Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Muista vakuuttaa syystalkoolaiset

17.9.2019 - Tuoteuutiset

Ruskan värjäämä luonto on merkki siitä, että pian on aika järjestää syystalkoot ja valmistaa piha talven tuloon. Ennen haravaan tarttumista tai tikapuille kiipeämistä olisi syytä kuitenkin tarkistaa, että kaikki talkoisiin osallistujat ovat vakuutettuja pihatöissä sattuvien yllätysten varalle. Vaikka kausitalkoot mielletään vähäriskisiksi, haavereita voi sattua aina.

Talkoisiin osallistujan on hyvä tarkistaa ennen talkootöihin osallistumista mitä oma vakuutus kattaa ja onko talkoiden järjestäjä vakuuttanut talkoolaiset. Jos talkoisiin osallistuvalla on itsellään vapaaehtoinen vapaa-ajan tai täysajan tapaturmavakuutus, se kattaa myös talkoissa sattuneet tapaturmat.

Yksityishenkilön järjestäessä talkoot ei välttämättä ole aina tarkkaan tiedossa mitä vakuutuksia talkoisiin osallistujilla itsellään on. Helpoin ja varmin keino huolehtia talkoolaisten turvallisuudesta on ottaa kaikille yhteinen määräaikainen talkoovakuutus. Vakuutusta ottaessa tulee ilmoittaa talkoopaikka, aika ja osallistujien määrä.

Myös taloyhtiön olisi hyvä ottaa kausitalkoisiin osallistujille talkoovakuutus. Taloyhtiö voi ottaa talkoovakuutuksen yksittäisiin talkoisiin tai jatkuvana vuosivakuutuksena, jolloin vakuutus on voimassa aina, kun talkoita järjestetään. Taloyhtiön talkoovakuutuksessa ei ole yläikärajaa.

On myös hyvä muistaa, että talkootyö on aina vapaaehtoista työtä. Mikäli työstä maksetaan palkkaa tai muuta vastiketta, tulee osallistujat vakuuttaa lakisääteisellä työtapaturma- ja ammattitautivakuutuksella.

Lue lisää yksityishenkilön talkoovakuutuksesta ja pyydä tarjous
Taloyhtiöt voivat tehdä tarjouspyynnön täällä

Katso myös: