Matkatavarani rikkoutui tai varastettiin

Matkalla mukana olevalle omaisuudelle aiheutuneesta vahingosta voit saada korvausta yrityksen ottamasta matkatavaravakuutuksesta.

Tutustu tarkemmin vakuutusturvaan ja ehtoihin vakuutussivulta.

Vahingoittuneen esineen ikä vaikuttaa korvauksen määrään. Kun korvaus maksetaan uuden, lähinnä vastaavan esineen hinnan perusteella, korvauksesta vähennetään ikään perustuva ikävähennys ja yrityksen valitsema omavastuuosuus.

Voit saada korvauksen myös uutena tavarana käyttämämme hankintapalvelun kautta. Tällöin maksat ikävähennyksen ja omavastuuosuuden suoraan hankintapalvelulle ja me maksamme loppuosan. Jos haluat korvauksen tavarana, ilmoita siitä vahinkoilmoituksessa.

Toimi näin

  1. Jos matkatavara on kadonnut tai rikkoutunut lennon aikana, tee ilmoitus lentoyhtiölle ja pyydä kirjallinen kopio ilmoituksestasi. Hae ensisijaisesti korvausta lentoyhtiöltä.
  2. Ilmoita omaisuuden tarkka merkki ja malli, käyttöönottovuosi ja uuden vastaavan hinta.
  3. Jos kyseessä on varkausvahinko, tee rikosilmoitus paikalliselle poliisille ja säilytä poliisilta saamasi tutkintailmoitus.
  4. Ilmoita vahingosta Turvan verkkopalvelussa.

    Kirjaudu sisään

    Verkkopalvelu on auki joka päivä klo 7-23.
  5. Jos tarvitsemme lisätietoja tai tositteita, otamme sinuun yhteyttä. Säilytä alkuperäiset tositteet ja matkaliput itselläsi sen varalta.
  6. Älä hävitä rikkoutunutta esinettä, ennen kuin olet saanut korvauspäätöksen.