Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Ajoneuvopalvelut

Tältä sivulta löydät verkossa hoidettavat yrityksen ajoneuvoihin liittyvät palvelut.

Liikennekäytöstäpoisto ja liikennekäyttöönotto

Liikennekäytöstä poistolla tarkoitetaan ajoneuvon väliaikaista poistamista liikenteestä. Henkilöasiakas voi tehdä poistoilmoituksen Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin verkkopalvelussa , katsastusasemalla tai Turvan palvelutoimistossa.

Sähköisen ilmoituksen voi tehdä ajoneuvon täysi-ikäinen omistaja tai haltija. Palveluun tunnistautumista ja ilmoituksen maksamista varten tarvitaan voimassaolevat verkkopankkitunnukset.

Tieto liikennekäytöstä poistosta tai liikennekäyttöön otosta välittyy Traficomista vakuutusyhtiöön. Auton liikennevakuutusmaksusta annetaan hyvitystä liikennekäytöstä poiston ajalta. Muiden ajoneuvojen liikennevakuutusmaksun saat katkeamaan irtisanomalla kirjallisesti liikennekäytöstä poistetun ajoneuvosi vakuutuksen. Auton kaskovakuutuksen osalta hyvitetään kolarointivakuutuksen osuus.

Liikennekäytöstä poisto on maksullinen rekisterimuutos. Liikennekäytöstä poistetulla ajoneuvolla ei saa ajaa. Tee uusi rekisteri-ilmoitus liikennekäyttöön otosta, ennen kuin käytät ajoneuvoa liikenteessä. Jos olet irtisanonut ajoneuvon liikennevakuutuksen, ota uusi vakuutus ennen liikennekäyttöön ottoa. Liikennekäyttöön otto on maksuton rekisteri-ilmoitus. Lisätietoja liikennekäytöstä poistosta saat Trafin verkkosivuilta.

Ajoneuvon luovutusilmoitus

Ajoneuvon luovutusilmoitus kannattaa tehdä aina ajoneuvon myynnin yhteydessä. Sen avulla myyjä voi osoittaa omistajanvaihdoksen tapahtuneen, vaikka ostaja jättäisi rekisteri-ilmoituksen tekemättä. Luovutusilmoituksen voit tehdä Traficomin verkkopalvelussa.

Green card mukaan ulkomaanmatkalle

Liikennevakuutuksen voimassaolosta kertovan vihreän kortin hankkiminen kannattaa, jos automatka suuntautuu Pohjoismaiden ulkopuolisiin ETA-maihin. Vihreän kortin saat Turvasta maksutta ottamalla yhteyttä asiakaspalveluun tai lähettämällä viestin verkkopalvelun kautta. Tarkista Liikennevakuutuskeskuksen sivuilta, missä vihreää korttia tarvitaan.

Yrityksen ajoneuvovakuutukset

Yrityksen ajoneuvolla tulee olla vähintään lakisääteinen liikennevakuutus . Ajoneuvon voi turvata myös sille sattuneiden vahinkojen varalta vapaaehtoisella kaskovakuutuksella .

Tutustu muihin palveluihin

Yritysasiakkaan verkkopalvelu

Turvan maksuttomassa verkkopalvelussa näet yrityksen vakuutukset ja voit hoitaa niihin liittyviä asioita.

Laskutus ja verkko­maksaminen

Tarjoamme Turvan yritysasiakkaille mahdollisuuden vastaanottaa laskut Turvasta sähköisesti.

Haluatko ilmoittaa vahingosta?

Katso ohjeet vahingon ilmoittamiseen ja korvauksen hakemiseen.