Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen
28.5.2023

Miksi nuoren kannattaa ottaa kotivakuutus?

Kotivakuutus on sanana vieras monelle nuorelle. Omaan kotiin muuttava tarvitsee kotivakuutuksen, joka kattaa irtaimistoon kohdistuvat vahingot. Turvasta saat sopivan kotivakuutuksen myös nuoren kotiin.

Isoisä auttaa teiniä asunnnon kalustamisessa

Kotivakuutuksesta turvaa harrastusvälineille ja kodinkoneille

Urheiluvälineet kuuluvat kotivakuutuksella vakuutettuun irtaimistoon. Polkupyörä maksaa uutena satoja euroja, golfbägi mailoineen vielä enemmän. Koulun pihassa lukittunakin oleva pyörä saattaa lähteä kävelemään jopa keskellä päivää, puhumattakaan jos sen jättää festarialueelle. Musiikkia harrastavien mukana kulkevat kitarat, puhallin- ja jousisoittimet tai koskettimet ovat kalliita. Harrastusta on vaikea jatkaa, jos soitin varastetaan tai se putoaa ja hajoaa.

Tiskikoneen tai pyykkirummun hajotessa kesken pesuohjelman, on ihan kiva, että kotivakuutus on olemassa! Sängyt, sohvat, pöydät ja muut huonekalut säilyvät yleensä ilman isompia tapaturmia, mutta kotivakuutus on turvana myös niille. Ennen muuttamista kannattaa tehdä inventaariota omasta omaisuudesta. Mitä kaikkea omistat, ja paljonko rahallista arvoa omaisuudellesi kertyy?

Useimmat vuokranantajat edellyttävät irtaimiston vakuuttamista. Turvan laaja kotivakuutus korvaa äkillisiä ja ennalta arvaamattomia vahinkoja ja omavastuun voi säätää haluamalleen tasolle. Laaja kotivakuutus on erinomainen turva opiskelija-asunnon irtaimistolle, koska sen hinta on nuorille tavallista edullisempi! Lue lisää Turvan kotivakuutuksista .

Kotimaassa matkustellessa laaja kotivakuutus on voimassa 10 000 euroon asti eli se kattaa mukavasti arvokkaampiakin tavaroita ja harrastusvälineitä. Ulkomaanmatkoja varten kotivakuutukseen oheen voi hankkia lisäturvaksi erillisen matkatavaravakuutuksen.

Hanki juuri sinulle sopiva kotivakuutus

Turvassa autetaan mitoittamaan vakuutus juuri sinulle sopivaksi. Irtaimiston iällä ja kunnolla on vaikutusta korvaustilanteessa, mutta vaatimattomastakin irtaimistosta voi muodosta suuri summa esimerkiksi tulipalon sattuessa. Vakuutusmaksun suuruus riippuu muun muassa asunnon koosta ja paikkakunnasta. Halvimmillaan kotivakuutus maksaa muutaman euron kuussa.