Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Kuolemantapaus

Kuolemantapauksesta voi hakea korvausta henkivakuutuksen perusteella.

Toimi näin

Turvassa-henkivakuutuksesta maksetaan korvaus valituille edunsaajille, jos vakuutettu menehtyy vakuutuksen voimassa ollessa. Korvauksenmaksun hoitaa vakuutuksen myöntäjä LähiTapiola Keskinäinen Henkivakuutusyhtiö.

Jos läheisesi on kuollut ja hänellä on Turvassa-henkivakuutus, ilmoitathan asiasta LähiTapiolalle puhelimitse. ​Kun LähiTapiola on saanut ilmoituksen kuolemasta, he lähettävät vakuutuksen tiedot vakuutuksen edunsaajalle / -saajille. Kirjeen liitteenä lähetetään korvaushakemus sekä korvauksen hakuohjeet. Kuolemantapauskorvaus tulee myös ilmoittaa perunkirjassa.

Kuolemantapauskorvausta varten hakijan on toimitettava LähiTapiolalle virkatodistukset vakuutetusta, lääkärin antama kuolintodistus ja muut selvitykset, jotka mahdollisesti ovat tarpeen korvausasian ratkaisemiseksi. Hakijan on toimitettava korvaushakemuksen käsittelemiseksi tarvittavat asiakirjat omalla kustannuksellaan LähiTapiolalle.

Tarkempia ohjeita saat soittamalla LähiTapiolan asiakaspalveluun 09 453 8000 (ma - pe klo 9–17, la 9–15) tai LähiTapiolan sivulta .

Korvauksen verotus

Korvauksen verotus riippuu siitä, onko edunsaaja lähiomainen vai ei. Lähiomaisille maksettava henkivakuutuskorvaus on kokonaan perintöveron alaista. Lähiomaisia ovat esimerkiksi aviopuoliso, lapset, lapsenlapset ja vanhemmat. Jos korvaus maksetaan muille kuin lähiomaisille, maksettavat korvaukset ovat kokonaan veronalaista pääomatuloa.

Huomioithan, että verotus voi muuttua tulevaisuudessa. Verotus on esitetty 1.9.2021 voimassaolevien verosäännösten mukaisesti.

Vai etsitkö näitä: