Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Kiinteistövakuutukset

 1. Turvan kiinteistövakuutukset on tarkoitettu asunto-osakeyhtiöille ja sellaisille kiinteistöosakeyhtiöille, joissa ei harjoiteta liiketoimintaa.
 2. Voit valita kiinteistön täysarvovakuutuksen, jolloin kiinteistö on vakuutettu tilavuuden perusteella täydestä arvostaan tai kiinteistövakuutuksen, jossa vakuutusmäärä perustuu jälleenhankinta-arvoon.
 3. Kiinteistövakuutuksilla vakuutetaan rakennus ja rakennukseen kiinteästi asennetut rakenteet, kalusteet ja pinnoitteet.
 4. Turvan kiinteistövakuutukset kattavat myös yrityksen kiinteistölle ominaiset vastuu-, oikeusturva- ja keskeytysriskit.

Kiinteistövakuutus turvaa asuinrakennuksen

Kiinteistöjen vakuutustuotteita ovat Kiinteistön täysarvovakuutus ja Kiinteistövakuutus. Nämä tuotteet on tarkoitettu asunto-osakeyhtiöille ja sellaisille kiinteistöosakeyhtiöille, joissa ei harjoiteta liiketoimintaa.

 • Kiinteistön täysarvovakuutuksessa omaisuus on vakuutettu aina sen täydestä arvosta, ilman ennakkoon tehtyä jälleenhankinta-arvon määrittämistä.
 • Kiinteistövakuutuksessa puolestaan on jälleenhankinta-arvoon perustuva etukäteen määritelty vakuutusmäärä. Yritysten omistamat liike- ja teollisuuskiinteistöt vakuutetaan yritysvakuutuksella.

Kiinteistövakuutuksella vakuutetaan asuinrakennuksia ja niiden käyttöön liittyviä, enintään 12m2:n suuruisia rakennuksia, kuten autokatoksia ja varastorakennuksia. Kiinteistövakuutusten kohteena ovat rakennusten lisäksi talotekniikka rakennuksessa ja tontilla sekä kiinteistön hoidossa käytettävät tavanomaiset työkalut ja työkoneet (max. 5kW).

Mitä kiinteistövakuutus sisältää?

Turvan kiinteistövakuutukset ovat selkeitä vakuutuskokonaisuuksia, jotka kattavat kiinteistölle ominaiset omaisuus-, keskeytys-, vastuu- ja oikeusturvariskit. Kiinteistövakuutus sisältää seuravaat turvat:

 • esinevakuutus, joka turvaa rakenteet, kalusteet ja pinnoitteet, lämmitys-, sähkö- ja vesihuoltokoneet ja -laitteet, sähköjohtimet ja -mittarit ja sähköpääkeskukset sekä putkistot.
 • kiinteistön vastuuvakuutus
 • kiinteistön oikeusturvavakuutus
 • yhtiöjohdon vastuuvakuutus. Vakuutettuina ovat vakuutuksenottajan laillisesti valitut hallituksen jäsenet, varajäsenet, toimitusjohtaja ja isännöitsijä sekä tämän varamies.

Vakuutusturvaa voidaan tarvittaessa laajentaa kattamaan myös esimerkiksi vuokratulojen keskeytymistä.

Ota yhteyttä asiantuntijaamme, niin saat lisätietoa vakuutusten sisällöstä ja itsellesi parhaasta vakuutusratkaisusta.

Pyydä tarjous

Millaisia vahinkoja kiinteistövakuutus korvaa?

Kiinteistövakuutuksesta korvattavia vahinkoja ovat esimerkiksi:

 • palon, räjähdyksen, noen, myrskyn, raesateen sekä poikkeuksellisten tulvien aiheuttamia vahinkoja.
 • rakennuksen lämmitystä, ilmanvaihtoa tai vesihuoltoa palvelevista kiinteästi asennetuista putkistoista aiheutuneita vuotovahinkoja sekä murtovahinkoja.
 • kiinteistön toiminnassa tai omistamisessa toiselle aiheutettuja henkilö- ja esinevahinkoja, joista vakuutettu on Suomen lain mukaan korvausvastuussa.
 • kiinteistön hallinnossa vakuutuksenottajalle, osakkeenomistajalle tai muulle henkilölle aiheutuneita varallisuusvahinkoja, joista vakuutettu on osakeyhtiölain tai asunto-osakeyhtiölain perusteella korvausvastuussa.
 • asianajo- ja oikeudenkäyntikuluja, jotka ovat aiheutuneet lakimiesavun käyttämisestä riita-, rikos tai hakemusasiassa.

Avaintietoesitteestä näet helposti ja nopeasti, mitä yrityksen kiinteistöjen vakuutus pitää sisällään:The embedded asset has been deleted:
Asset Type: LTContent_C
Asset Id: 1509554462597
PAGENAME: Turva/LTContent_C/LTDocumentEmbedDetail