Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen
24.8.2023

Korvaako vakuutus, kun uima-allas tai poreamme rikkoutuu?

Kesä on ulkoilmaelämän aikaa. Omakotitalon pihalla on kesäisin helposti paljon tavaroita, joita ei ole mielekästä kantaa yöksi sisälle talteen: grillejä, trampoliineja ja ruohonleikkureita. Joidenkin pihakalusteiden liikuttaminen on ylipäätään mahdotonta. Tällaisia ovat esimerkiksi uima- ja porealtaat.

Lähikuva poreilevasta paljusta.

Turvan laaja kotivakuutus turvaa myös pihan irtaimistoa

Porealtaat eli jacuzzit ja paljut ovat ulkona alttiita niin myrskyille kuin ilkivallalle. Haaveet reissun jälkeisestä rentouttavasta kylpyhetkestä saavat kurjan käänteen, jos kotiin palatessa huomaa, että altaan päälle on rojahtanut puu, joka on vaurioittanut sen rakenteita.

Uutuuttaan hohteleva poreallas juuri pihalle asennettuna ja viikonloppu alkamassa? Ennen veteen pulahtamista on hyvä selvittää omasta vakuutusyhtiöstä, kattaako kotivakuutuksesi myös altaalle aiheutuvat vahingot, vai tarvitsetko sille kenties erillisen vakuutuksen.

Turvan laaja kotivakuutus tarjoaa kattavaa turvaa omaisuuden rikkoutumisen ja varkauksien varalta. Siitä voidaan korvata pihakalusteiden lisäksi niin lukittuna nyysitty polkupyörä kuin ruohonleikkuri. Suurin osa Turvan asiakkaista valitseekin juuri laajan kotivakuutuksen, joka tuo kaivattua huolettomuutta arjen melskeisiin.

Uima-altaat ja paljut kuuluvat piharakennelmiin, joita Turvan laaja kotivakuutus korvaa yhteensä enintään 10 000 euroon asti. Myös vuokratut paljut ovat turvassa: omaan yksityiskäyttöön vuokrattua irtaimistoa korvataan Turvan uudesta laajasta kotivakuutuksesta yhteensä enintään 5 000 euroon asti. Kun vuokraat paljun, tarkista samalla, mitä vakuutuksia vuokranantaja on sille ottanut.

Millaisia vahinkoja kotivakuutuksesta ei korvata?

Vakuutuksiin, kuten myös Turvan kotivakuutukseen sisältyy rajoitusehtoja, joiden mukaan joitain vakuutustapahtumia ei korvata. Tällaisia ovat esimerkiksi vahingot, jotka ovat aiheutuneet:

  • kohteen tavanomaisesta käyttämisestä, ruostumisesta tai lahoamisesta

  • käsittely- tai käyttövirheestä

  • jäätymisestä, kuivuudesta, roudasta tai vaikkapa lumen painosta

  • suunnittelu- tai asennusvirheestä tai valmistusviasta

  • lemmikkieläimen, hyönteisten, lintujen, jyrsijöiden tai jänisten tihutöistä

Voit tutustua tarkemmin kotivakuutuksen ehtoihin täällä .

Varovasti altaassa – huomioi turvallisuus

Vedessä pulikoidessa on syytä muistaa paitsi kalusteen, myös ihmisten pysyminen turvassa. Fiksuinta on mennä altaaseen aina yhdessä muiden kanssa. Tervekin ihminen saattaa huonolla tuurilla saada porealtaassa lämpöhalvauksen. Uneliaaseen tai huonoon oloon pitää reagoida heti ja lopettaa kylpeminen.

Lapsia ja eläimiä varten altaassa kannattaa olla kunnollinen, lukittava kansi. Aikuisen tulee aina valvoa lasten vesileikkejä. Altaaseen hyppääminen tai sukeltaminen ei koskaan ole hyvä idea.

Paljuihin ja porealtaisiin liittyy hieman eri riskejä. Puilla lämmitettävässä paljussa on paloturvallisuusriskinsä, kun taas sähköllä toimivassa ulkoporealtaassa täytyy pitää mielessä sähköiskun mahdollisuus. Kun riskejä ei unohda ja vakuutusturvasta on huolehdittu, on nauttimisen aika.

Turvaa elämäsi rakkain paikka

Turvan asiakkaana vakuutat kotisi ja sen irtaimiston vaivattomasti yhdellä sopimuksella. Vakuutuksesi kattavuuden voit valita kolmesta eri tasosta: laaja, perus ja suppea. Halutessasi voit laajentaa laajaa koti-irtaimistovakuutusta Laaja Plus -turvan tuomilla lisäetuuksilla. Kun kotisi on vakuutettu Turvassa, sopimukseen kuuluvat myös vastuu- ja oikeusturvavakuutukset .