Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Liikennevakuutus yritysten ajoneuvoille

 1. Liikennevakuutus on tärkein turva yrityksesi auton matkustajille ja myös muille tiellä kulkijoille.
 2. Liikennevakuutus korvaa syyttömän osapuolen henkilö- ja omaisuusvahinkoja sekä vahinkoon syyllisen ajoneuvon kuljettajan ja matkustajien henkilövahinkoja.
 3. Turvassa vakuutat yrityksen ajoneuvot helposti ja joustavasti. Ota yhteyttä saadaksesi lisätietoa vakuutusten sisällöstä ja itsellesi parhaasta vakuutusratkaisusta.

Liikennevakuutus on lakisääteinen eli pakollinen kaikille yrityksen ajoneuvoille

 • Liikennevakuutus on pakollinen kaikille yrityksen liikenteessä käytettäville ajoneuvoille. Liikennevakuutus tulee ottaa 7 päivän kuluessa ajoneuvon omistajanvaihdoksesta.
 • Ajoneuvon rekisteröinti edellyttää voimassaolevaa liikennevakuutusta.
 • Liikennevakuutus on voimassa kaikissa ETA-maissa.
 • ETA-alueen ulkopuolisissa vihreän kortin sopimusmaissa liikennevakuutus on voimassa vastuuvakuutuksena ns. vihreän kortin perusteella. Näissä maissa korvaus määräytyy vahingon sattumismaan lainsäädännön mukaan.

Pyydä tarjous

Mitä yrityksen liikennevakuutus korvaa?

Liikennevakuutus korvaa ajoneuvon liikenteeseen käyttämisestä aiheutuneet

 • henkilövahingot
 • syyttömän osapuolen ajoneuvo- ja muut omaisuusvahingot.

Mitä liikennevakuutus ei korvaa?

 • Omalle ajoneuvolle aiheutuneita vahinkoja
 • Muulle omalle omaisuudelle tai omassa hallinnassa olevalle omaisuudelle aiheutuneita vahinkoja
 • Vahinkoa ei korvata, kun se on aiheutunut kuormauksen, kuorman purkamisen tai muun työsuorituksen aikana tämän työn kohteena olevalle omaisuudelle tai toimintaan osalliselle toiselle ajoneuvolle.

Pyydä tarjous


Autovakuutukseen liittyvää lisätietoa

Liikennekäytöstä poisto

Auton liikennevakuutusmaksusta annetaan hyvitystä liikennekäytöstä poiston ajalta. Muiden ajoneuvojen liikennevakuutusmaksun saat katkeamaan irtisanomalla kirjallisesti liikennekäytöstä poistetun ajoneuvosi vakuutuksen. Autojen kaskovakuutuksen osalta hyvitetään kolarointivakuutuksen osuus. Voit ilmoittaa ajoneuvolle liikennekäytöstä poiston Traficomin verkkopalvelussa.

Liikennekäytöstä poisto on maksullinen rekisterimuutos. Liikennekäytöstä poistetulla ajoneuvolla ei saa ajaa. Tee uusi rekisteri-ilmoitus liikennekäyttöön otosta, ennen kuin käytät ajoneuvoa liikenteessä. Jos olet irtisanonut ajoneuvon liikennevakuutuksen, ota uusi vakuutus ennen liikennekäyttöön ottoa. Liikennekäyttöön otto on maksuton rekisteri-ilmoitus.
Lisätietoja liikennekäytöstä poistosta saat Traficomin verkkosivuilta.

Autovakuutus ulkomailla

Turvan autovakuutus on pääsääntöisesti voimassa kaikkialla Euroopassa ja sen ulkopuolisissa vihreän kortin sopimusmaissa. Tarkista voimassaoloalueen poikkeukset kaskovakuutusehdoista tai ottamalla yhteyttä Turvaan. Yhteystietomme löydät tästä.

Yrityksen autovakuutuksen hinta

Yrityksen autovakuutuksen eli liikennevakuutuksen ja kaskon hinta muodostuu useista tekijöistä. Liikennevakuutuksen hintaan vaikuttavat auton tekniset tiedot, esimerkiksi teho ja ikä sekä käyttötarkoitus ja käyttökunta. Kaskovakuutuksen hintaan vaikuttavat esimerkiksi auton ominaisuudet sekä vakuutuksen laajuus.

Pyydä tarjous