<link rel="stylesheet" href="/cs/chat/stylesheets/turva-chat.css"/>
Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Potilasvakuutus

Potilasvakuutus on potilasvakuutuslain mukainen lakisääteinen vakuutus. Se korvaa terveyden- ja sairaanhoidon yhteydessä potilaalle aiheutuneita vahinkoja.

Potilasvakuutuslain mukainen lakisääteinen vakuutus

Korvaa potilaalle terveyden- tai sairaanhuollossa aiheutuneita henkilövahinkoja

Turvasta saat oman yhteyshenkilön, joka hoitaa vakuutuksesi

Mitä potilasvakuutuksesta korvataan?

Korvaa

Hoitovahinkona korvataan potilaan tutkimuksesta, hoidosta tai muusta vastaavasta käsittelystä tai sellaisen laiminlyönnistä aiheutunut henkilövahinko.

Sisältyy vakuutukseen

Infektiovahinkona korvataan joitain tulehduksia, jotka ovat saaneet alkunsa tutkimuksen, hoidon tai muun vastaavan käsittelyn yhteydessä. Korvattavuus ratkaistaan tapauskohtaisesti.

Sisältyy vakuutukseen

Tapaturmavahinkona korvataan tutkimuksen tai hoidon aikana aiheutuneita äkillisiä, odottamattomia ja ulkoisia henkilövahinkoja.

Sisältyy vakuutukseen

Laitevahinkona korvataan sellaisia potilaalle aiheutuneita vahinkoja, jotka ovat johtuneet tutkimuksessa tai hoidossa käytetyn sairaanhoitolaitteen tai välineen viasta.

Sisältyy vakuutukseen

Implanttivahinkona voidaan korvata henkilövahinko, jonka on aiheuttanut potilaaseen asennettu turvallisuudeltaan puutteellinen laite. Laitteen tulee olla asennettu 1.1.2021 tai sen jälkeen, jotta sen aiheuttama vahinko voidaan korvata.

Sisältyy vakuutukseen

Äkillinen hoitohuoneiston tai -laitteiston aiheuttama vahinko korvataan potilasvahinkona.

Sisältyy vakuutukseen

Jos reseptilääke on toimitettu lääkejakelua koskevien säännösten vastaisesti ja tästä aiheutuu henkilövahinko, vahinko on korvattavissa potilasvakuutuksesta.

Sisältyy vakuutukseen

Kohtuuttomana vahinkona korvataan vahinko, joka on aiheutunut asianmukaisen tutkimuksen, hoidon tai muun vastaavan käsittelyn aikana, ja joka on vakava ja merkittävästi poikkeava lähtötilanteesta. Korvattavuus ratkaistaan tapauskohtaisesti.

Sisältyy vakuutukseen

Potilasvakuutuksen avaintietoesite ja vakuutusehdot

Tutustu potilasvakuutuksen avaintietoesitteeseen ja vakuutusehtoihin huolella, sillä niistä löydät tarkempaa tietoa vakuutuksesta.

Potilasvakuutuksen avaintietoesite

Potilasvakuutuksen vakuutusehdot

Vai etsitkö näitä?

Muista vakuuttaa myös nämä