Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen

Keskeytysvakuutus ja koronavirus

Keskeytysvakuutuksesta korvataan vakuutetun liiketoiminnan keskeytysvahinko, joka on seurausta vakuutusehtojen mukaan korvattavasta esinevahingosta, kuten esimerkiksi palo- tai vuotovahingosta. Keskeytysvakuutus ei näin ollen korvaa koronaviruksen mahdollisesti aiheuttamaa toiminnan keskeytymistä.

Epidemiavakuutus

Elintarvikkeita käsittelevä yritys voi laajentaa keskeytysturvaansa epidemiavakuutuksella. Epidemiavakuutus kattaa vahinkoja, jossa terveydensuojeluviranomainen määrää tartunta- tai eläintautilain perusteella vakuutuksenottajan toiminnan keskeyttämisestä vakuutuksenottajan vakuutuspaikassa. Vain siinä tapauksessa, että viranomainen antaa kirjallisen määräyksen vakuutuksenottajalle keskeyttää tai rajoittaa tämän omaa liiketoimintaa toimitilassa havaitun koronaviruksen takia, epidemiavakuutus korvaisi vahingon.

Epidemiavakuutus ei siten korvaa liiketoiminnan keskeytymistä, joka on seurausta yleisestä karanteenista tai liikkumiskiellosta tai poikkeustilan johdosta annetusta yleisestä määräyksestä keskeyttää liiketoiminta.

Tapaturmakeskeytysvakuutus

Tapaturmakeskeytysvakuutuksesta korvataan vakuutetun liiketoiminnan keskeytysvahinko, joka aiheutuu esimerkiksi vakuutukseen nimetyn henkilön tapaturmasta. Koronaviruksen aiheuttama sairauspoissaolo tai karanteeni ei ole tapaturmakeskeytysvakuutuksesta korvattava vahinkotapahtuma, eikä koronan seurauksena aiheutunutta keskeytystä lähtökohtaisesti korvata.

Lue myös Finanssiala ry:n uutinen 25.3.2020: Keskeytysvakuutus korvaa harvoin koronasulkemisia.

Lisämaksuaikaa yrityksesi vakuutuslaskuille

Ymmärrämme, että tilanne koettelee monia yrittäjiä todella vakavasti. Tarvittaessa saat nyt kolme kuukautta korotonta lisämaksuaikaa yrityksesi vakuutusten laskuihin. Lisätietoja ja lisämaksuajan sopiminen ennen laskun eräpäivää yrityspalvelustamme puh. 01019 5107, avoinna arkisin klo 8-17.