Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Yrittäjien tapaturmavakuutus

Henkilö, jolla on YEL:n mukainen vakuutus, voi ottaa yrittäjien tapaturmavakuutuksen sekä työtapaturmien, ammattitautien että vapaa-ajan tapaturmien varalta. Yrittäjien tapaturmavakuutus korvaa yrittäjille sattuvien tapaturmien ja ammattitautien aiheuttamia hoitokuluja ja ansionmenetystä.

Ota meihin yhteyttä. Asiantuntijoiltamme saat lisätietoa vakuutusten sisällöstä ja itsellesi parhaasta vakuutusratkaisusta.

Lyhyesti

Yrittäjien tapaturmavakuutuksen voi saada henkilö, jolla on yrittäjien eläkelain mukainen eläkevakuutus (YEL). Vakuutus on voimassa ympäri vuorokauden työ- ja vapaa-aikana. Korvaukset määräytyvät 1.1.2016 voimaan tulleen työtapaturma- ja ammattitautilain (TyTAL) mukaan.


Lue lisää

Yrittäjän tapaturmavakuutuksella voidaan vakuuttaa seuraavat työtapaturma- ja ammattitautivakuutuksen ulkopuolelle jäävät henkilöt:

  • Yksityisyrittäjä, yksityinen elinkeinonharjoittaja
  • Yksityisyrittäjän perheenjäsen, joka on YEL-vakuutettu
  • Avoimen yhtiön yhtiömies, joka on YEL-vakuutettu
  • Kommandiittiyhtiön vastuunalainen yhtiömies, joka on YEL-vakuutettu
  • Osakeyhtiön osakas, joka on johtavassa asemassa ja omistaa yksin yli 30 % yrityksen osakkeista tai omistaa yhdessä perheensä kanssa yli 50 % yrityksen osakkeista. Yrittäjän tulee olla YEL-vakuutettu.

Vakuutus antaa yrittäjälle työaikana samanlaisen turvan kuin hänellä olisi palkansaajana. Lisäksi se on voimassa myös vapaa-ajalla. Vakuutus on voimassa kaikkialla maailmassa eikä siinä ole urheilurajoituksia.

1.1.2016 lukien Yrittäjän tapaturmavakuutuksen perusteella maksettavassa ansionmenetyskorvauksessa ja perhe-eläkkeessä käytetään vuosityöansiona YEL-työtuloa. Myös vakuutusmaksu määräytyy YEL-työtulon perusteella. Yrittäjän tapaturmavakuutuksen vuosityöansio on siis samansuuruinen kuin työeläkeyhtiön vahvistama YEL-työtulo. Yrittäjän tapaturmavakuutus on verotuksessa elinkeinotulon hankkimisesta aiheutunut kustannus. Vakuutusmaksu on siten kokonaisuudessaan verovähennyskelpoinen.


Katso myös: