Ajoneuvon rekisteröinti

Ajoneuvon rekisteröinti

Ajoneuvon vakuuttaminen ja rekisteröinti hoituvat nyt yhdellä kertaa joko Turvan toimipaikassa tai Turvan verkkokaupassa.

Ajoneuvo vaihtaa omistajaa ajoneuvon sähköisen varmenteen avulla ilman paperisotaa. Rekisteröinti on entistä helpompaa, halvempaa ja nopeampaa. Paperisista rekisteröintitodistuksista luovutaan vähitellen kokonaan.

Sähköinen rekisteröinti on ajasta ja paikasta riippumatonta — voit hoitaa vakuutuksen ja rekisteröinnin Turvan verkkokaupassa kätevästi myös ilta- tai viikonloppuaikaan.

Turvassa voidaan tehdä rekisteröintejä ainoastaan Turvassa vakuutetuille ajoneuvoille.

Lyhyesti

Trafin sähköinen varmenne korvaa jatkossa rekisteröintitodistuksen. Ajoneuvon myyjä hankkii varmenteen Trafin verkkopalvelusta ja antaa sen ostajalle. Varmenteen avulla ostaja voi rekisteröidä ajoneuvon nimiinsä esimerkiksi Turvan verkkokaupassa samalla, kun ottaa ajoneuvolle vakuutuksen. Rekisteröinnin voi tehdä sähköisen varmenteen avulla myös Turvan toimipaikoissa, Trafin verkkopalvelussa, autoliikkeissä ja katsastustoimipaikoissa.

Varmenteen käyttäminen on turvallista, sillä vain rekisteriin merkitty omistaja voi luoda ajoneuvolle sähköisen varmenteen. Varmenne on voimassa enintään 14 vuorokautta ja se mitätöityy, kun se on käytetty rekisteröinnissä. Ajoneuvon rekisteröinnin voi hoitaa edelleen myös paperisella rekisteröintitodistuksella, mutta niitä ei jatkossa enää lähetetä automaattisesti uudelle omistajalle.

Liikennekäytöstä poisto

Tilapäisen liikennekäytöstä poiston voi nyt ilmoittaa kaikille ajoneuvoille kilpiä palauttamatta. Myös liikennekäytöstä poisto on maksullinen rekisterimuutos ja sen voit tehdä esimerkiksi Turvan tai Trafin verkkopalvelussa.

Liikennekäytöstä poiston ajalta hyvitämme autojen ja moottoripyörien sekä 1.6.2017 ja sen jälkeen alkaneiden mopojen ja moottorikelkkojen vakuutusmaksua. Hyvitystä ei anneta mahdollisesta pohjamaksusta.

Muiden ajoneuvojen vakuutusmaksusta liikennekäytöstä poistoa ei hyvitetä. Liikennekäytöstä poistetun ajoneuvon liikennevakuutus on mahdollista irtisanoa kirjallisesti.

Rekisteröintimaksut

Ajoneuvon rekisteröinti on maksullinen toimenpide. Itsepalvelussa (Turvan tai Trafin verkkopalvelussa) rekisteröinti on hinnaltaan edullisempaa kuin henkilöpalvelussa (esimerkiksi Turvan toimipaikassa tai katsastustoimipaikalla). Löydät rekisteröinnin asiakasmaksut Trafin verkkosivuilta.

Ajoneuvon sähköinen rekisteröinti