Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Suomalaisen liikennevakuutuksen voimassaolo Venäjällä päättyy

24.5.2023 - Tuoteuutiset

Suomalaisen liikennevakuutuksen voimassaolo Venäjällä ja Valko-Venäjällä päättyy 30.5.2023. Myös Turvan kaskovakuutusten voimassaolo näissä maissa päättyy. Venäjälle ja Valko-Venäjälle ajavan tulee ostaa vakuutus paikalliselta vakuutusyhtiöltä rajanylityksen yhteydessä.

Kesäkuun alussa kaikki vihreä kortti -sopimuksen nojalla Venäjällä ja Valko-Venäjällä voimassa olleet liikennevakuutukset raukeavat. Sen jälkeen suomalaisella liikennevakuutuksella ei voi enää matkustaa Venäjälle ja Valko-Venäjälle, eikä Turvan asiakkaiden kaskovakuutuskaan ole enää voimassa. Ulkoministeriö kehottaa myös välttämään kaikkea matkustamista Venäjälle ja Valko-Venäjälle.

Green Card, eli vihreä kortti
Vihreä kortti on kansainvälinen todistus voimassa olevasta liikennevakuutuksesta. Se helpottaa omalla autolla ulkomailla matkustavia, sillä järjestelmässä mukana olevaan maahan ei tarvitse ostaa erillistä, paikallista liikennevakuutusta. Vihreä kortti tulee esittää liikennevahingon yhteydessä sekä tarvittaessa rajaviranomaisille.

Liikennevakuuttamisen kansainväliset vihreä kortti -sopimukset Venäjän ja Valko-Venäjän kanssa päättyvät toukokuun lopussa. Aiemmin myönnetyt vihreät kortit ovat voimassa enintään 31.5.2023 saakka, ja uusia vihreitä kortteja ei 1.6. alkaen myönnetä.

Lue lisää liikennevakuutuksen päättymisestä Venäjällä ja Valko-Venäjällä Liikennevakuutuskeskuksen tiedotteesta (Suomalainen liikennevakuutus ei enää kesäkuusta alkaen käy Venäjällä, lvk.fi)

Katso myös: