Yritystoiminnan keskeytyminen

Vakuutettu liiketoiminta on keskeytynyt tai häiriintynyt korvattavan vahingon vuoksi.
Keskeytysvakuutus voi perustua jonkin yrityksen koneen, laitteen tai toimitilan esinevahinkoon (mm. rikko-, palo- tai vuotovahinko). Keskeytysvakuutuksen perusteena voi myös olla yrityksen henkilöstön työkyvyttömyys (mm. tapaturma tai kuolema).

Vakuutuksesta voidaan korvata vakuutetun liiketoiminnan tuloksen pienenemistä tai sen estämiseksi tehtäviä toimenpiteitä.

Tutustu tarkemmin vakuutusturvaan ja ehtoihin vakuutussivuilla.

  • Jos keskeytys aiheutuu Turvassa vakuutetun omaisuuden vahingosta, katso ohjeet omaisuusvahinkoilmoituksen tekemiseen. Valitse alasvetovalikosta sopiva omaisuusvahinko.
  • Jos keskeytys aiheutuu Turvassa vakuutetun henkilöstön työkyvyttömyydestä, katso ohjeet henkilövahinkoilmoituksen tekemiseen. Valitse alasvetovalikosta sopiva henkilövahinko.

Toimi näin

  1. Pyri estämään lisävahinkoja sekä esine-, että keskeytysvahingon osalta.
  2. Täytä keskeytysvahinkoilmoitus ja tallenna se omalle tietokoneelle. Lähetä se sähköpostin liitteenä osoitteeseen rakennusvahingot(ät)turva.fi. Voit myös soittaa korvauspalveluumme p. 01019 5108.

  3. Turvalle on annettava mahdollisuus tarkastaa vahingoittunut vakuutettu omaisuus ennen sen korjaamista tai hävittämistä. Turva osallistuu vahingon syyn selvittämiseen ja antaa perustellun korvauspäätöksen tarpeellisten tutkimusten jälkeen.
  4. Turvaan tulee toimittaa selvitys keskeytyksen pituudesta ja syystä (asiantuntijan lausunto esinevahingosta, lääkärin lausunto työkyvyttömyydestä), edeltävän tilikauden tuloslaskelma, laskelmat vahingon vaikutuksesta liikevaihtoon sekä muut tarvittavat selvitykset, joilla voidaan osoittaa toiminnan keskeytyksestä aiheutunut vahinko.