Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Talviloma ja matkustajavakuutus

17.2.2020 - Tuoteuutiset

Talvilomakausi lähestyy ja monet suuntaavat kauan odotetulle matkalle. Reissun lähestyessä on hyvä muistaa muutama asia.

Matkustajavakuutuksesta voidaan korvata matkalla yllättäneen sairauden tai matkan aikana sattuneen tapaturman hoitokuluja.

Jo ennen matkalle lähtöä kannattaa tallentaa puhelimeen yhteistyökumppanimme SOS Internationalin puhelinnumero +358 1019 5111. Hätäpalvelun numero löytyy myös TaskuTurva-sovelluksesta sekä matkavakuutuskortista tai ammattiliiton jäsenkortista. Hätäpalvelu auttaa ulkomailla matkustavia suomeksi ympäri vuorokauden vuoden jokaisena päivänä.

Hätäpalvelusta osataan ohjata sopivaan hoitolaitokseen ja voidaan tehdä sinne maksusitoumus, jolloin hoitokuluja ei tarvitse maksaa itse. Hätäpalvelu auttaa myös mahdollisten uusien matkajärjestelyjen kanssa, mikäli sairaus tai tapaturmavamma niitä edellyttää.

Kotimaanmatkalla voit hakeutua hoitoon itse valitsemaasi hoitolaitokseen, esimerkiksi Pihlajalinnaan, Terveystaloon tai Mehiläiseen. Hoitokulut tulee maksaa ensin itse ja niistä voi hakea jälkikäteen korvausta Turvan verkkopalvelun kautta.

Mikäli sattuu niin ikävästi, että matka peruuntuu oman tai lähiomaisen sairastumisen tai tapaturman vuoksi, auttaa matkustajavakuutus tässäkin tilanteessa. Muista silloin tehdä ilmoitus matkan peruuntumisesta matkanjärjestäjälle tai kuljetusyhtiölle ennen korvauksen hakemista matkustajavakuutuksesta. Sairauden tai tapaturman vuoksi peruuntuneesta matkasta tarvitaan myös lääkärintodistus.

Matkustajavakuutus ei korvaa matkan peruuntumista, jos syynä on asiakkaan pelkotila, lentojen peruuntuminen tai matkustuskielto esimerkiksi koronaviruksen vuoksi.

Katso myös: