Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Vapaa-ajan vakuutukset

Työnantaja voi halutessaan laajentaa työntekijöidensä lakisääteisen tapaturmavakuutusturvan myös vapaa-ajalle. Korvausetuudet ovat lähes vastaavat kuin työtapaturma- ja ammattitautivakuutuksessa.

Ota meihin yhteyttä. Asiantuntijoiltamme saat lisätietoa vakuutusten sisällöstä ja itsellesi sopivasta vakuutusratkaisusta.

Lyhyesti

Työnantaja voi vakuuttaa työntekijänsä vapaa-ajan tapaturmien varalta työtapaturma- ja ammattitautilain mukaisella vakuutuksella, joka otetaan työtapaturmavakuutuksen lisävakuutukseksi. Vapaa-ajan tapaturmavakuutuksen voi ottaa yksilöllisenä tai ryhmävakuutuksena.


Vakuutustuotteet

Ryhmävakuutus vapaa-ajalle

Vapaa-ajan ryhmävakuutus voidaan ottaa yrityksen koko henkilökunnalle tai jollekin henkilöryhmälle, joka esimerkiksi työtehtävien tai palveluajan perusteella muodostaa kokonaisuuden - ei kuitenkaan esimerkiksi yrityksen jalkapallojoukkueelle. Ryhmän vähimmäiskoko on kaksi henkilöä.

Vakuutuksesta korvataan vapaa-aikana sattuneet tapaturmat. Korvaukset määräytyvät tapaturmavakuutuslainsäädännön ja vakuutusehtojen perusteella. Ryhmävakuutuksessa ei ole urheilua koskevia rajoituksia.

Yksilöllinen vapaa-ajan vakuutus

Yksilöllisellä vapaa-ajan tapaturmavakuutuksella voidaan vakuuttaa henkilö, joka on vakuutettu myös lakisääteisellä tapaturmavakuutuksella tai vapaaehtoisella työajan tapaturmavakuutuksella. Yksilöllinen vapaa-ajanvakuutus tehdään aina nimetylle henkilölle ja sovitulla vuosityöansiolla.

Yksilöllisessä vakuutuksessa on eräitä urheiluun liittyviä rajoituksia, jotka koskevat urheiluliiton tai –seuran järjestämiä kilpailuja ja harjoittelutilanteita. Lisäksi eräät vaarallisiksi katsotut lajit kuten karate, nyrkkeily ja laskettelu, on kokonaan rajattu korvauspiirin ulkopuolelle. Nämä urheilurajoitukset voidaan poistaa lisämaksusta.

Urheiluvakuutus

Urheiluvakuutus on tarkoitettu ns. työpaikkaurheilutoiminnassa sattuvien tapaturmien varalle. Urheiluvakuutus otetaan koko henkilöstölle ryhmävakuutuksena. Vakuutukseen voivat kuulua vain työtapaturmavakuutuksella vakuutetut työntekijät.

Korvausta maksetaan tapaturmista, jotka sattuvat työnantajan tai henkilöstön kerhon järjestämissä urheilu- tai liikuntatilaisuuksissa. Vakuutus korvaa myös, jos tapaturma sattuu edustettaessa työnantajaa tai työpaikan kerhoa urheilukilpailuissa. Muita urheilutapaturmia ei urheiluvakuutuksesta korvata.


Katso myös: