Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen

Liikennevahinko ulkomailla

Liikennevakuutuksesta korvataan vakuutuksen voimassaoloalueella liikenteessä sattuneita henkilö- ja omaisuusvahinkoja. Kaskovakuutuksesta vastaavasti korvataan vakuutuksen voimassaoloalueella sattuneita oman ajoneuvosi vaurioita.

Toimi näin

 1. 1. Ilmoita tarpeen vaatiessa SOS hätäpalveluun

  Mikäli vahingossa tuli henkilövahinkoa, hakeudu tarvitsemaasi hoitoon.

  Soita hätäpalveluun esimerkiksi silloin, jos tarvitset apua lähimmän lääkäriaseman löytämisessä, jos hoidon laskuttamisessa on ongelmia tai jos joudut ulkomailla sairaalahoitoon. SOS-hätäpalvelu palvelee sinua suomen kielellä ympäri vuorokauden numerossa +358 1019 5111.

  Pyydä ulkomaisesta hoitolaitoksesta liikenteen henkilövahingon takia annetun hoidon sairauskertomus tai lääkärilausunto mukaasi. Varsinkin tehdyt toimenpiteet ja kuvantamistutkimusten tulokset ovat tärkeitä liikennevahingon jatkokäsittelyä varten.

 2. 2. Jos ajoneuvon vauriot ovat pieniä

  • Ota kuvia ajoneuvosi vaurioista.

  • Jos ajoneuvoa ei voi ajaa, hinauta se lähimmälle korjaamolle.

  • Korjauta tarvittaessa vahinko ja maksa korjaus itse. Säästä alkuperäiset asiakirjat.

  • Tee vahinkoilmoitus Turvan verkkopalvelussa. Kun olet tehnyt ilmoituksen, olemme sinuun mahdollisimman pian yhteydessä. Saat meiltä tarkemmat ohjeet etenemisestä.

  • Pyydämme alkuperäiset asiakirjat ja lisäselvitykset tarpeen mukaan (esim. laskut, kuitit, rikosilmoitus, valokuvat, mahdollinen yhteinen vahinkoilmoitus).

 3. 3. Jos ajoneuvosi vauriot ovat suuremmat ja korjaus kestää useita päiviä

  • Ota kuvia ajoneuvosi vaurioista.

  • Tee vahinkoilmoitus viipymättä Turvan verkkopalvelussa tai soita korvauspalveluumme numeroon +358 1019 5108. Kun olet tehnyt ilmoituksen, olemme sinuun mahdollisimman pian yhteydessä. Saat meiltä tarkemmat ohjeet etenemisestä.

  Kirjaudu verkkopalveluun

Usein kysyttyä

Voit tarkistaa vakuutustesi tiedot vakuutusehdoista ja -oppaista. Löydät ne TaskuTurvasta tai verkkopalvelusta.

Lataa TaskuTurva Kirjaudu verkkopalveluun

Vai etsitkö näitä: