Kolari toisen ajoneuvon kanssa (liikennevahinko)

Liikennevakuutuksesta korvataan liikenteessä sattuneita henkilövahinkoja sekä syyttömän osapuolen ajoneuvo- tai omaisuusvahinkoja. Liikennevahingossa on osallisena siis muitakin kuin vakuutuksenottajan ajoneuvo, esimerkiksi toinen ajoneuvo, polkupyöräilijä, jalankulkija, ulkopuolisen omaisuutta, ajoneuvon kuljettaja tai sen matkustaja.

Jos liikennevahingossa syyllisyys on selvä, vahinkoilmoituksen tekee syyllinen osapuoli omaan liikennevakuutusyhtiöönsä. Mikäli syyllisyys on epäselvä, niin molemmat osapuolet tekevät vahinkoilmoituksen omaan yhtiöönsä. Liikennevakuutusyhtiöt ratkaiset vahingon syyllisyyden tieliikennelain perusteella.

Jos yrityksen ajoneuvolla on liikennevakuutuksen lisäksi kaskovakuutus, voit hakea samalla ilmoituksella korvausta myös yrityksen oman ajoneuvon mahdollisista vaurioista.

Jos olet liikennevahingossa syytön osapuoli ja syyllisen ajoneuvon liikennevakuutus on Turvassa, voit vahinkoon osallisena myös ilmoittaa vahingosta. Tee siinä tapauksessa vahinkoilmoitus soittamalla korvauspalveluumme numeroon 01019 5108.


Toimi näin

  1. Ota muistiin liikennevahingon vastapuolen ja mahdollisten todistajien yhteystiedot sekä vastapuolen ajoneuvon rekisterinumero.
  2. Ilmoita liikennevahingosta tekemällä vahinkoilmoitus yrityksen verkkopalvelussa tai soita korvauspalveluumme numeroon 01019 5108.

    Kirjaudu sisään

    Kun olet tehnyt ilmoituksen, olemme sinuun ja kolarin vastapuoleen mahdollisimman pian yhteydessä. Saat meiltä tarkemmat ohjeet. Verkkopalvelu on käytettävissä joka päivä klo 7-23.
  3. Liikennevahingossa loukkaantuneiden henkilöiden tulee hakeutua tarvitsemaansa hoitoon. Annamme lisäohjeita tehtyäsi vahinkoilmoituksen.
  4. Ajoneuvojen vauriot tarkastetaan yleensä korjaamolla. Vahinkoilmoituksen tehtyäsi saat meiltä tiedot Turvan kumppanikorjaamoista.
  5. Jos ajoneuvo on ajokelvoton ja tarvitset hinausta, ota yhteyttä Turvan hätäpalveluun numeroon 01019 5111