Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen
16.10.2023

Miten suojata mökki talveksi varkaiden varalta?

Vaikka mökille ei tee mieli talvella lähteä, kannattaa mökkiä pitää silmällä ympäri vuoden. Jos mökillä on sähkö, se onnistuu helposti etänä erilaisilla valvonta- ja hälytysjärjestelmillä.

Valvontakamera rakennuksen edessä.

Valvontajärjestelmä valvoo puolestasi

Perinteisestä murtohälyttimestä on harvoin iloa mökillä, jos sireenin ulvontaa ei ole kukaan kuulemassa. Mökille kannattaa hankkia sellainen hälytinjärjestelmä, joka ohjaa hälytyksen suoraan mökin omistajan kännykkään tai sähköpostiin.

Valvonta- ja hälytysjärjestelmät eivät luonnollisestikaan estä mökkimurtoa, mutta niiden avulla voidaan saada nopeasti tieto tapahtuneesta. Murtoja tapahtuu eniten syksyisin. Jos murto huomataan vasta seuraavan kevään ensimmäisellä mökkireissulla, on hyvin epätodennäköistä, että tekijöitä saadaan enää kiinni.

Kehittyneimmillä järjestelmillä voidaan kännykän välityksellä laittaa joko kaikki tai vain yksittäiset laitteet mökillä päälle. Murtovarkaita voi yrittää hämätä tekemällä mökistä silloin tällöin asutun näköisen esimerkiksi kytkemällä pihavalot päälle.

Säästä vakuutusmaksuissa

Turvalaitteita käyttämällä voi myös säästää vakuutusmaksuissa. Esimerkiksi Turvassa vapaa-ajan asuntoon asennettu laaja turvalaite, rikosilmoitinjärjestelmä sekä vesivuotoilmaisin voivat alentaa vakuutusmaksua. Kysy vakuutusmaksualennuksista asiakaspalvelustamme. Voit lähettää meille viestin TaskuTurvassa tai verkkopalvelussa. Muut yhteystiedot löydät täältä.

Myös perusasiat kuntoon

Mökkivarkauksia voi estää myös muulla keinoin kuin sähköisellä valvonnalla. Kaikkein tärkeintä on kunnollinen lukitus ja vara-avaimen huolellinen piilotus. Mökillä ei kannata säilyttää mitään varastamisen arvoista, ja se on syytä kertoa myös varkaille: jätä verhot auki, jotta voro näkee, ettei anastettavaa ole.

Mökkiä ei kuitenkaan millään saa täydellisesti suojaan varkailta eikä kaikkeen voi ennalta varautua, minkä vuoksi kannattaakin laittaa mökin vakuutukset kuntoon ennen talven tuloa.