Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Tue kotimaista työtä – Osta työtä Suomeen -päivää vietetään 4.12.

2.12.2019 - Turva mukana

Suomalaisesta työstä ja kotimaisesta valmistuksesta kertova Avainlippu-merkki on auttanut kuluttajaa valitsemaan suomalaisen vaihtoehdon jo yli 50 vuoden ajan.

Avainlippu voidaan myöntää Suomessa valmistetulle tuotteelle tai Suomessa tuotetulle palvelulle. Lisäksi tuotteen tai palvelun kotimaisuusasteen on oltava vähintään 50 prosenttia. Keskimäärin Avainlippu-tuotteiden kotimaisuusaste on yli 80 prosenttia. Voit lukea lisää Avainlipusta Suomalaisen Työn Liiton sivuilla.

Avainlippu löytyy myös Turvan vakuutuksista. Turvan toimipaikat ympäri Suomea työllistävät yli 300 vakuutusalan ammattilaista. Myös omistuksemme on kotimaisissa käsissä – keskinäisenä yhtiönä asiakkaamme omistavat Turvan.

Kotimaista suosimalla tuet suomalaista työtä

Keskiviikkona 4.12. vietetään jo viidettä kertaa Osta Työtä Suomeen -päivää, jonka tarkoituksena on saada suomalaiset kiinnittämään huomiota kulutusvalintoihinsa.

Ostamalla kotimaisia tuotteita ja palveluita tuet suomalaista työtä ja työllisyyttä. Kaikkien meidän kulutusvalinnoilla on merkitystä myös koko yhteiskunnan kannalta. Jos jokainen suomalaisen ostaisi kympillä kuussa lisää suomalaisia tuotteita tai palveluita, syntyisi 10 000 vuosityöpaikkaa, kertoo Suomalaisen Työn Liitto tiedotteessaan.

”Toivomme tämän kampanjan pysäyttävän ihmiset miettimään, kuinka he voisivat muuttaa kulutustottumuksiaan siten, että he ostaisivatkin kympillä kotimaista ulkomaisten tuotteiden sijaan”, kertoo Suomalaisen Työn Liiton toimitusjohtaja Tero Lausala.

Osoitteesta sinivalkoinenvalinta.fi löydät kaikki Avainlippu- ja Design from Finland -merkin käyttöoikeuden saaneet tuotteet ja palvelut sekä Yhteiskunnallinen yritys -merkin kantajat.

Tsekkaa Osta työtä Suomeen -tapahtuma Facebookissa! Osallistu keskusteluun somessa tunnisteilla #ostatyötäsuomeen ja #kymppikotimaiseen.

Katso myös: