Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Turvalta lahjoitus Tampereen yliopistolle

25.2.2021 - Turva vaikuttaa

Turva on tehnyt Tampereen yliopistolle 50 000 euron lahjoituksen. Erityisesti Turva haluaa tukea yliopistolla toimivaa vakuuttamisen ja riskienhallinnan opetusta ja tutkimusta sekä Työelämän tutkimuskeskusta.

Turvan lahjoituksen lisäksi yliopiston on mahdollista saada valtiolta vastinrahaa, jolloin lahjoitettu euro voi parhaimmillaan tarkoittaa yliopistolle 3,5 euroa.

– Haluamme Turvassa omalta osaltamme olla mukana kehittämässä ja rakentamassa Tampereen seutua ja koko yhteiskuntaa. Tampereen yliopisto on tutkimustyön ja yritysten muodostaman vireän ekosysteemimme kantava voima, Turvan toimitusjohtaja Ville Raunio toteaa.

– Turvan kotipaikka on Tampere, täällä meillä on vahvat juuret. Henkilöstömme lukumäärä on noin 340, tästä joukosta Tampereella toimii 200 työntekijää, Raunio lisää.

Kosketus työelämään vakuutusopinnoissa tärkeä

Turva työllistää tamperelaisia opiskelijoita harjoittelijoina, tuntityöläisinä ja kesätyöntekijöinä. Moni opiskelija tekee myös opinnäytetyönsä Turvan aihepiireistä ja aineistoista.

– Näkisin, että vakuutuksen ja riskienhallinnan opintosuunnan opiskelijoille harjoittelu vakuutusyhtiössä on tärkeä linkki käytännön työelämään. Harjoittelussa pääsee toden teolla soveltamaan yliopisto-opinnoissa kertynyttä tietoa ja opiskelijat saavat kuvan siitä, mitä käytännön työelämä vaatii, yliopisto-opettaja Jarna Pasanen miettii.

– Usein harjoittelu avaa myös opiskelijalle näkemyksiä omista tulevaisuuden suunnitelmista, mikä oikeasti kiinnostaa, mihin haluaa panostaa ja mikä tuntuu omalta jutulta, Jarna lisää.

Raunio tuo esille isot työelämää ja koko yhteiskuntaan muokkaavat megatrendit. Turvalle erityisen kiinnostavaksi ja merkitykselliseksi tieteenalaksi Raunio nostaa myös työelämäntutkimuksen.

– Olemme mukana ammattiliittojen kanssa kehittämässä suomalaista työelämää, myös alan tutkimuksen tukeminen on osa tätä kehittämistyötä.

Työelämän rakenteiden muuttuessa työn vaikutukset ihmisen elämään ja sosiaalisiin järjestelmiin voivat yllättääkin.

– Digitalisaatio, alueellinen kehitys ja väestön ikääntyminen ovat megatrendejä, jotka on otettava huomioon monella tasolla meidänkin toiminnassamme, summaa Raunio.

Kuva: Jonne Renvall

Katso myös: