Omaisuus vaurioitui palossa

Palovakuutuksesta korvataan vakuutetun omaisuuden vaurioituminen tulipalossa. Valitsemastasi vakuutusturvasta riippuen tulipalon lisäksi voidaan myös korvata äkillisesti nousseesta noesta tai savusta, räjähdyksestä sekä savunpoisto- tai sammutuslaitteiston laukeamisesta aiheutuneita vahinkoja.

Vakuutettuna voi olla yrityksen toimitilat tai omistamat kiinteistöt. Myös yrityksen koneet ja laitteet, vaihto-omaisuus tai muu irtain omaisuus voi olla vakuutettuna.

Tutustu tarkemmin vakuutusturvaan ja ehtoihin vakuutussivuilla.

  • Jos esinevahingon takia myös yrityksen toiminta hankaloituu tai keskeytyy ja yritys on vakuuttanut toimintansa keskeytysvakuutuksella, katso ohjeet vahinkoilmoituksen tekemiseen.
  • Jos yritys on aiheuttanut palovahingon toisen omaisuudelle, katso ohjeet vahinkoilmoituksen tekemiseen.

Toimi näin

  1. Pyri estämään lisävahingot. Vaikka saisit tulen sammumaan, soita pelastuslaitokselle, joka voi huolehtia tarvittavista jatkotoimista.
  2. Ilmoita vahingosta Turvan verkkopalvelussa tai soita korvauspalveluumme p. 01019 5108. Verkkopalvelu on auki joka päivä klo 7-23. Kun olet tehnyt ilmoituksen, olemme sinuun mahdollisimman pian yhteydessä. Saat meiltä tarkemmat ja tapaukseen yksilöidyt ohjeet.

    Kirjaudu sisään
  3. Turvalle on annettava mahdollisuus tarkastaa vahingoittunut vakuutettu omaisuus ennen sen korjaamista tai hävittämistä. Turva osallistuu vahingon syyn selvittämiseen ja antaa perustellun korvauspäätöksen tarpeellisten tutkimusten jälkeen.
  4. Korvauskäsittelyä varten tulee hankkia pelastuslaitoksen onnettomuusseloste sekä poliisin tutkintapöytäkirja.