Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen
21.3.2024

Kun koiran sairaudet huolettavat, koiravakuutus tuo turvaa

Kun koira satuttaa itsensä tai sairastuu, voi siitä aiheutua suuren huolen lisäksi myös iso eläinlääkärilasku. Turvan koiravakuutuksessa voit valita koirallesi vakuutusturvaa sekä eläinlääkärikulujen että menettämisen varalle. Vakuutukseen sisältyy FirstVet-palvelu, jonka avulla eläinlääkäri on aina muutaman klikkauksen päässä.

Asiakastarinan Nuutisen perheen monirotuinen Lara-koira pihalla.

Lara-koira tuo iloa perheensä arkeen

Nuutisen perheen Lara-koira on nelivuotias leikattu monirotuinen narttu, joka tuo iloa ja seikkailumieltä perheen arkeen. Hän on uskollisen ja tottelevaisen saksanpaimenkoiran sekä itsenäisen pyreneittenpaimenkoiran täydellinen sekoitus. Lara on kaiken kaikkiaan mahtava seuralainen, joka on yhtä aikaa lahjomaton vahti ja lempeä sylikoira.

Laran lempiharrastuksiin kuuluvat metsälenkit ilman hihnaa, naapurin kissalle rähjääminen, namipiiloleikit ja mamman juksaaminen. Laralla on myös erityistaitoja: "Koirasta kodin apuriksi –kurssilla Lara oppi ottamaan sukat pois jalasta ja tuomaan ne minulle. Vaikka tämä taito onkin ihastuttava, kurssilla unohdettiin mainita, että sukkia joutuu ostamaan hieman tiheämpään tahtiin Laran taidon ansiosta. Mutta pieni sukkien menekin lisääntyminen on pieni hinta siitä ilosta ja huvista, jonka Lara tuo perheellemme”, Minna Nuutinen kertoo.

Toimeliaan koiran kanssa sattuu ja tapahtuu

Lara on toimelias kaveri, eikä pieniltä kolhuilta voida näin ollen aina välttyä. Vaikka Lara onkin terve ja hyväkuntoinen, kuten monet muutkin lemmikit, hän on joutunut tilanteisiin, joissa on tarvittu asiantuntija-apua. Tilanteissa, joissa Laralla ei ole ollut akuuttia hätää, mutta on haluttu varmistaa, tarvitaanko käyntiä eläinlääkäriin vai selvitäänkö kotihoitotoimilla, etäeläinlääkäri FirstVet on ollut avuksi. ”Viimeisimmällä kerralla Lara katkaisi kyntensä metsälenkillä niin, että se vuoti hetken aikaa verta ja tihkutteli myöhemmin. Vaikka kynsi näytti siistiltä eikä aiheuttanut lemmikillemme kipua, halusimme varmistaa, ettei lääkäriin lähtöön ollut tarvetta ja että kotihoitomme oli riittävää”, Minna kertoo.

FirstVet tarjoaa nopeita vastauksia, kun lemmikin terveys huolettaa. Sovelluksesta näkee kätevästi vakuutukseen sisältyvät palvelut eikä korvauspäätöstä tarvitse erikseen hakea – FirstVet ja Turva hoitavat korvausasian asiakkaan puolesta. Katkenneen kynnen kohdalla etäeläinlääkärin neuvot ja ohjeet turvasivat Laran pikaisen toipumisen. ”FirstVetiin saimme tälläkin kertaa nopeasti yhteyden, ja eläinlääkäri totesi, että katkennut kynsi näytti hyvältä eikä vaatinut varsinaista eläinlääkärikäyntiä, ellei kynsi päässyt tulehtumaan. He antoivat meille selkeät ohjeet, miten voimme hoitaa kynnen kotioloissa olemassa olevilla tarvikkeilla. Seuraamalla ohjeita kynsi parani nopeasti ja jälkivaivoja ei ilmennyt.”

FirstVet-palvelu on maksuton Turvan asiakkaille

Turvan lemmikkivakuutusasiakkaat saavat kolme maksutonta FirstVet-eläinlääkärin etävastaanottokäyntiä kalenterivuodessa. FirstVet voi olla korvaamaton apu, kun lemmikin sairastuminen tai tapaturma huolettaa, mutta vaikuttaa siltä, ettei vastaanottokäynnille välttämättä ole tarvetta.  ”Sen avulla voimme olla turvallisin mielin ja tarjota Laralle parasta mahdollista hoitoa kotona. Kiitos FirstVetin ammattitaitoisille eläinlääkäreille, olemme selvinneet monilta turhilta eläinlääkärikäynneiltä ja säästäneet aikaa, vaivaa ja rahaa”, Minna summaa.

Turvan koiravakuutuksen voi ottaa niin rotukoiralle kuin sekarotuiselle viisiviikkoisesta pennusta aina seitsemänvuotiaaseen saakka. Vakuutuksen eläinlääkärikulujen varalta voi pitää voimassa koko koiran eliniän.