Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Autovakuutuksen kilpailutus ja vertailu

Kilpailuta autovakuutuksesi kätevästi verkossa. Autovakuutuksen kilpailutus ei maksa mitään. Voit laskea autovakuutuksen hinnan verkkokaupassamme, vaikka et ostaisikaan vakuutusta heti. Sinun tarvitsee vain tietää ajoneuvosi rekisterinumero. Kun tunnistaudut laskurin alussa, saat laskelmaan myös oikeat bonustietosi. Samalla voit vertailla eri vaihtoehtoja ja valita juuri sinun autollesi sopivan vakuutuksen.Laske hinta

Miten autovakuutuksen kilpailutus toimii?

  1. Tunnistaudu autovakuutuslaskurille verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Tunnistautuneena saat laskelmaasi oikeat bonustiedot.
  2. Syötä autosi rekisterinumero ja muut pyydetyt tiedot laskuriin. Näet liikennevakuutuksen ja kaskovakuutuksen hinnat heti.
  3. Vertaa eri vaihtoehtoja ja valitse paras vakuutus autollesi.
  4. Siirrä valintasi ostoskoriin, niin näet myös mahdollisen ammattiliitto- ja omistaja-alennuksen.
  5. Vahvista osto ja hymyile, olet Turvassa.

Huomioi nämä asiat, kun kilpailutat autovakuutusta

  • Kilpailuttaessasi autovakuutusta kiinnitä huomiota hinnan lisäksi myös autovakuutusten sisältöön. Turvan kaskovakuutukset on hinnoiteltu niiden kattavuuden mukaan ja esimerkiksi Turvan laajin autovakuutus pitää sisällään pysäköintiturvan, laajan sijaisautoedun sekä bonusturvan. Alla olevasta taulukosta näet, mitä Turvan eri autovakuutukset kattavat.
  • Mieti, millaisten vahinkojen varalta haluat autosi vakuuttaa. Suppeat ja halvimmat autovakuutukset korvaavat vahinkoja rajatummin kuin laajemmat autovakuutukset. Oikeanlaisen kaskovakuutuksen valinnassa voit käyttää apuna Turvan kaskokartoitinta.
  • Kun kilpailutat autovakuutusta, tarkista, millaisia jatkuvia alennuksia voit saada. Ammattiliiton jäsenenä saat Turvasta jatkuvan 10 % liittoalennuksen. Kun vakuutat Turvassa myös kotisi, saat lisäksi 10 % omistaja-alennuksen. Alennukset eivät koske liikenne- tai henkivakuutusta.

Kilpailutin autovakuutukseni ja haluan vaihtaa vakuutukset Turvaan, miten toimin?

Kun vaihdat autovakuutuksesi Turvaan, ilmoitamme tiedon yhtiönvaihdosta ajoneuvorekisteriin maksutta. Vanha autovakuutuksesi aiemmassa vakuutusyhtiössäsi päättyy automaattisesti.

Vertaile Turvan autovakuutuksia

Kilpailuttaessasi autovakuutusta kiinnitä huomiota hinnan lisäksi myös autovakuutusten sisältöön. Autovakuutukseen kuuluvan pakollisen liikennevakuutuksen sisältö on kaikissa yhtiöissä sama, mutta vapaaehtoisen autovakuutuksen eli kaskovakuutuksen sisältö voi vaihdella kaskon tasosta ja yhtiöstä riippuen. Turvan kaskovakuutukset on hinnoiteltu niiden kattavuuden mukaan ja esimerkiksi Turvan laajin ammattiliiton jäsenille räätälöity kaskovakuutus pitää sisällään pysäköintiturvan, laajan sijaisautoedun sekä bonusturvan. Alla olevasta taulukosta näet, mitä Turvan eri autovakuutukset kattavat.

  Liitto­kasko Turva­kasko Perus­kasko Hirvi-ilkivalta-palo-varkaus

Saat käyttöösi sijaisauton, kun oma autosi on korjattavana kaskovahingon takia tai kun matkasi keskeytyy teknisen vian vuoksi.

Laaja sijaisautoetu, sisältyy Laaja sijaisautoetu, ei sisälly Laaja sijaisautoetu, ei sisälly Laaja sijaisautoetu, ei sisälly

Saat käyttöön sijaisauton, kun oma autosi on korjattavana kaskovahingon takia.

Sijaisautoetu, ei sisälly valinnainen valinnainen Sijaisautoetu, ei sisälly

Bonusturva säilyttää kaskovakuutuksen bonuksen ennallaan yhden kolarointivahingon jälkeen. Bonusturva on Liittokaskossa voimassa heti, jos aiemmasta kaskovakuutuksestasi ei ole korvattu Turvassa vahinkoa kolmeen vuoteen. Turvakaskossa bonusturva tulee voimaan kolmen vahingottoman vuoden jälkeen.

Bonusturva, sisältyy Bonusturva, sisältyy Bonusturva, ei sisälly Bonusturva, ei sisälly

Lasivahinkoturva korvaa ajoneuvon tuulilasiin, sivulaseihin ja takalasiin osuneen iskun lasille aiheuttaman vahingon ilman bonusmenetystä. Jos lasi korjataan, omavastuuta ei ole.

Lasivahinkoturva, sisältyy Lasivahinkoturva, sisältyy valinnainen henkilöautolle valinnainen
henkilöautolle

Pysäköintiturva korvaa pysäköidylle ajoneuvolle toisella moottoriajoneuvolla aiheutetun vahingon ilman bonusmenetystä, kun vahingon aiheuttaja ei ole tiedossa.

Pysäköintiturva, sisältyy Pysäköintiturva, sisältyy Pysäköintiturva, ei sisälly Pysäköintiturva, ei sisälly

Lunastusedusta maksetaan uusi vastaava ajoneuvo lunastukseen menneen tilalle tai jos uuden ajoneuvon korvauksen edellytykset eivät täyty, lunastusedusta maksetaan lisäkorvausta ajoneuvon käyvän arvon lisäksi.

Lunastusetu, sisältyy Lunastusetu, sisältyy Lunastusetu, ei sisälly Lunastusetu, ei sisälly

Jos ajoneuvon omistaja on rahoitusyhtiö tai autoliike tai jos ajoneuvo on leasing-vuokrattu, kaskovakuutukseen liitetään rahoitusturva korvaamaan vahinkoja ajoneuvon omistajalle.

Rahoitusturva, sisältyy Rahoitusturva, sisältyy Rahoitusturva, sisältyy Rahoitusturva, ei sisälly

Kolarointiturva korvaa esimerkiksi yhteentörmäyksestä ja tieltä ulosajosta ajoneuvolle syntyneitä vahinkoja.

Kolarointiturva, sisältyy Kolarointiturva, sisältyy Kolarointiturva, sisältyy Kolarointiturva, ei sisälly

Luonnonilmiöturva korvaa myrskyn kaataman puun, raesateen tai myrskyn irrottaman esineen sekä pysähtyneeseen autoon nousseen tulvaveden aiheuttamat vahingot.

Luonnonilmiöturva, sisältyy Luonnonilmiöturva, sisältyy Luonnonilmiöturva, sisältyy Luonnonilmiöturva, ei sisälly

Hirvivahinkoturva korvaa hirvieläinkolarista ajoneuvolle aiheutuneita vahinkoja.

Hirvivahinkoturva, sisältyy Hirvivahinkoturva, sisältyy Hirvivahinkoturva, sisältyy Hirvivahinkoturva, sisältyy

Paloturva korvaa irtipäässeen tulen ajoneuvolle aiheuttamia vahinkoja.

Paloturva, sisältyy Paloturva, sisältyy Paloturva, sisältyy Paloturva, sisältyy

Varkausturva korvaa ajoneuvolle varkaudesta tai sen yrityksestä aiheutuneita vahinkoja.

Varkausturva, sisältyy Varkausturva, sisältyy Varkausturva, sisältyy Varkausturva, sisältyy

Ilkivaltaturva korvaa tahallisesta vahingonteosta ajoneuvolle aiheutuneita vahinkoja.

Ilkivaltaturva, sisältyy Ilkivaltaturva, sisältyy Ilkivaltaturva, sisältyy Ilkivaltaturva, sisältyy

Ulkomaan vastuuturvasta korvataan ulkomailla tapahtuneita liikennevahinkoja, joista ajoneuvon omistaja, haltija tai kuljettaja joutuvat korvausvastuuseen.

Ulkomaan vastuuturva, sisältyy Ulkomaan vastuuturva, sisältyy Ulkomaan vastuuturva, sisältyy Ulkomaan vastuuturva, sisältyy

Oikeusturva korvaa asianajo- ja oikeudenkäyntikuluja ajoneuvon omistamiseen, hallintaan tai kuljettamiseen liittyvissä riita-, rikos- ja hakemusasioissa.

Oikeusturva, sisältyy Oikeusturva, sisältyy Oikeusturva, sisältyy Oikeusturva, sisältyy

Autopalveluetu eli hinausvakuutus korvaa matkan keskeytymisestä aiheutuvia ylimääräisiä kuluja. Ulkomailla voimassa Liittokaskossa, Turvakaskossa ja Peruskaskossa.

Autopalveluetu, sisältyy Autopalveluetu, sisältyy Autopalveluetu, sisältyy Autopalveluetu, sisältyy

Eläintörmäysturva korvaa ilman bonusmenetystä vahingon, jonka syynä on törmäys villi-, koti- tai lemmikkieläimeen. Hirvieläinvahingot (hirvi, poro, peura, kauris) korvataan hirvivakuutuksesta.

Eläintörmäysturva, sisältyy Eläintörmäysturva, sisältyy Eläintörmäysturva, sisältyy Eläintörmäysturva, sisältyy


Katso myös