Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen

Turvallaan - yllättävän hymyilyttävä podcast

Turvallaan on vakuutusyhtiö Turvan oma podcast, jossa sattuu ja tapahtuu. Joka jaksossa suomalaisille sattuneiden kömmähdysten lisäksi rautaista asiaa vakuuttamisesta.

Asiaa vakuuttamisesta ja vakuuttamisen vierestä

Turvallaan on podcast, jossa vakuutusasioita käsitellään hauskasti! Podissa viihdytään suomalaisille sattuneiden kömmähdysten parissa ja myös juontajien omat sattumukset paljastetaan kaikelle kansalle. Samalla opitaan asioita vakuuttamisesta ja käydään läpi käytännön esimerkkejä siitä, miksi se on tärkeää. Lisäksi jokaisessa jaksossa vierailee vakuuttamisen asiantuntija.*

Kuuntele nyt Suplasta tai Spotifysta.

*) Ja se pieni präntti: Turvallaan-podcastin omavastuu on 0 euroa ja korvaukset maksetaan hymyinä suoraan kuulijan suupieleen. Podin tarjoaa Vakuutusyhtiö Turva ja tuottaa Sanoma.

Jaksot

Jakso 1: Suuri fillaripuhallus

Jos et ole kiinnittänyt tavaroitasi kettingillä betoniin ja kuorruttanut niitä varashälyttimillä, korvaako vakuutus? Fillareita pöllitään vuosittain Porin väkiluvun verran. Kannattaako munamankelia enää edes omistaa, kun se kuitenkin viedään? Tässä jaksossa käydään läpi kotiin liittyviä sattumuksia. Kylmäksi ei jätä myöskään tarina, jossa pyörävoro tuli kaupittelemaan toiselle juontajistamme tämän omaa fillaria! Vieraana Katri Elomaa, kehityspäällikkö vakuutusyhtiö Turvasta.

Jakso 2: Etäpalaverivilauttelun ABC

Käsi ylös, jos olet joskus vähän vilautellut Teams-palaverissa! Ai, useampikin käsi nousi. Toiset etäilevät, toiset ahkeroivat kustannuspaikalla. Mutta jotkut meistä ovat olleet töissä tv-kuvauksissa ulkomailla asti, ainakin omien sanojensa mukaan. Extreme-temput kannattaisi ehkä kuitenkin jättää kotimaan kamaralle. Toinen juontajistamme haluaisi vakuuttaa hiuksensa suurten Hollywood-tähtien tapaan – neuvotellaan tästä nyt vielä. Vieraana vakuutusyhtiö Turvan laskentapäällikkö Jari Virtanen.

Jakso 3: Öljytyin rinnoin autonrattiin

Auton katolle jää ihmisiltä mitä erikoisinta tavaraa kahvikupeista katiskoihin. Arvaapa vaan, missä osoitteessa tiedetään kokemuksesta, että jos liian korkean pakettiauton ajaa liian matalaan ostoskeskukseen, syntyy korvia vihlova äänimaailma! Mutta miten kolaripaikalla paniikissa tulee oikein toimia? Joillakin meistä on tapana nostaa auto itse (ilman paitaa) pois ojasta – ei se nyt niin vaikeaa ole. Muistathan muuten jättää heippalapun, jos ruttaat toisen autoa! Vieraana vakuutusyhtiö Turvan korvausasiantuntija Johanna Nurminen.

Jakso 4: Pientä pintaremonttia perhepiirissä

Mitä tarkoittaa tason parannus vakuutuskielessä? Sitäkö, kun haluaa plastiikkakirurgisin toimenpitein päivittää aviomiehensä oman lempijulkimon näköiseksi? Erään podcast-juontajan rakkain perheenjäsen on koiran jälkeen huonekasvi, jota hän suojelee kuin kalleinta timanttia. Joissain tapauksissa perhe sisältää myös ihmisiä, mutta kun design-lasia keräilevä Hilkka-täti kutsuu kylään, lapsille iskee jostain syystä norovirus. (Ei huono idea.) Jaksossa vieraana vakuutusyhtiö Turvan korvausasiantuntija Katja Rinne.

Jakso 5: Rohkeasti reissussa

Jos snorklauslasit rikkoutuvat kuivalla maalla, pitäisikö varmuuden vuoksi kuitenkin sepittää tarina terävistä koralliriutoista ja kalojen kanssa kisailusta? Mitä vakuutusilmoitukseen siis oikein tulee kirjoittaa? Aika paljon sattuu ja tapahtuu, kun eräskin suku lähtee ulkomaille lomailemaan. Mutta miten juontajan isän lompakosta pilkistänyt setelinippu liittyy asiaan? Huomio! Jakson perusteella emme suosittele piilolinsseillä höystetyn lomajuoman nauttimista kellekään. Kauden viimeisessä jaksossa vieraana vakuutusyhtiö Turvan asiakasneuvoja Mikko Sillanpää.

Kuuntele Suplassa
Kuuntele Spotifyssa

Tuliko vakuuttaminen ajankohtaiseksi?

Hyvä, siksi me olemme täällä. Tervetuloa hymysi arvoiseen vakuutusyhtiöön!

Kiinnostavaa vakuutusfaktaa

Polkupyöriä pöllitään Porin väkiluvun verran

Suomessa varastetaan vuosittain n. 70 000-100 000 polkupyörää. Se on lähes saman verran kuin Porissa on asukkaita.

Töissä sekä työmatkalla sattuu ja tapahtuu

Vuosittain sattuu reilu 100 000 työtapaturmaa. Niistä noin joka viides tapahtuu työmatkalla. Tilastojen mukaan yleisin tapaturman aiheuttaja on kaatuminen.

Ketkä ovat riskiryhmää?

Finanssialan tutkimuksen mukaan lapsiperheet ovat vakuutusnäkökulmasta riskialtteinta kohderyhmää. Heistä lähes puolet on hakenut korvausta vakuutusyhtiöstä viimeisen vuoden aikana.

Pakkaa matkavakuutus mukaan reissuun

Turva korvasi v. 2022 yli 7 000 matkoilla tapahtunutta sairastumista ja tapaturmaa. Keskimäärin korvattiin reilu 500 euroa per tapaus.

P-paikoilla rytisee

Noin 30 prosenttia kaikista liikenteessä tapahtuvista vahingoista on peruutusvahinkoja. Tilastojen mukaan joka päivä pelti rytisee peräti sata kertaa Suomen pysäköintialueilla, huoltoasemilla ja pihoilla.

Lähteet: Finanssialan keskusliitto, Tilastokeskus, Tapaturmavakuutuskeskus