Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Turvan verkkopalvelu yrityksille

Turvan verkkopalvelu on maksuton kaikille Turvan yritysasiakkaille. Palvelun voivat ottaa käyttöön kaikki y-tunnukselliset yritykset. Palvelussa näkyvät yrityksen vakuutukset ja siellä voi hoitaa yrityksen vakuutus- ja korvausasioita.

Lisää uusi käyttäjä

Tällä sivulla kerromme, miten yrityksen pääkäyttäjä tai käyttöoikeushallitsija voi lisätä tai poistaa käyttäjiä sekä hallinnoida verkkopalvelun käyttäjätunnuksia.

Henkilötunnus vai syntymäaika?

Jos käyttäjällä on suomalainen henkilötunnus, valitse se. Valitse syntymäaika vain siinä tapauksessa, että henkilötunnusta ei ole.

Käyttäjätiedot

Anna puhelinnumero kansainvälisessä muodossa ja sähköpostiosoite.

  1. Matkapuhelinnumero. Kun annat matkapuhelinnumeron, käyttäjä voi pyytää PIN-koodin matkapuhelimeen. Anna numero kansainvälisessä muodossa esim. +358401234567. Matkapuhelinnumero ei ole pakollinen tieto, kirjautumiseen vaadittava PIN-koodi lähetetään tässä tapauksessa aina käyttäjän sähköpostiosoitteeseen.
  2. Sähköpostiosoite. Anna sähköpostiosoite huolelliseti, sillä se on myös käyttäjän käyttäjätunnus, jolla verkkopalveluun kirjaudutaan.
  3. "Lähetä käyttäjätunnus" on valittu uutta käyttäjää lisättäessä oletuksena. Kun tallennat tiedot, lähtee käyttäjän sähköpostiin viesti, jossa hän saa ohjeet käyttäjätunnuksen aktivoimisesta.

Tallennuksen jälkeen käyttäjätunnusten tilaksi muuttuu "Lähetetty", joten näet milloin tunnukset on toimitettu käyttäjälle. Kun käyttäjä aktivoi tunnukset, tulee tilaksi "Voimassa".

Anna jo olemassaolevalle käyttäjälle käyttäjätunnus

  1. Tarkista, että käyttäjän tiedot ovat ajan tasalla.
  2. Lisää matkapuhelinnumero, jollei tätä jo ole. Anna numero kansainvälisessä muodossa, esim. +358401234567.
  3. Lisää ruksi "Lähetä käyttäjätunnus" -laatikkoon ja tallenna tiedot. Käyttäjä saa tämän jälkeen sähköpostiinsa viestin, jossa on ohjeet käyttäjätunnuksen aktivoimisesta.

Tallennuksen jälkeen käyttäjätunnusten tilaksi muuttuu "Lähetetty", joten näet milloin tunnukset on toimitettu käyttäjälle. Kun käyttäjä aktivoi tunnukset, tulee tilaksi "Voimassa".

Salasana unohtunut tai käyttäjätunnukset lukossa?

Jos käyttäjä on esimerkiksi unohtanut salasanansa, voit lähettää hänelle käyttäjätunnukset uudelleen yllä kuvatulla tavalla. Käyttäjä aktivoi tunnuksen uudelleen ja voi taas kirjautua palveluun.

Salasana

Salasanan pitää olla vähintään 8 merkkiä kirjaimia sekä numeroita.

PIN-koodi

PIN-koodi lähetetään siihen sähköpostiin tai matkapuhelimeen, joka käyttäjälle on tallennettu käyttäjähallintaan. Jos puhelinnumeroa ei ole annettu (kansainvälisessä muodossa), PIN-koodi lähetetään aina sähköpostiin. Jos tiedot eivät ole ajan tasalla, pääkäyttäjä tai käyttöoikeushallitsija voi lisätä tai vaihtaa puhelinnumeron käyttäjähallintaan.

Käyttäjätietojen muuttuminen

Jos käyttäjän nimi tai sähköpostiosoite muuttuvat, käyttäjätunnus on lähetettävä uudelleen.