Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen

Myrskyvahinko

Ennen kuin ilmoitat vahingosta, kerää kaikki mahdolliset vahinkoon liittyvät tiedot yhteen asian käsittelyn nopeuttamiseksi. Kun olet tehnyt ilmoituksen, olemme sinuun mahdollisimman pian yhteydessä.

Toimi näin

  1. 1. Pyri estämään lisävahingot

    Omaisuuden päälle kaatunut tai kaatumaisillaan oleva puu tulee raivata, rikkoutunut vesikate tulee suojata tai paikata.

  2. 2. Ilmoita vahingosta verkkopalvelussa

    Ilmoita vahingosta verkkopalvelussa.

    Kirjaudu verkkopalveluun
  3. 3. Olemme sinuun yhteydessä

    Kun olet tehnyt ilmoituksen, saat meiltä tarkemmat ja tapaukseen yksilöidyt ohjeet. Älä hävitä tai korjaa omaisuutta, ennen kuin olet saanut Turvalta korvauspäätöksen. Kuvaa vauriot, pyydämme kuvia tarvittaessa.

Usein kysyttyä

Voit tarkistaa vakuutuksesi sisällön ja mahdollisen omavastuun TaskuTurvasta tai verkkopalvelusta.

Lataa TaskuTurva Kirjaudu verkkopalveluun

Jos asut taloyhtiössä, ilmoita vahingosta isännöitsijälle tai huoltoyhtiölle. Jos asut vuokralla, ilmoita myös vuokranantajallesi.

Omaisuus on useimmiten vakuutettu myös myrskytuhojen varalta Turvan kotivakuutuksissa. Jos olet kuitenkin valinnut kaikesta suppeimman, vain palovahinkoja korvaavan kotivakuutuksen, eivät myrskyvahingot kuulu korvauksen piiriin.

Sijaisasumista korvataan vain korvattavissa vahingoissa. Jos joudut muuttamaan asunnostasi pois vakuutuksesta korvattavan vahingon korjaustöiden ajaksi, ole yhteydessä Turvaan. Korvattavuuden ratkaisemiseksi tarvitaan kartoitusraportti.

Ohjeita eri tilanteisiin

Jos myrskyvahinkoja on jo tapahtunut, tee raivaus-, suojaus- ja korjaustöitä itse siltä osin kuin siihen turvallisesti pystyt. Pyydä tarvittaessa apua alan ammattilaisilta tai pelastuslaitokselta. Älä koske maassa oleviin sähköjohtoihin.

Huolehdi sähkökatkon sattuessa kiinteistön riittävästä lämmityksestä ja vältä pakastimen sekä jääkaapin oven avaamista, jotta niissä olevat elintarvikkeet eivät pilaannu. Jos sähkökatko jatkuu pidemmän aikaa, käytä varavirtalähdettä kylmälaitteille tai kuljeta elintarvikkeet muualle säilytettäväksi.

Lisävahinkojen torjunta omaisuuden suojaamiseksi sekä niistä mahdollisesti aiheutuvat kustannukset ovat omaisuuden omistajan vastuulla. Kuluista voit hakea korvausta vakuutuksesta. Kuvaa vauriot ennen toimenpiteisiin ryhtymistä. Pyydämme kuvat tarvittaessa.

Myrskyn vaurioittaman rakennuksen suojaaminen ja kaatuneiden puiden raivaaminen on aloitettava mahdollisimman pian. Poista rakennuksen päälle kaatuneet, nojaavat tai kaatumisvaarassa olevat puut. Jos vesikatteeseen on tullut vaurioita, suojaa katto pressulla. Näin sade ei pääse rakennuksen sisään. Raivaa myös muun vakuutetun omaisuuden päälle tai hoidetulla piha-alueella kaatuneet puut.

Omaisuus on useimmiten vakuutettu myös myrskytuhojen varalta Turvan kotivakuutuksissa. Jos olet kuitenkin valinnut kaikesta suppeimman, vain palovahinkoja korvaavan kotivakuutuksen, eivät myrskyvahingot kuulu korvauksen piiriin. Vakuutuskirjalta näet oman vakuutusturvasi sisällön.

Jos puu on kaatumaisillaan vakuutuksessa vakuutetun rakennuksen (talo, autotalli, sauna tms) päälle, huolehdi lisävahinkojen rajoittamisesta. Kaada puu tai pyydä palokunta tai metsuri apuun. Puun kaatamisesta aiheutunut kustannus voidaan korvata vahingontorjuntakuluna, jos kaatamisella on estetty rakennuksen vahingoittuminen. Vahingontorjuntakuluna voidaan korvata vain kaataminen, sen sijaan puun pätkiminen, pilkkominen polttopuiksi ja pois kuljettaminen ei ole vahingontorjuntakulua, koska se ei ole välttämätöntä suuremman vahingon torjumiseksi.

Vahingonrajoittamistoimista ei ole välttämätöntä ilmoittaa Turvalle etukäteen. Toimi yhtä huolellisesti kuin toimisit ilman vakuutusta. Voit hakea korvausta mahdollisista vahingontorjuntakuluista myöhemminkin. Vahingontorjuntakuluista ei vähennetä omavastuuta.

Älä koske maahan pudonneisiin sähköjohtoihin tai niitä painaviin puihin. Sähkölinjoja rikkoneisiin puihin ja kosketuskorkeudelle pudonneisiin johtoihin ja johtimiin ei pidä missään nimessä koskea omin päin, koska niissä saattaa olla jännite.

Talousmetsän tai metsäpalstan vahinko

Erikseen vakuutetun talousmetsän tai metsäpalstan myrskyvahingosta voit hakea korvausta metsävakuutuksesta.

Huolehdi sähkökatkon sattuessa kiinteistön riittävästä lämmityksestä ja vältä pakastimen sekä jääkaapin oven avaamista, jotta niissä olevat elintarvikkeet eivät pilaannu. Jos sähkökatko jatkuu pidemmän aikaa, käytä varavirtalähdettä kylmälaitteille tai kuljeta elintarvikkeet muualle säilytettäväksi.

Toimi alla olevien Työtehoseuran ohjeiden mukaan:

  • Vältä avaamasta laitteen ovea tai kantta.

  • Älä huolestu, jos sähkökatkos kestää vain muutamia tunteja. Täysi pakastin pysyy kylmänä vajaata pidempään. Yleensä täynnä oleva säiliöpakastin pysyy riittävän kylmänä yli vuorokauden, paksuseinäinen malli jopa kolme vuorokautta.

  • Mikäli mahdollista, alenna ympäristön lämpötilaa esimerkiksi pienentämällä lämmitystä tai avaamalla ikkuna. Pakastin sulaa hitaasti viileässä ympäristössä.

  • Peitä pakastin huovilla tai matoilla. Ota peitteet pois heti, kun laite käynnistyy uudelleen. Säiliöpakastimen peittäminen hidastaa pakasteiden lämpenemistä 4-5 tuntia.

  • Käytä sulaneet, mutta vielä jääkylmät elintarvikkeet kuten sulatetut pakasteet yleensä.

Jos huomaat, että sähkölaitteet toimivat oudosti, valot palavat normaalia kirkkaammin tai himmeämmin tai saat sähköiskun esimerkiksi metallikuorisesta laitteesta, kyseessä saattaa olla nollavika.

Nollavika voi myös rikkoa sähkölaitteita ja mahdollisesti rakennuksen rakenteista purkautumisteitä hakeva sähkövirta saattaa aiheuttaa tulipalovaaran. Ole yhteydessä hätänumeroon 112, jos sähköverkkojen viat aiheuttavat välitöntä vaaraa ihmisille tai omaisuudelle.

Sähköyhtiö on korvausvastuussa nollavian aiheuttamien sähkölaitteiden rikkoutumisesta. Ota yhteyttä paikalliseen sähköyhtiöön ja hae korvausta rikkoutuneista sähkölaitteista sieltä.

Toimi tulvavahingon sattuessa viranomaisten antamien ohjeiden mukaan ja suojaa omaisuutta kastumiselta mahdollisuuksien mukaan.

Vai etsitkö näitä: