Liikennevakuutus

Liikennevakuutus korvaa henkilövahinkoja sekä syyttömän osapuolen omaisuusvahinkoja.

Liikennevakuutus on pakollinen kaikille liikenteessä käytettäville moottoriajoneuvoille. Se on tärkein turva autosi matkustajille ja myös muille tiellä kulkijoille. Liikennevakuutus korvaa syyttömän osapuolen henkilö- ja omaisuusvahinkoja sekä vahinkoon syyllisen ajoneuvon kuljettajan ja matkustajien henkilövahinkoja.

Turvassa vakuutat yrityksen ajoneuvot helposti ja joustavasti. Ota yhteyttä saadaksesi lisätietoa vakuutusten sisällöstä ja itsellesi parhaasta vakuutusratkaisusta.

Lyhyesti

  • Liikennevakuuttamisvelvollisuus koskee ajoneuvon omistajaa ja haltijaa ja se perustuu liikennevakuutuslakiin ja -asetukseen. Liikennevakuutus tulee ottaa 7 päivän kuluessa ajoneuvon omistajanvaihdoksesta.
  • Ajoneuvon rekisteröinti edellyttää voimassaolevaa liikennevakuutusta.
  • Liikennevakuutus on voimassa kaikissa ETA-maissa.
  • ETA-alueen ulkopuolisissa vihreän kortin sopimusmaissa liikennevakuutus on voimassa vastuuvakuutuksena ns. vihreän kortin perusteella. Näissä maissa korvaus määräytyy vahingon sattumismaan lainsäädännön mukaan.

Vakuutustuotteisiin liittyvää lisätietoa

Liikennekäytöstä poisto

Auton liikennevakuutusmaksusta annetaan hyvitystä liikennekäytöstä poiston ajalta. Muiden ajoneuvojen liikennevakuutusmaksun saat katkeamaan irtisanomalla kirjallisesti liikennekäytöstä poistetun ajoneuvosi vakuutuksen. Autojen kaskovakuutuksen osalta hyvitetään kolarointivakuutuksen osuus.

Voit ilmoittaa ajoneuvolle liikennekäytöstä poiston Traficomin ajoneuvorekisteriin Turvan verkkopalvelussa, toimistollamme, Traficomin verkkopalvelussa tai katsastusasemalla.

Liikennekäytöstä poisto on maksullinen rekisterimuutos. Liikennekäytöstä poistetulla ajoneuvolla ei saa ajaa. Tee uusi rekisteri-ilmoitus liikennekäyttöön otosta, ennen kuin käytät ajoneuvoa liikenteessä. Jos olet irtisanonut ajoneuvon liikennevakuutuksen, ota uusi vakuutus ennen liikennekäyttöön ottoa. Liikennekäyttöön otto on maksuton rekisteri-ilmoitus.
Lisätietoja liikennekäytöstä poistosta saat Traficomin verkkosivuilta.

Vihreä kortti eli Green Card

Green Card on todistus liikennevakuutuksen voimassaolosta vihreän kortin sopimusalueella. Vihreän kortin voit tilata maksutta Turvan verkkopalvelusta.

Jos matkaat vihreän kortin sopimusmaiden ulkopuolelle, rajalta on hankittava erillinen rajavakuutus.

Vakuutusmaksu

Vakuutusmaksu määräytyy mm. ajoneuvon merkin ja mallin, teknisten ominaisuuksien ja käyttötarkoituksen sekä käyttökunnan mukaan.


Katso myös:

Kaskovakuutus korvaa omalle ajoneuvolle sattuneita vahinkoja.
Kaskovakuutus

Kaskovakuutus on ainoa vakuutus, joka korvaa omalle ajoneuvolle sattuneita vahinkoja.

Turvaa yrityksesi kiinteistöt, koneet ja laitteet.
Omaisuusvakuutukset

Turvaa yrityksesi kiinteistöt, koneet ja laitteet.

Turvaa yrityksesi erilaiset vastuut ja turvaa toiminnan jatkuvuutta.
Toiminnan vakuutukset

Turvaa yrityksesi toiminnan jatkuvuus.