Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Ajoneuvopalvelut

Tältä sivulta löydät verkossa hoidettavat yrityksen ajoneuvoihin liittyvät palvelut.

Liikennekäytöstäpoisto ja liikennekäyttöönotto

Liikennekäytöstäpoistolla tarkoitetaan ajoneuvon väliaikaista poistamista liikenteestä. Henkilöasiakas voi tehdä poistoilmoituksen Liikenne- ja viestintäviraston (Traficom) internetpalvelussa, katsastusasemalla tai Turvan palvelutoimistossa.

Sähköisen ilmoituksen voi tehdä ajoneuvon täysi-ikäinen omistaja tai haltija. Ilmoituksen tekemiseksi tarvitset auton rekisteritunnuksen sekä rekisteröintitodistuksen osassa II (ilmoitusosa) olevan tarkistenumeron. Palveluun tunnistautumista ja ilmoituksen maksamista varten tarvitaan voimassaolevat verkkopankkitunnukset.

Tieto liikennekäytöstä poistosta tai liikennekäyttöön otosta välittyy Traficomista vakuutusyhtiöön. Auton lliikennevakuutusmaksusta annetaan hyvitystä liikennekäytöstä poiston ajalta. Muiden ajoneuvojen liikennevakuutusmaksun saat katkeamaan irtisanomalla kirjallisesti liikennekäytöstä poistetun ajoneuvosi vakuutuksen. Auton kaskovakuutuksen osalta hyvitetään kolarointivakuutuksen osuus.

Voit ilmoittaa ajoneuvolle liikennekäytöstä poiston Trafin ajoneuvorekisteriin Turvan verkkopalvelussa, toimistollamme, Trafin verkkopalvelussa tai katsastusasemalla.

Liikennekäytöstä poisto on maksullinen rekisterimuutos. Liikennekäytöstä poistetulla ajoneuvolla ei saa ajaa. Tee uusi rekisteri-ilmoitus liikennekäyttöön otosta, ennen kuin käytät ajoneuvoa liikenteessä. Jos olet irtisanonut ajoneuvon liikennevakuutuksen, ota uusi vakuutus ennen liikennekäyttöön ottoa. Liikennekäyttöön otto on maksuton rekisteri-ilmoitus.
Lisätietoja liikennekäytöstä poistosta saat Trafin verkkosivuilta.

Ajoneuvon luovutuskirja

Ajoneuvon luovutuskirja kannattaa täyttää aina ajoneuvon myynnin yhteydessä. Sen avulla myyjä voi osoittaa omistajanvaihdoksen tapahtuneen, vaikka ostaja jättäisi rekisteri-ilmoituksen tekemättä. Luovutuskirjan löydät Traficomin sivulta.

Green card mukaan ulkomaanmatkalle

Liikennevakuutuksen voimassaolosta kertovan vihreän kortin hankkiminen kannattaa, jos automatka suuntautuu Pohjoismaiden ulkopuolisiin ETA-maihin. Vihreän kortin saat Turvasta maksutta ottamalla yhteyttä asiakaspalveluun tai lähettämällä viestin YritysMAPPI-verkkopalvelun kautta. Tarkista Liikennevakuutuskeskuksen sivuilta, missä vihreää korttia tarvitaan.


Katso myös:

Turvan verkkopalvelu yrityksille

Turvan verkkopalvelu yrityksille

Laskutus ja verkkomaksaminen

Laskutus ja verkkomaksaminen