Ajoneuvopalvelut

Autovakuutus

Tältä sivulta löydät verkossa hoidettavat yrityksen ajoneuvoihin liittyvät palvelut.

Liikennekäytöstäpoisto ja liikennekäyttöönotto

Liikennekäytöstäpoistolla tarkoitetaan ajoneuvon väliaikaista poistamista liikenteestä. Henkilöasiakas voi tehdä poistoilmoituksen Liikenteen turvallisuusviraston (TraFi) internetpalvelussa, katsastusasemalla tai Turvan palvelutoimistossa.

Sähköisen ilmoituksen voi tehdä ajoneuvon täysi-ikäinen omistaja tai haltija. Ilmoituksen tekemiseksi tarvitset auton rekisteritunnuksen sekä rekisteröintitodistuksen osassa II (ilmoitusosa) olevan tarkistenumeron. Palveluun tunnistautumista ja ilmoituksen maksamista varten tarvitaan voimassaolevat verkkopankkitunnukset.

Tieto liikennekäytöstä poistosta tai liikennekäyttöön otosta välittyy TraFista vakuutusyhtiöön, joka hyvittää liikennekäytöstä poistoajan vakuutusmaksusta.

Ajoneuvon luovutuskirja

Ajoneuvon luovutuskirja kannattaa täyttää aina ajoneuvon myynnin yhteydessä. Sen avulla myyjä voi osoittaa omistajanvaihdoksen tapahtuneen, vaikka ostaja jättäisi rekisteri-ilmoituksen tekemättä. Luovutuskirjan löydät Trafin sivulta.

Green card mukaan ulkomaanmatkalle

Liikennevakuutuksen voimassaolosta kertovan vihreän kortin hankkiminen kannattaa, jos automatka suuntautuu Pohjoismaiden ulkopuolisiin ETA-maihin. Vihreän kortin saat Turvasta maksutta ottamalla yhteyttä asiakaspalveluun tai lähettämällä viestin YritysMAPPI-verkkopalvelun kautta. Tarkista Liikennevakuutuskeskuksen sivuilta, missä vihreää korttia tarvitaan.


Katso myös:

Verkkopalvelu yrityksille
Turvan verkkopalvelu yrityksille

Turvan verkkopalvelu yrityksille

Vahinkoilmoitukset Turvan yritysasiakkaille
Vahinkoilmoitukset ja lomakkeet

Vahinkoilmoitukset ja lomakkeet yritysasiakkaille

Laskutus ja verkkomaksaminen

Laskutus ja verkkomaksaminen