Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen
29.5.2023

Suosi vastuullista autokorjausta

Vastuullinen autokorjaus on kevyempää sekä luonnolle että kukkarolle.

Mies korjaa autoa Turvan vastuullisella korjaamokumppanilla Autoklinikalla.

Vahinkoilmoitus Turvaan hoituu helposti

Jenni Rouhiainen oli menossa iltavuoroon töihin, kun parkkihallissa kolahti. Auton vasen takaovi ja takahelma olivat osuneet tiukassa välissä betonitolppaan niin, että molempiin tuli suuret naarmut. Kolarointi harmitti Jenniä paljon, mutta onneksi rutussa oli vain peltiä, eikä kenellekään käynyt sen huonommin.

Koska auto piti saada kuntoon nopeasti, Jenni kurkkasi jo iltavuorossaan vakuutusyhtiö Turvan verkkosivuilta, kuinka prosessi etenisi.

– Vahinkoilmoitus oli hyvin yksinkertainen tehdä. Jo seuraavana päivänä minulle vastattiin, että ilmoitus on käsitelty ja voin ottaa yhteyttä suoraan Autoklinikkaan.

Sekä Raision että Turun toimipisteen Autoklinikalla Jenni sai erinomaista palvelua.

– Palvelu oli nopeaa, ammatillista ja asiantuntevaa sekä Autoklinikalla että Turvassa. Autosta ei näe, että siinä olisi koskaan mitään ollutkaan, niin siististi se korjattiin. Ennen kaikkea siitä tuli taas hyvä ajella, hän kehuu.

Autoklinikka korjasi vastuullisesti

Jennin autossa juuri mitään ei uusittu, vaan kaikki kolhiintunut oikaistiin ja maalattiin. Vain muutama lokasuojan kiinnike tarvitsi uusia.

– Ensisijaisesti korjaamme aina rikkinäiset osat, kun sen on turvallisesti mahdollista. Vanhan korjaaminen on usein myös ympäristön kannalta kestävämpi vaihtoehto sekä edullisempaa ja nopeampaa kuin osan vaihtaminen uuteen, sanoo Autoklinikan myyntipäällikkö Janne Hiltunen .

Vastuullinen vauriokorjaus tarkoittaa Autoklinikalle sekä ympäristö-, että sosiaalisten näkökulmien huomioimista.

– Korjausmenetelmillä on ylivoimaisesti suurin vaikutus vauriokorjauksen hiilijalanjälkeen. Usein helpoin ratkaisu olisi vaihtaa osa uuteen, mutta tästä tulee melkoinen määrä päästöjä ja jätettä. Meillä Autoklinikalla lähtökohtana on selvittää aina ensin, voidaanko vaurio korjata turvallisesti ja laadukkaasti osia vaihtamatta, kertoo Hiltunen.

Jos vaurioituneen osan korjaaminen ei ole mahdollista, seuraavaksi Autoklinikka selvittää, voitaisiinko käyttää kierrätettyä osaa. Uuden osan tilaaminen on vasta viimeinen vaihtoehto.

Toimintatapojen välinen ero hiilijalanjäljessä on dramaattinen. Esimerkiksi osan korjaamisella on 83 % pienempi hiilijalanjälki kuin sen vaihtamisella uuteen.

Vastuullisuutta on myös työturvallisuus

Vastuullisuus ei tarkoita pelkkiä ympäristönäkökulmien huomioimista. Vastuullisuutta on esimerkiksi myös työturvallisuus. Hiltunen sanoo, että Autoklinikalla työturvallisuudesta huolehditaan tarkasti.

– Panostamme siihen, että työntekijät tietävät, miten laitteita ja kemikaaleja käytetään turvallisesti. Järjestämme heille koulutusta ja uusimme laitteita entistä turvallisemmiksi.

– Kun ostamme meille vaikkapa uusia autojen nostimia, valitsemme ne parhaan ergonomian mukaan. Hiomakoneemme ovat sellaisia, jotka imevät pölyä, jotta sitä ei ajaudu korjaamohalliin tai pahimmassa tapauksessa työntekijän keuhkoihin.

Turva suosii vastuullisia kumppaneita

Autoklinikka on Suomen johtava vauriokorjaamoketju, joka korjaa kaikki automerkit ja -mallit ikään katsomatta.

Tänä päivänä asiakkaat ovat entistä tietoisempia ympäristöasioista ja haluavat, että mieluummin korjataan vanha kuin vaihdetaan uusi.

– Vihreä siirtymä pakottaa kaikki toimialat hakemaan mahdollisimman ympäristöystävällisiä toimintatapoja, sanoo Hiltunen.

Autoklinikan tavoitteena on alan paras osaaminen nyt ja tulevaisuudessa. Yhteistyö Turvan kanssa on ollut luontevaa, kun molemmilla yhtiöillä on uutta kehittävä ote ja tavoitteena paras asiakastyytyväisyys.

Todella tyytyväinen oli myös autonsa korjatuksi saanut Jenni Rouhiainen. Turvan asiakas hän on ollut pitkään. Turvan nopea palvelu ja vikkelät korvauspäätökset saavat häneltä kehuja.

– Suosittelen ehdottomasti Turvaa ja Autoklinikkaa muillekin.

Turvan autovakuutus = liikennevakuutus + kaskovakuutus

Autovakuutus muodostuu liikennevakuutuksesta ja kaskovakuutuksesta. Liikennevakuutus korvaa vastapuolen vahinkoja, kun sinä aiheutat liikenteessä vahingon, sekä kaikkien osapuolten henkilövahinkoja. Kaskovakuutus korvaa autollesi sattuneita vahinkoja. Voit valita kaskon laajuuden omien tarpeidesi mukaan.

Tutustu Turvan autovakuutukseen ja vertaile kaskovakuutuksia !