Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Turva lahjoitti ruokakassikeräykseen 50 000 euroa

22.10.2020 - Turva mukana

Moro-lehti käynnisti yhdessä Tampereen ev.lut. seurakuntien kanssa ruokakassikeräyksen, johon vakuutusyhtiö Turva osallistuu 50 000 euron lahjoituksella. Varat käytetään joulunalusajan ruokakassien lahjoituksiin vähävaraisille.

– Tämä on meidän tapamme kantaa yhteiskuntavastuuta. Asun itse keskustassa ja usein työmatkalla konttorillemme Järvensivulle ihmettelin, mitä ihmiset kadulla jonottavat, selvittää toimitusjohtaja Ville Raunio.

Raunio on Helsingissä asuessaan tottunut ruokajonoihin, mutta oman kotikaupungin jonot pysäyttivät, koska täällä niihin ei ole totuttu.

– Olimme siis jo Turvassa pohtineet, miten voisimme auttaa tässä vaikeassa tilanteessa ja tämä keräys tuli kuin tilauksesta.

Turva toivoo, että sen lahjoitus näkyy ruokakasseissa erityisesti joulun alla.

Turva on aiemmin tukenut muun muassa vähävaraisia lapsiperheitä, luonnonsuojelua ja erilaisia koulutushankkeita. Toimitusjohtaja myöntää, että 50 000 euroa on iso summa myös Turvan näkökulmasta.

– Tilanne tulevana talvena saattaa olla monelle työttömyydestä ja lomautuksista kärsivälle perheelle ikävä. Ehkä tilanteen ainoa positiivinen asia on se, että kenties itsekkyys työnnetään nyt hieman taka-alalle ja empatia nousee esiin, Raunio toivoo.

– Jokainen yksityishenkilö ja myös yritys voi miettiä, miten auttaa koronapandemian seurauksista kärsiviä lähimmäisiä. Haluamme näyttää esimerkkiä, Raunio kiteyttää.

Lue lisää Aamulehden Moro-liitteestä 22.10.2020 (siirryt toiseen palveluun)

Katso myös: