Omaisuus rikkoutui

Rikkovakuutuksesta korvataan vakuutetun omaisuuden rikkoutuminen äkillisestä ja ennalta-arvaamattomasta sisäisestä tai ulkoisesta syystä.

Vakuutettuna voi olla yrityksen toimitilojen tai omistamien kiinteistöjen talotekniikka tai muut kiinteistön käyttöä palvelevat järjestelmät. Myös yrityksen koneet ja laitteet voivat olla vakuutettuna rikkoutumisen varalta.

Tutustu tarkemmin vakuutusturvaan ja ehtoihin vakuutussivuilla.

  • Jos esinevahingon takia myös yrityksen toiminta hankaloituu tai keskeytyy ja yritys on vakuuttanut toimintansa keskeytysvakuutuksella, katso ohjeet vahinkoilmoituksen tekemiseen.
  • Jos yritys on aiheuttanut toisen omaisuuden rikkoutumisen, katso ohjeet vastuuvahinkoilmoituksen tekemiseen.

Toimi näin

  1. Pyri estämään lisävahingot. Jos laite tai järjestelmä korjataan välittömästi, valmistaudu toimittamaan selvityksen rikkoutumisen syystä sekä korjaustoimenpiteistä.
  2. Ilmoita vahingosta Turvan verkkopalvelussa tai soita korvauspalveluumme p. 01019 5108. Verkkopalvelu on auki joka päivä klo 7-23. Kun olet tehnyt ilmoituksen, olemme sinuun mahdollisimman pian yhteydessä. Saat meiltä tarkemmat ja tapaukseen yksilöidyt ohjeet.

    Kirjaudu sisään
  3. Turvalle on annettava mahdollisuus tarkastaa vahingoittunut vakuutettu omaisuus ennen sen korjaamista tai hävittämistä. Turva osallistuu vahingon syyn selvittämiseen ja antaa perustellun korvauspäätöksen tarpeellisten tutkimusten jälkeen.
  4. Turvaan tulee toimittaa selvitys rikkoutuneen omaisuuden hankintavuodesta- ja hinnasta. Mikäli omaisuus on korjattavissa, tulee toimittaa korjausarvio.