Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Turvakin on nyt Green Office

10.2.2022 - Turva mukana

Vakuutusyhtiö Turvan pääkonttorille on myönnetty Green Office-sertifikaatti, joka todentaa sen, että Turvan ilmastotyö on tavoitteellista ja koko työyhteisö on siihen sitoutunut. Pääkonttorin lisäksi koko henkilöstöä ympäri maan on innostettu toimivaan entistä ympäristöystävällisemmin niin konttorilla kuin kotonakin. Jatkossa pyrimmekin saamaan sertifikaatin myös aluetoimipaikoille.

Green Office on WWF:n ympäristöohjelma toimistoille ja yrityksille. Ohjelmassa organisaatiot tekevät ensin itsearvioinnin lähtötilanteestaan sekä laativat konkreettisen ja tavoitteellisen ympäristöohjelman WWF:n asiantuntijoiden ja materiaalien tuella. Kun ohjelma on hyväksytty ja toimenpiteisiin on ryhdytty, on organisaatiolla mahdollisuus saada Green Office-sertifikaatti. Sertifikaatti on osoitus siitä, että toiminta vastaa asetettuja tavoitteita ja koko työyhteisö on sitoutunut määrätietoiseen ilmastotyöhön.

Jo itsearviointivaiheessa huomattiin, miten monenlaisia asioita on otettava huomioon ja myös se, missä asioissa meillä menee jo ihan hyvin ja missä täytyy vielä parantaa. Oma huikean osaavalla ja innostuneella henkilökunnalla varustettu lounasruokalamme oli heti valttikorttimme sekä hiljattain tehty sähkösopimus, joka takaa että Tampereella sijaitsevissa kiinteistöissämme käytetään vain uusiutuvilla energiamuodoilla tuotettua sähköä.

Prosessin aikana monia pieniä parannuksia toimiston ja organisaation käytäntöihin tehtiin kuin huomaamatta, isoja ja pieniä jatkotoimenpideajatuksia kirjattiin työlistalle, ja vielä tarkastuksessa saatiin hyviä ideoita ympäristöystävällisyyden kehittämiseksi. Voisiko pääkonttorin katolle saada aurinkopaneelit? Onnistuisiko työasemien oletusasetusten muuttaminen paremmin energiaa säästäviksi? Miten parantaisimme hankintaohjeitamme ekologisempaan suuntaan? Työ on siis vasta alussa, mutta jo itse prosessi ja WWF:n työkalut saivat muutoksia aikaan ja innostuksen syttymään.

WWF Green Office

Katso myös: