Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Yrittäjä ei jää yksin

Markkinointialan yrittäjä Kiia Riuttula uskalsi hypätä unelmaansa kohti: ”Yksinyrittäjän ei tarvitse jäädä yksin”

Unelmista totta

Kiia Riuttula on 25-vuotias vantaalainen yrittäjä, jonka unelmasta syntyi markkinointialan yritys Viral Media . Asiakkaita on löytynyt mukavasti ja Kiia on löytänyt rinnalleen myös kaksi yhtiökumppania, joiden osaamiset täydentävät toisiaan. Asiakkaiden auttaminen ja erinomaisen, henkilökohtaisen palvelun tarjoaminen inspiroivat nuorta yrittäjää.

- Meidän toiminta perustuu luottamukseen ja avoimuuteen. Viral Media myy palveluita, joissa asiakas tietää, mistä maksaa ja millaisia tuloksia voi odottaa, Riuttula arvioi tuoreen yrityksen vahvuuksia.

Yrittäjyyshaaveensa toteuttanut nainen pursuaa ideoita, innostusta ja rohkaisevia sanoja kanssaihmisille tarttua unelmiinsa. Paljon on tapahtunut lyhyessä ajassa.

Viime syksynä koko elämä kuitenkin näytti vielä hyvin erilaiselta ja tulevaisuus epävarmalta. Vuonna 2015 todettu, hyvänlaatuiseksi ja vaarattomaksi arvioitu aivokasvain alkoi yllättäen kasvamaan odottamattomalla vauhdilla. Tilanne vaati leikkausta.

- Kasvain uhkasi näkökykyäni ja olisi voinut aiheuttaa monia muita neurologisia ongelmia, joten leikkaus oli välttämätön. Marraskuussa tehty leikkaus vaikutti ensin sujuneen hyvin, mutta kotiin päästyäni viikon kuluttua tilanne muuttui nopeasti huolestuttavaksi, hän kertaa.

Voimakas ja odottamaton oireilu paljasti leikkauksen epäonnistuneen. Arki jatkui sairaalassa tarkkailussa ja tutkimuksissa. Vastoinkäymisten listaa pidensi aivokalvontulehdus, joka vei Kiian jaksamisensa äärirajoille. Toisen kerran hänet leikattiin joulukuun alussa 2020.

- Kun ei koskaan ole ollut sairaalassa tai pahemmin sairaana, jaksaminen oli todella rankasti koetuksella. Toisen leikkauksen jälkeen paraneminen kuitenkin alkoi melko hyvin ja muutaman kuukauden jälkeen olin fyysisesti jo ihan kunnossa, Kiia kertaa huojentuneena.

Tapahtumasarjan jättämät psyykkiset jäljet ovat kuitenkin edelleen läsnä ja niiden työstämisessä läheisten tuki ja kannustus on ollut tärkeää. Elämänsä raskaimman koettelemuksen kohtaaminen ja elämän rajallisuuden äärelle pysähtyminen muuttivat monella tapaa Kiian maailmankuvaa.

- Mä oon aina ollut optimistinen ja positiivinen, mutta siellä sairaalassa, kun jouduin hyväksymään sen, että en välttämättä tästä selviä, tajusin todella, että meillä jokaisella on vain yksi elämä. Kysyin itseltäni, olenko todella tehnyt niitä asioita, joita haluan tehdä. Yrittäjyys on aina ollut sellainen asia, jota olen mielessäni pallotellut, mutta en ole uskaltanut ottaa loikkaa. Tuolla hetkellä päätin uskaltaa, hän muistelee käänteentekevää hetkeä. Päätös yrittäjäksi lähtemisestä oli syntynyt.

”Hyvällä vakuutusyhtiöllä on valtava merkitys”

Ennen kuin hän oli ehtinyt edes perustaa yritystään, somen aktiivisena käyttäjänä Kiia teki LinkedIniin julkaisun, jossa kertoi tulevan yrityksensä nimen ja pyysi verkostoltaan apua yrityksen aloittamiseen. Lyhyessä ajassa hän sai yli 500 kontaktipyyntöä ja valtaisan määrän yksityisviestejä. Tuen ja avuntarjousten määrä oli pysäyttävä.

- Paljon näkee sitä ajatusta, että kaikki pitäisi uutena yrittäjänä hoitaa yksin. Yksinyrittäjän ei missään tapauksessa tarvitse jäädä yksin, vaan verkostoituminen ja avun pyytäminen on älyttömän tärkeää, Kiia painottaa.

Yksi avuntarjoajista oli Turvan Nina Penttilä , joka tarjosi asiantuntemustaan yritysvakuuttamisen parissa Kiian avuksi.

- Ninni ei yrittänyt edes myydä mitään, vaan tarjosi apua kuin ystävä ystävälle, että ”mulla on kokemusta näistä, anna mä autan sua”. Tiedän, että olen kirjaimellisesti Turvassa ja sekä omat että yrityksen vakuutusasiat kunnossa.

Oma, helposti tavoitettavissa oleva yhteyshenkilö on vapauttanut Kiian aikaa ydinosaamisensa mukaiseen tekemiseen: asiakkaiden kanssa innovoimiseen ja sisältöjen tuottamiseen. Kaikkien ei tarvitse olla vakuuttamisen tai vaikka kirjanpidon asiantuntijoita, kunhan vierellä on oikea kumppani.

- Yrittäjäksi lähtiessäni päätin, että hankin luottokumppanit kirjanpitoon ja vakuutusasioihin ihan oman stressini vähentämiseksi ja tähän päätökseen olen ollut erittäin tyytyväinen. Hyvällä vakuutusyhtiöllä ja hyvällä kirjanpitäjällä on valtava merkitys siihen, miten voi keskittyä omaan tekemiseen.

Oman toiminnan ja elämän tärkeiden osa-alueiden vakuuttaminen ei sittenkään ollut niin kallista, monimutkaista tai perehtymistä vaativaa kuin hän oli etukäteen pelännyt. Nina Penttilä ja muut yritysvakuuttamisen asiantuntijat tietävät hyvin, millaisia haasteita ja vakuutustarpeita tuoreella yrittäjällä on. Tämä mahdollistaa sen, että asiakas pääsee helpolla ja voi keskittyä olennaiseen. Palvelua saa aina nopeasti ja henkilöltä, joka tuntee asiakkaansa ja tämän menestyksen tärkeimmät edellytykset.

- Eivät vakuutukset ole mikään vahvin alani, eikä minua ihan hirveästi kiinnostakaan perehtyä niihin. Olen löytänyt ihmisen, joka pystyy myös ennakoimaan ammattimaisesti tarpeitani, kuten Ninni on alusta asti tehnyt ja luotan, että hommat hoituvat jatkossakin yhtä hyvin, Kiia kiittelee vakuutuskumppaninsa toimintaa.

Viiden vuoden päästä Kiia näkee itsensä auttamassa yrittäjiä, jotka ovat aloittamassa taivaltaan yritysmaailmassa. Hän haluaa laittaa hyvän kiertämään, koska on itse saanut niin paljon tukea ja apua.

- Ne ihmiset, jotka uskoivat ja uskovat minuun ovat se syy, minkä takia joka aamu jaksaa herätä. Kyllä se paljon vaikuttaa, että on ympärillä ihmisiä, jotka haluavat nähdä minun onnistuvan ja menestyvän, ja siksi haluan itsekin tukea ihmisiä, jotka uskovat omiin unelmiinsa.

Yritysasiakkaana saat meiltä yhteyshenkilön, joka hoitaa kätevästi kaikki vakuutukset sekä yrityksellesi että sinulle ja perheellesi. Etsi lähin yhteyshenkilösi ja ota yhteyttä .

Lue lisää yrityksen vakuuttamisesta

Yrittäjäasiakkaan edut

Kun yrityksesi on vakuutettu Turvassa, saat alennusta myös henkilökohtaisista vakuutuksistasi.

Yrittäjän pakolliset ja vapaaehtoiset vakuutukset

Yritystoimintaan tarvittavat vakuutukset riippuvat paljon siitä, mikä on yrityksesi toimiala.

Yritysasiakkaan verkkopalvelu

Turvan maksuttomassa verkkopalvelussa näet yrityksen vakuutukset ja voit hoitaa niihin liittyviä asioita.