Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen
26.5.2023

Mitä teen, jos myöhästyn matkaltani?

Huolellisestikin valmisteltu matkasuunnitelma saattaa pettää itsestä riippumattomista syistä. Lentokentälle matkalla olevaan linja-autoon saattaa iskeä moottorivika tai lento myöhästyy teknisistä syistä, eikä jatkoyhteyksiin enää ehditä. Miten tällöin tulee toimia, ja mitä vakuutus korvaa?

Nainen istuu säkkituolilla ja katsoo puhelinta

Matkalta myöhästyminen voi aiheuttaa ikäviä kuluja

Vakuutuksesta voidaan korvata ne ylimääräiset matka- ja majoituskulut, joita aiheutuu matkan jatkamisesta määränpäähän ja jotka olet itse maksanut. Esimerkiksi hotelliyö voidaan korvata, jos myöhästymisen jälkeen joudut odottamaan lentoa seuraavaan päivään. Korvausta voi saada myös pitkistä odotusajoista. Lue lisää Turvan matkavakuutuksista .

Myöhästymistä ei kuitenkaan korvata, jos matkaan ei ole olosuhteet huomioiden varattu riittävästi aikaa, tai myöhästymiselle ei ole selkeää syytä. Esimerkiksi mahdolliset ruuhkat ja lähtöselvityksiin kuluva aika kannattaakin aina huomioida aikataulua suunnitellessa. Riittävän väljällä aikataululla matkustaminen on myös mukavampaa ja stressittömämpää kuin minuuttiaikataululla kiirehtiminen.

Myöskään sairastumisesta johtuva myöhästyminen, esimerkiksi lääkärikäynti ennen lentoa, ei ole korvattava myöhästyminen. Tällöin kyse on sairauden vuoksi keskeytyneestä matkasta. Lue tästä mitä tehdä matkan keskeytyessä sairauden takia .

Tarvittaessa voit tehdä vahinkoilmoituksen täällä .