Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen

Ammatillinen oikeusturva

Ammattiliittosi ottamasta oikeusturvavakuutuksesta voidaan korvata vakuutetun lakimiehen käyttämisestä syntyneet välttämättömät ja kohtuulliset asianajo- ja oikeudenkäyntikulut, jotka ovat aiheutuneet työ-, virka- tai toimeksiantosopimuksista aiheutuneissa riita-asioissa.

Toimi näin

 1. 1. Ota yhteyttä liittoon

  Ota ensin yhteys liittoosi, sillä oikeusturvaedun käyttäminen edellyttää liiton kirjallista suostumusta. Lähetä selvityspyyntö liitteineen liittoon. Liitto tarkistaa jäsenyyden ja oikeusturvan saamisen edellytysten täyttymisen.

  Liitto hoitaa asiaasi tai valitsee asiamiehen hoitamaan asiaasi. Jos liiton valitsema asiamies hoitaa asiaasi, liitto antaa kirjallisen oikeusturvan puollon oikeusturvapäätöksen hakemista varten.

 2. 2. Vahinkoilmoitus Turvaan

  Liitto tai liiton valitsema asiamies tekee oikeusturvahakemuksen Turvalle, joka tekee päätöksen oikeusturvasta. Vakuutuksesta korvataan vakuutetun tarpeellisia ja kohtuullisia asianajo- ja oikeudenkäyntikuluja sekä vastapuolen kuluja vakuutusmäärään asti.

 3. 3. Siirtovaltakirja asioinnin hoitamiseksi

  Siirtovaltakirjalla siirretään liitolle ja vakuutusyhtiölle oikeus periä vastapuolen maksettavaksi tuomitut kulut takaisin puolestasi ja sovitaan muutoinkin asian hoitamisesta liiton kanssa.

Vai etsitkö näitä?

Verkkopalvelu

Verkkopalvelussa tarkastelet vakuutustesi tietoja ja laskujasi, ilmoitat vahingosta tai viestittelet kanssamme.

Tutustu verkkopalveluun

Kohti kestäviä valintoja

Haluamme sitoutua ympäristötyöhön, jolla on vaikutusta.

Lue kestävistä valinnoista

Mutkattomasti paras vakuutusyhtiö!

Suomen tyytyväisimmät asiakkaat Turvassa jo 12. kerran.

Tutustu Turvan palveluun