Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen
29.5.2023

Autosta hajosi rengas, mitä teen?

Miten toimia, kun rengasrikko keskeyttää ajomatkan? Lue toimintaohjeet, jos matkanteko tien päällä tyssää.

Punainen pieni Toyota on pysäköintialueella ja farkkuasuinen henkilö nojaa auton takaoveen kädessään puhelin, taustalla kesäinen koivumetsä.

Pysähdy pian, mutta muista turvallisuus

Kun epäilet rengasrikkoa, pysähdy mahdollisimman pian tarkistamaan tilanne. Hiljennä vauhtia ja keskity ohjaamiseen: rikkonainen rengas heikentää ajoneuvon ohjattavuutta merkittävästi.

Mahdollisuuksien mukaan valitse sellainen pysäytyspaikka, josta sinut ja autosi voidaan nähdä jo kaukaa ja väistämiseen jää tilaa. Pimeällä tai sateisella säällä varmista myös oma näkyvyytesi. Heijastinliivi on erinomainen turvaväline jokaiseen autoon.

Jos joudut pysähtymään vaaralliselle paikalle, esimerkiksi ajoradan puolelle tai kaarteeseen, vie varoituskolmio riittävän etäälle auton taakse varoittamaan muita tienkäyttäjiä. Varoituskolmion on lain mukaan löydyttävä joka autosta.

Pitääkö rengas vaihtaa itse, vai voinko soittaa hinauksen vakuutuksesta?

Vauritoituneen renkaan voi yrittää vaihtaa tai korjata paikkaussarjalla itse. Jos renkaan vaihto tai korjaus paikan päällä ei itseltä välineistä huolimatta onnistu, Turvan autopalveluvakuutus auttaa. Tällainen tilanne voi olla esimerkiksi silloin, kun renkaassa on liian iso reikä paikattavaksi tai sijainti on vaarallinen renkaanvaihtoa ajatellen, esimerkiksi moottoritien varrella.

Kaskoasiakkaanamme saat hinausapua hätäpalvelusta puh. 01019 5111 ympäri vuorokauden vuoden jokaisena päivänä. Hätäpalvelunumero löytyy TaskuTurva-sovelluksestamme , mutta se on hyvä tallentaa myös puhelimen muistiin ja sujauttaa vaikkapa paperilapulla auton huoltokirjan väliin.

Hätäpalvelusta saat lisäohjeita matkan jatkamisesta, kun matkanteko katkeaa, oli syynä sitten rengasrikko tai jokin muu autopulma. Muut asiakaspalvelumme yhteystiedot löydät täältä .

Mitä vakuutuksesta korvataan?

Autopalveluvakuutus korvaa tilanteesta riippuen joko matka- ja työkustannukset vahinkopaikalla suoritetusta renkaanvaihdosta tai hinauksen lähimmälle korjaamolle.

Tarpeen tullen korvataan myös kuljettajan ja matkustajien matkakulut korjaamolle tai kotipaikkakunnalle asti, jos auto joutuu jäämään korjaamolle. Tällöin myös korjatun auton noudon osalta korvataan yhden henkilön matkakulut. Matkakuluja korvataan näissä tilanteissa aina edullisimman vaihtoehdon mukaan. Käytännössä siis niin, että ensisijaisesti korvataan matkat julkisilla kulkuvälineillä.