutus voi korvata ne kulut, jotka olet itse maksanut. Vakuutuksesta voidaan korvata ne ylimääräiset matka- ja majoituskulut, joita aiheutuu matkan jatkamisesta määränpäähän. Esimerkiksi hotelliyö voidaan korvata, jos myöhästymisen jälkeen joudut odottamaan lentoa seuraavaan päivään. Korvausta voi saada myös pitkistä odotusajoista.

Myöhästymistä ei kuitenkaan korvata, jos matkaan ei ole olosuhteet huomioiden varattu riittävästi aikaa, tai myöhästymiselle ei ole selkeää syytä. Esimerkiksi mahdolliset ruuhkat ja lähtöselvityksiin kuluva aika kannattaakin aina huomioida aikataulua suunnitellessa. Riittävän väljällä aikataululla matkustaminen on myös mukavampaa ja stressittömämpää kuin minuuttiaikataululla kiirehtiminen.

Myöskään sairastumisesta johtuva myöhästyminen, esimerkiksi lääkärikäynti ennen lentoa, ei ole korvattava myöhästyminen. Tällöin kyse on sairauden vuoksi keskeytyneestä matkasta. Lue tästä mitä tehdä matkan keskeytyessä.

Tarvittaessa voit tehdä vahinkoilmoituksen täällä.

Sinua saattavat kiinnostaa myös: